I teraz wystarczy jakieś fajne info w majówce i "ktoś" się wyciszy i sobie odpocznie :) Tego sobie życzę :) Pozdrawiam serdecznie cały akcjonariat. Miłej majówki życzę
Ty też lubisz słuchać bajek? Kopiuj wklej i tak co roku. Te same obietnice z których nic nie wynika. Czekam na kolejną emisje akcji, czary mary z ipopemą i program motywacyjny. Muszą sobie jakoś te straty wyrównać.
Nie słucham bajek a kieruję się jedynie swoim doświadczeniem. Przyszłem tutaj w tym momencie, czyli gdy kurs był na poziomie ok 3,7 zł. Podjąłem to ryzyko bazując na przeszłości i obserwując od dawna co dzialo się z kursem. Subiektywnie uważam, że to odpowiedni moment na wejście. Całe życie spadać nie będzie i w moim odczuciu to ten moment, kiedy nastąpią zmiany na lepsze. Wierzę głęboko, że to się zrealizuje. Raport okazał się ok i firma żyje. Mogą dalej pisać o upadłości, nie przeszkadza mi to. Pan McKiewicz niebawem będzie pisał wiersze w odwrotny sposób, jak to ładnie rośnie i rośnie :) Przydało by się w majówce info by co poniektórym dać odpocząć :) Dla mnie w poniedziałek możecie ustawić na S po PKC ile wlezie :) Jestem optymistycznie nastawiony i czuje, że to ten moment. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej majówki
Podstawowa działalność generuje gotówkę: Przepływy z działalnosˊci operacyjnej: 2025: +11,8 mln zł2024: +14,8 mln zł. Strata wynika głównie z: Amortyzacji nowego zakładu (13,3 mln zł), Jednorazowego odpisu należności (6,5 mln zł),Wysokiej bazy kosztowej .Globalny rynek raka pęcherza moczowego:2020: 573 tys. przypadkoˊw→2040: 991 tys. przypadkoˊw Wzrost: +72,8% w 20 lat, CAGR 2,78%. Zarząd deklaruje prowadzenie "zaawansowanego i konkurencyjnego procesu sprzedaży wybranych aktywów" o wartości około 30 mln EUR (około 126 mln zł). To kwota wystarczająca do: Spłaty całego zadłużenia wobec ACP Credit. Co jest nowy zakład zwiększy moce 6-krotnie, już przetestowany i gotowy do certyfikacji,.Brazylia na 76,3 mln zł, Francja, Niemcy - to nie są plany, to podpisane umowy. Deficytowy globalnie Onko BCG w rynku rosnącym 2,78% rocznie. Jedyny producent szczepionki BCG w Polsce z gwarantowanymi zamówieniami państwowymi. Nowy management: Prezes z 20-letnim doświadczeniem w globalnych koncernach farmaceutycznych.Biznes generuje gotówkę: +11,8 mln zł przepływów operacyjnych dowodzi, że podstawowa działalność jest zdrowa.Zaawansowane rozmowy o dezinwestycji: Potencjał pozyskania 30 mln EUR na rozwiązanie problemów długu. Portfolio ochrony prawnej: 5 patentów na procesy wytwarzania BCG i produktów krwiopochodnych, 17 znaków towarowych zarejestrowanych w Polsce,Ochrona międzynarodowa WIPO dla kluczowych produktów, Certyfikat GMP dla produkcji sterylnej i niesterylnej. Model "license-in" przynosi pierwsze sukcesy: Zamiast kosztownych własnych badań R&D, spółka pozyskuje gotowe produkty: Davoster (sierpień 2025): lek na prostatę z refundacją od października 2025, Biohemoril i Bioglicerol: rozpoczęta produkcja, widoczne zainteresowanie dystrybutorów, Planowane obszary: urologia, ginekologia, onkologia, leczenie bólu, probiotyki. Łączna mapa rejestracji: Francja, Niemcy, Szwajcaria, Rumunia, Ukraina, Urugwaj, Malta, Bośnia i Hercegowina, Holandia - 9 krajów z przewagą rynków europejskich o wysokiej sile nabywczej. Strategiczny kontrakt brazylijski - game changer: We wrześniu 2025 podpisano 10-letnią umowę z Blau Farmacéutica na szczepionkę BCG 10: Struktura kontraktu brazylijskiego: Rynek prywatny (wią minimum): 1,086 mln EUR Rynek publiczny (prognoza): 16,8 mln EUR Łączna minimalna warto (5 lat): 76,3 mln zł Kluczowe korzyści kontraktu: Zero ryzyka finansowego: Koszty rejestracji i marketingu ponosi Blau. Dodatkowe przychody: Opłata licencyjna w trzech transzach Długoterminowe zabezpieczenie: 10 lat + przedłużenia na 2-letnie okresy Rosnący wolumen: Każdy rok oznacza wyższe zamówienia
Mają tutaj super leki
O nie biją się apteki
Nikt nie robi takich cudòw
Bo i po co?Chyba z nudów
Ale może będą cuda
Może w końcu im się uda
A tymczasem drogie dzieci
Kurs na pysk codziennie leci
Powtórzę mój wcześniejszy wpis odnośnie pozyskanych informacji z LinkedIn, tutaj są bardzo profesjonalni i odpowiedzialni ludzie, którzy bardzo wierzą w globalną działalność Synthaverse, ogromna pasja w pomocy chorym, pozdrawiam
Obecnie znajdują się one w fazie certyfikacji, która przebiega zgodnie z przyjętym przez obecny zarząd harmonogramem.
A jaki był pierwszy harmonogram? Napisz Prezesie szczerze i konkretnie. Ile lat obsuwy?
Uruchomienie produkcji w nowym zakładzie ONKO BCG planowane jest na IV kwartał 2027 roku. Pełne efekty komercyjne tych inwestycji będą materializować się w dłuższym horyzoncie czasowym.
I znów bez konkretnych terminów. Czyli kiedy??? Czy stosowanie nieostrych sformułowan wynika z obawy o ich przestrzelenie???