• DO góry Autor: ~Rene [188.47.124.*]
    Zbili kurs o 40%
    Komunikat z wczorajszego wieczora napawa optymizmem.
    Czy wiadomo coś o przejęciu?

• Re: DO góry Autor: ~ddd [195.245.213.*]
    A Ty czytałeś projekty Uchwał?
    to nie jest dobra wiadomość.
    accionie nie udało się zebrac akcji w 2 wezwaniach, więc wymyslili sobie rozwodnienie i emisję - w końcu dopną swego celu i wycofają spółke z giełdy
  • Re: DO góry Autor: ~wilu [89.229.151.*]
    Zobaczcie jaką na Polimex zrobili emisję i jaką miał stratę w 2024r i jaki jest dzisiaj jego kurs i rekomendacje ceny. Do analizy.
    Oby, szczerze życzę
    Bardzo chciałabym się mylić. Ale znam historię spółki, zachowania i cele Acciony i ja nie mam żadnych złudzeń.
    Oby choć na trochę cena wzrosła żeby stąd wyjść.
  • Re: DO góry Autor: ~WK [109.243.71.*]
    emisja bez prawa poboru to zwykłe złodziejstwo podobnie było na Polimexie tylko że tam państwo przejęło spółkę za 300ml a tu do kogo ma być skierowana emisja chyba do głównego właściciela bo nie pozwoli sobie na odebranie spółki
  • Re: DO góry Autor: ~ddd [83.175.189.*]
    Oczywiście,przeciez to jest oczywiste że dla Acciony i cel jest jasny,już to napisałam. Tu nikt już nie zarobi oprócz nich, wg mnie. Game over.
    Jest jeszcze PZU na pokładzie i też ma coś do powiedzenia. Jak przejmą i się zwiną, to z atomem mogą się pożegnać. Ciekawe czy się im będzie opłacało zrobić taki ruch.
    No zobaczymy. PZU ta....gdyby PiS był u władzy to ok. A teraz to obawiam się ,że wręcz odwrotnie.
    I znowu. Chce się mylić.
    Ale rozum mówi co innego (i doświadczenie)
    Wilu,
    Ale co to znaczy się zwiną?
    Przecież Acciona chce tylko przejąć spółkę i zdjąć z GPW. Ale spółka dalej będzie istnieć i robić kontrakty. I wtedy wreszcie zacznie przynosić zyski. Bo przecież tylko o to tu chodzi. Żeby nikt inny oprócz nich nie zarobił
    ale emisja celowa nie może być tylko do jednego z akcjonariuszy z pominięciem pozostałych chyba nie jest to zgodne z prawem
    Tego nie wiem,czy nie może.
    Ale na pewno jest bez prawa poboru. Niestety.
    A jak ktoś słusznie napisał wobec dotychczasowych akcjonariuszy to jest złodziejstwo.
  • Re: DO góry Autor: ~Wilu [46.113.1.*]
    W zaplanowanych uchwałach są dwie opcje: w pkt. 12 jest akcje bez prawa poboru, w pkt::13 jest akcje z prawem poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy i 26.05 dzień prawa poboru. Pewnie wszystko, zależy od PZU, czy będą chcieli skorzystać z prawa poboru.
  • Re: DO góry Autor: ~MM [217.8.175.*]
    Jeśli ktoś wybiera się na walne, to możemy się skontaktować. Jest parę pomysłów na to dziadostwo. Im wiecej tym lepiej. e-mail: korjan00@outlook.com
    https://www.wnp.pl/budownictwo/dodatkowa-waloryzacja-nie-pokryje-calosci-strat-firm-budowlanych-uspokaja-jednak-sytuacje,1056880.html
    Jak można wyjść na prostą. Podobne sytuacje.
    https://businessinsider.com.pl/gielda/polimex-mostostal-odrodzil-sie-z-popiolow-rekordowy-portfel/qlysdke
    wszystko fajnie Polimex rośnie tylko trzeba sobie wziąść pod uwagę że obecna cena Polimexu 8,zł 16gr z przed emisji i resplitu wiem coś o tym bo pierwsze akcje przed emisja brałem po 1,20zł a to na obecną cenę jest 60,00zł i tylko przez to że mocno uśredniałem przez ostatnie lata wyszedłem na prostą po latach straty, tak że ci co mają akcje jeszcze z przed wielkiej emisji i nie uśrednili w odpowiednim czasie raczej nigdy nie odzyskają swoich pieniędzy bo 100zł (po starej cenie 2zł) jest nierealne a na Polimexie była ogromna emisja bez prawa poboru czyli okradziono w świetle prawa wszystkich starych akcjonariuszy

• Re: DO góry Autor: ~Espana [79.162.18.*]
    Coś czuję że emisji nie będzie...
  • Re: DO góry Autor: ~Kokoszka [91.94.99.*]
    To co będzie ? Likwidacja ?
  • Re: DO góry Autor: ~Ryszardo [188.47.124.*]
    Jeżeli spółka chce być w grze, to musi być wiarygodna (czytaj mieć na pokładzie m.in. PZU).
    bo inaczej nici z dużych inwestycji... a te za rogiem!!!!!
    Tak sobie myśle, że to co się dzieje to typowe "wywłaszczenie z akcji".
    Mostostal Płock przyspieszył raport z I kw. już 06.05. Chyba ma się czym pochwalić. Zobaczymy.
    Może by wsparł M Warszawa.
[x]
MOSTALWAR -2,29% 4,69 2026-05-08 16:28:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.