• Skończą jak Alma Autor: ~Eurocash [89.72.193.*]
    Tak to widze
  • Re: Skończą jak Alma Autor: ~As [89.76.162.*]
    Niekoniecznie . Czyszczą to co nierentowne lub chcą żeby poszło to we franczyzę, reszta zostanie docelowo sprzedana innej sieciowce. Alma zdaje się zbankrutowała
  • Re: Skończą jak Alma Autor: ~MichalM [171.22.161.*]
    A co tam jest rentowne? To firma ktora zatrzymala sie w rozwoju 20 lat temu, z gigsntycznymi dlugami operujaca na rynku ktory znika w oczach. Odpowiedz sobie na pytanie ile wydajesz na jedzenie i chemie w malym sklepie takim okolo 100m2, a to 99% biznesu EC, i bedziesz mial odpowiedz jakie perspektywy ma EC. Selgros i Makro robia bokami a maja nowoczesne hale w duzych miastast za to EC z chlewikami bo tak trzeba nazwac ich hale na zadudziach da rede, na pewno. Byles kiedys w hali EC, polecam, powrot do 1995r niczym wehikulem czasu
  • Re: Skończą jak Alma Autor: ~WujekDobraRada [37.30.8.*]
    Bo zamysł tych hal to nie nowoczesność, etc. To ma generować żywa gotówkę, którą można od razu obracać. Oczywiście, jeśli hala nie przynosi strat.
  • Re: Skończą jak Alma Autor: ~MichałM [171.22.161.*]
    Człowieku te hale nie mają mroźni, nie mają chłodni na warzywa, a jak mają to mieszczą się tam 4 palety, nie mają chłodnie mięso, nie mają chłodni wędliny tylko uciśnięte kilka kiełbas między jogurtami. Co tam ma generować gotówkę, papierosy na marży 3% czy alkohol który Dino ma w detalu taniej niż EC w hurcie. To działało gdy 100m2 to był wielki sklep ale teraz Dino z dostawami codziennie ich pozamiatało
  • Re: Skończą jak Alma Autor: ~WujekDobraRada [46.149.156.*]
    Nie rozumiesz o czym piszę. To jak tam jest, to wiem, bo jeżdżę, a bardziej jeździłem do trzech takich. A generują 80mln miesięcznie. Płacisz gotówką lub kartą, mają kasę do obracania na drugi dzień najpóźniej. Tyle, że nie może być tak, żeby do tego dopłacać.
  • Re: Skończą jak Alma Autor: ~MichałM [171.22.161.*]
    Jak widać po wynikach to jest obracanie bez zysku. Kupowałeś kiedyś u nich na halach mięso, albo wędliny, albo warzywa, albo mrożonki, albo garmażerkę? Porównaj to to do Selgrosa czy Makro a nawet oni nie generują zysku. To jest trup, gdy Kawa oddał Tradis to się dziwiłem, ale teraz wiem że to był strzał w dziesiątkę, zresztą jak wszystko co robił Kawa od czasu Eldorado, a Amaral to piąta liga managerów i szaliczek w niczym nie pomaga.
  • Re: Skończą jak Alma Autor: ~Spider [93.159.2.*]
    Jestem z branży hurtowej. Obecnie eurocash robi wszystko aby przejąć klientów i sprzedaje towar poniżej kosztów aby tylko był obrót. Robi to już w całym kraju. Mimo to wyniki będą marne za 1 kwartał chyba że zrobią jakiś zabieg księgowy. Kolos na glinianych nogach
  • Re: Skończą jak Alma Autor: ~benek [5.173.190.*]
    Też jestem z tej branży. Robią tak bo muszą eolować płatności. Inaczej straciliby płynnoś. W raporcie pojawiły się przeterminowane zobowiązania. Cały ten biznes kręci się na pieniądzach dostawców.
  • Re: Skończą jak Alma Autor: ~And123 [78.30.107.*]
    Bo to jest ich model biznesowy. Kurs akcji nie ma z tym nic wspólnego jak teraz bedzie wybicie V kształtne to kazda wolna kasę ładuje w Eurocash bo sytuacja na wykresie bedzie taka jak na Tauronie w marcu 2020 roku
  • Re: Skończą jak Alma Autor: ~MichalM [5.184.222.*]
    Bo to jedyny sposob zeby rolowac zobowiazania, tyle ze jadac na stracie to wszystko padnie w rok, zwazywsy ze operuja na kurczacym sie rynku
[x]
EUROCASH 3,70% 5,60 2026-05-20 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.