Agwercik Vlad to akurat dobry prognostyk bo mozna coś mądrego poczytać przy ostatniej zwalę przy 7.9 sie pojawił i co ?Spadło do 7.2 czyli jeszcze trochę i koniec tych biadolen a pozniej up i pod górkę wiecznie spadac nie bedzie
Dnia 2026-04-30 o godz. 12:15 ~Szerszen napisał(a): > Agwercik Vlad to akurat dobry prognostyk bo mozna coś mądrego poczytać przy ostatniej zwalę przy 7.9 sie pojawił i co ?Spadło do 7.2 czyli jeszcze trochę i koniec tych biadolen a pozniej up i pod górkę wiecznie spadac nie bedzie
ja wiem co robi Vlad a jak ty nie wiesz to trudno. Wytłumaczę ci to prosto. Jak przekonać kogoś do kupna papieru. Trzeba napisać o np. falach. Oczywiście raz, drugi to się sprawdzi, kurs rośnie wg. przewidywań Vlada, jak wzrośnie to sprzedasz papier? NIE bo Vlad przewiduje następne wzrosty, a przecież pisał tak wcześniej to ma oczywiście rację, więc trzymasz papier. Papier zaczyna nurkować, myślisz0*- jest źle może sprzedać? więc zjawia się Vlad i pisze o kolejnym wyszalale np 15,5 więc myślisz - Vlad pisze że jest OK to trzymam, a kurs dalej nurkuje, jak się zorientujesz to jesteś gruuubow plecy, więc sprzedajesz ze stratą lub wisisz na haku. Tak po krótce :)) Pozdro.
Wszystko pięknie tylko wiesz co agwercik?Ja twierdzę tak po pierwsze ani razu do Polimka jeszcze nie dołożyłem to fakt po drugie ani razu nie zamierzam dołożyć to tez fakt i po trzecie przynajmniej w tym życiu.I wiesz trolu dlaczego? Odpowiem bo ja mam czas a i Polimek po takich dołach razem z zarządem ma czas żeby sie reaktywować jak feniks z popiołów co zresztą czyni
Kilku gości nie tak dawno zachęcało do zakupu akcji Mostostalu Warszawa a tam pokazali wielkie straty i trzeba szybko wdrażać plany ratunkowe.Azoty pokazały ponad 5,1 mld straty i co kurs 1.5%w górę, a kilku baranów tutaj klepie całodobowo o jakiejś zapaści na pmx a szczególności jedna gnida całodobowo obrzydza działalność Polskiej firmy zatrudniającej 5 tys pracowników.Wstyd i zenada ,że takie coś ma miejsce i jeszcze z nim prowadzony jest dialog.
Moja odpowiedź Xi to ironia do Vipa bo ileż mozna ,tak nie, tak nie, to moze tak ale tak tez nie,oni sie lepiej doskonałą w swoich wywodach niz szybko uczacy sie AL nieraz to mam wrażenie ze czytam boota ale jesli nawet to juz sie raczej stało i nic tego nie zmieni .Algorytmy liczą i automaty kupują a ludki się uczą od sztucznej inteligencji chamstwa i coraz bardziej brutalnej wypowiedzi która coraz mocniej wchodzi w nasze życie i pewnie niedługo zdetronizuje rowniez giełdę. Powinno byc odwrotnie ale sami jesteśmy sobie winni a to wszystko kosztem naszego zdrowia psychicznego w zamian za wygodnictwo i duże pieniądze mamy małe piekiełko nawet w formach wypowiedzi przekazach komentarzach analizach wprowadzających nas podświadomie i powoli w błędny tok myślenia żeby zyskać przewagę człowieka nad drugim człowiekiem bogacąc sie i jednocześnie szkoląc coraz lepiej sztuczną inteligencję do dalszej walki człowieka z maszyną która sam czlowiek stworzył nietety
Piękny wywód, trochę mi powiało apokalipsą i Terminatorem jednocześnie ... ja również staram się odpowiadać ironicznie zachowując przy tym rzetelną ocenę sytuacji, jeżeli spada lub przewiduję że spadnie to co mam napisać? Nie wierzycie? Jak napisałem że będzie po 270 też nie uwierzyliście, i bardzo dobrze bo nie jestem wyrocznią i nie ja prowadzę tą firmę i trochę mało iż Ona jest Polska i ja muszę ale to muszę siać peny na jej cześć, zrozumieli ? no to teraz wycieramy noski w chusteczki, nie otwieramy tej strony do poniedziałku i więcej dystansu.. to tylko pieniądze a jak umoczycie to : w Polskiej firmie hip hip łojoj.
Dzięki Vip za ocenę moich spostrzeżeń i refleksji na temat bieżących wydarzeń na parkiecie ale musiałem te swoje myśli wywalić w kwestii riposty i tyle a teraz trzy mile dni z rodzinką dwoma yorkami kosiareczką roślinkami w ogrodzie podbitych kiełbaską z ogniska zimnym browarkiem oczywiście zero i od czasu do czasu zaglądaniem na forum co tam za ciekawe hipotezy ynwestory wymyśliły na najbliższy ciekawie sie zapowiadający okres dla Polimka