A Ty czytałeś projekty Uchwał? to nie jest dobra wiadomość. accionie nie udało się zebrac akcji w 2 wezwaniach, więc wymyslili sobie rozwodnienie i emisję - w końcu dopną swego celu i wycofają spółke z giełdy
Bardzo chciałabym się mylić. Ale znam historię spółki, zachowania i cele Acciony i ja nie mam żadnych złudzeń. Oby choć na trochę cena wzrosła żeby stąd wyjść.
emisja bez prawa poboru to zwykłe złodziejstwo podobnie było na Polimexie tylko że tam państwo przejęło spółkę za 300ml a tu do kogo ma być skierowana emisja chyba do głównego właściciela bo nie pozwoli sobie na odebranie spółki
Jest jeszcze PZU na pokładzie i też ma coś do powiedzenia. Jak przejmą i się zwiną, to z atomem mogą się pożegnać. Ciekawe czy się im będzie opłacało zrobić taki ruch.
No zobaczymy. PZU ta....gdyby PiS był u władzy to ok. A teraz to obawiam się ,że wręcz odwrotnie.
I znowu. Chce się mylić.
Ale rozum mówi co innego (i doświadczenie)
Wilu,
Ale co to znaczy się zwiną?
Przecież Acciona chce tylko przejąć spółkę i zdjąć z GPW. Ale spółka dalej będzie istnieć i robić kontrakty. I wtedy wreszcie zacznie przynosić zyski. Bo przecież tylko o to tu chodzi. Żeby nikt inny oprócz nich nie zarobił
Tego nie wiem,czy nie może.
Ale na pewno jest bez prawa poboru. Niestety.
A jak ktoś słusznie napisał wobec dotychczasowych akcjonariuszy to jest złodziejstwo.
W zaplanowanych uchwałach są dwie opcje: w pkt. 12 jest akcje bez prawa poboru, w pkt::13 jest akcje z prawem poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy i 26.05 dzień prawa poboru. Pewnie wszystko, zależy od PZU, czy będą chcieli skorzystać z prawa poboru.
wszystko fajnie Polimex rośnie tylko trzeba sobie wziąść pod uwagę że obecna cena Polimexu 8,zł 16gr z przed emisji i resplitu wiem coś o tym bo pierwsze akcje przed emisja brałem po 1,20zł a to na obecną cenę jest 60,00zł i tylko przez to że mocno uśredniałem przez ostatnie lata wyszedłem na prostą po latach straty, tak że ci co mają akcje jeszcze z przed wielkiej emisji i nie uśrednili w odpowiednim czasie raczej nigdy nie odzyskają swoich pieniędzy bo 100zł (po starej cenie 2zł) jest nierealne a na Polimexie była ogromna emisja bez prawa poboru czyli okradziono w świetle prawa wszystkich starych akcjonariuszy
Jeżeli spółka chce być w grze, to musi być wiarygodna (czytaj mieć na pokładzie m.in. PZU). bo inaczej nici z dużych inwestycji... a te za rogiem!!!!! Tak sobie myśle, że to co się dzieje to typowe "wywłaszczenie z akcji".