• Wskaźnik CAPE dla Text Autor: ~Forest33 [5.173.206.*]
    Ma ktoś może policzony albo wie gdzie znaleźć wskaźnik CAPE dla spółki Text? Chodzi o stosunek ceny akcji do zysku z ostatnich 10 lat po uwzględnieniu inflacji. Będę wdzięczny za podzielenie się jesli ktoś ma wyliczone. Dzięki i powodzenia.
  • Re: Wskaźnik CAPE dla Text Autor: ~Bafet [37.225.51.*]
    Wrzuć do AI i Ci policzyć z danych dostapnych np na stronie Text.ir. Jakieś 8.9 wychodzi. Czyli nisko. Tymczasem prezes uaktywnił się ostatnio na X. Dzieje się, zobaczymy co przygotowali na maj. Udanego długiego weekendu!
  • Re: Wskaźnik CAPE dla Text Autor: ~Kris [31.0.49.*]
    Na maj raczej nic nie przygotowali pewnie na czerwiec-lipiec a najlepiej jakby po uzyskaniu soc2 typ2 poinformowali że rozmawiają z dużymi firmami i są bliscy ich pozyskania to było by coś na co wszyscy czekają.
  • Re: Wskaźnik CAPE dla Text Autor: ~Bafet [37.225.51.*]
    W maju ma ruszyć większą akcja marketingowa, widać ruch na X i YT, wrzucają co i rusz filmy instruktażowo marketingowe. Mają działać, ma się dziać. Wiadomo po uzyskaniu soc2 typ 2 w drugiej połowie roku też będą kolejne akcje. Generalnie czas na siedzenie cicho na d..pach i oczekiwanie aż klient się łaskawie pojawi dawno się dla nich słończył. To co już wiemy, to że mają produkt market fit, choć zawsze trzeba będzie dopracowywać, uaktualniać, poszerzać, dopasowywać ofertę. Teraz muszą to odpowiednio rozreklamować i zacząć sprzedawać w segmentach mid market i enterprise. Chcę w końcu zobaczyć tendencje wzrostową przychodów w wynikach MRR za 2026. Jak pisałem, czas wymowek i niedowożenia powinien w tym roku się skończyć. Albo trzeba będzie powiedzieć żegnaj Text.
  • Re: Wskaźnik CAPE dla Text Autor: ~Kris [79.184.252.*]
    Dokładnie tak, uważam że nie tylko ty chcesz zobaczyć wzrosty we wskaźnikach oraz w wynikach tego oczekują wszyscy którzy zainwestowali w text, nie ma co się oszukiwać mają czas na poprawę do końca roku 2026 oni to wiedzą i my też to wiemy nikt już na słowo im nie uwierzy tu muszą być efekty i to efekty które pokażą wzrosty poparte pozyskiwaniem klientów i sprzedażą produktów bo sama podwyżka i zejście z kosztów to zabieg krótkotrwały co przyniesie zapewne wzrost wyników oraz wyższą dywidendę za 2026 i pewnie odbicie na kursie, ale to wszystko bez poprawy jak napisałem powyżej będzie traktowane że spółka się zwija, na pewno od teraz będzie ciekawie jak piszesz z kampanią, ale pierwszych konkretów to uważam że doczekamy się albo przy wynikach rocznych koniec czerwca lub co bardziej prawdopodobne na konferencji o kpi za 1kw 26 początek lipca.Zobaczymy nie spodziewałem się że zostanę tak przeczołgany na text takich spadków się nie spodziewałem,tutaj będzie naprawdę ogromny problem i dylemat bo jak pokażą poprawę w biznesie pozyskiwanie klientów itp to żeby odzyskali zaufanie inwestorów to o to będzie naprawdę ciężko, czas pokaże.
[x]
TEXT 1,42% 39,90 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.