• Brawa dla shortow Autor: ~TodoVaBien [89.67.188.*]
    Brawa dla shortow. Kolejny raz pokazali klase. Oczywiscie oszust Milek im w tym bardzo pomogl ustalajac konferencje wynikowa na dopiero 20 maja. 13 sesji. Tyle czasu shorty dostaly w prezencie od Milka. A co dostaną akcjonariusze w prezencie?
  • Re: Brawa dla shortow Autor: ~Inwestor [109.243.199.*]
    Na to że w końcu sprzedaż swój śmieszny pakiet i znikniesz stąd raz na zawsze
  • Re: Brawa dla shortow Autor: ~Byku [37.225.62.*]
    Milek = short
  • Re: Brawa dla shortow Autor: ~TodoVaBien [89.67.188.*]
    Dziekuje za rade. Skorzystam z niej jak zarobie zalozony przeze mnie %. Wiec albo zarobie albo mi umorza akcje jak shorty doczekaja sie bankructwa Modivo. Natomiast widze, ze masz podobne podejscie do drobnych inwestorow jak Milek. Co go tam obchodza drobni inwestorzy, ktorzy maja kilkaset akcji czasami kilka tysiecy. Naopowiadal bzdur w 2025 roku, przeglosowal skup, a teraz sie schowal na 4 miesiace (do 20 maja) bo co on sie bedzie takim leszczom jak ja i tysiace podobnych do mnie tlumaczyl. A to, ze czlowiek jest sfrustrowany to mysle, ze 99% inwestorow ma taki stan. I nie chodzi o same spadki i manipulacje kursem przez shorty, lecz chodzi o to, ze kazde dzialanie badz jego brak w danej sytuacji sprzyja podsycaniu niepewnosci przez shorty. Powtarzam: zarzad w tak newralgicznej sytuacji powinien na biezaco komunikowac sie z rynkiem. Ale nie po to zeby opowiadac piekne bajki co bedzie, tylko fakty co sie udalo zrobic. Tyle. Serio za duzo wymagam? Najwidoczniej za duzo skoro Milek sobie na konferencje wynikowa przyjdzie dopiero 20 maja i bedzie wielce nieszczesliwy ze ktokolwiek, czegokolwiek od niego chce i ze to my nie rozumiemy tego biznesu a jego wizja jest swietna.
    Ależ on sie komunikuje. Po kolei kłamie zeby wywiadowć cenę i dogaduje się z krótkimi potem po kolei kłamie w raporcie , nic nie robi z raportem ningi podaję wcześniej słabe wyniki żeby wypaść z msci kłamie o skupie przekłada na później raport roczny , wszystkie jego działanie są robione dla zarobku krótkich taki prezes tylko czyj? Bo nie wygląda za tej spółki
    Ciekawe czy sułtan myśli ze jak już wszystkich wykìwa i nakupi akcji po niskiej cenie to jeszcze ktoś mu zaufa i te akcje będą kiedyś wyżej?
  • Re: Brawa dla shortow Autor: ~Raf [31.0.3.*]
    Chciwość zrobi swoje i znajda sie kolejni inwestorzy... zawsze tak jest )
  • Re: Brawa dla shortow Autor: kartezjusz80 [83.24.44.*]
    Tez mi się wydaje że tu bedzie skupowanie na niskich poziomach
  • Re: Brawa dla shortow Autor: ~Dziaders [178.212.41.*]
    Miało nie być w ogóle wyników oprócz oficjalnych, także cały wątek i oburzenie na ich możliwe pojawienie się jest kłamliwą manipulacją. No ale szorcikom pali się grunt więc brzydko się chwytają.
  • Re: Brawa dla shortow Autor: ~TodoVaBien [37.225.30.*]
    Ale ej, w ktorym momencie jakiejkolwiek konferencji Milek mowil, ze przestaja dawac szacunki? Powiedzial, ze nie beda dawac zalozen zarzadu co do wynikow na 2026
  • Re: Brawa dla shortow Autor: ~Anonimowy [37.47.93.*]
    Szacunki zawsze dawali na początku miesiąca po zakończeniu kwartału. Z wyjątkiem 4q2025 gdzie dali wcześniej i spółka następnie wypadła z msci
  • Re: Brawa dla shortow Autor: ~Fabian [46.134.110.*]
    Bardzo prawdopodobne że będzie skup na niskich poziomach
    Chociaż już są niskie.
    Choć mogą być niższe

Haha
    Zrobi skup po 50 zł to może i na dywidente (25%) zostanie
    I będzie w jego opinii że wszystkie obietnice spełnił

Co My drobni inwestorzy możemy.... Tylko na forum się wykrzyczeć
  • Re: Brawa dla shortow Autor: ~Mati [89.25.241.*]
    Spójrzcie do bilansu to będziecie rozumieli dlaczego nie ma skupu. Po 3 kwartał 2025 największe zadłużenie w historii spółki. A w zeszłym roku była emisji pod optymalizację zadłużenia. Wiem, to powyżej możliwości rozumienia większości forumowiczów, tu tylko forum wzajem adoracji. Zobaczymy co pokażą wyniki wtedy dopiero kierunek co dalej. Ja obstawiam scenariusz, że do wyników spadki, a wyniki będą jeszcze słabsze niż szacunki po rewizji prognoz, co może spowodować tąpnięcie. Jeśli szorty mają przecieki co do wyników, to nie wyjdą przed ogłoszeniem i po będzie tąpnięcie. Jaki poziom, może 50-60, albo jeszcze niżej.

• Re: Brawa dla shortow Autor: ~Fabian [46.134.110.*]
    Nie wiem czy zauważyłeś ja to pisałem śmiejąc się.
    Bo wiem, że skupu nie będzie i dywidenty też nie
    I... Pozostaje nam czekać tylko na wyniki za 1kw.... Za 2kw... Za 3kw. Od pewnego momentu powinno coś zaskoczyć i dobre wyniki finansowe się zaczna
  • Re: Brawa dla shortow Autor: ~Max [172.225.188.*]
    Jakby shorty miały wiedzę co do słabych wyników i złej sytuacji to by nie oddały 8mln akcji, a od początku lutego 5 mln- nastąpiła ostra redukcja do 3,5mln potem mały dokup aby zbić trochę kurs i znowu stoją w rozkroku bo 4 mln muszą odkupić a utylizacja jest na poziomie 100%-czyli nie ma skąd pożyczać
  • Re: Brawa dla shortow Autor: ~Max [172.225.188.*]
    To dlatego Milek wynegocjował 160 dniowy darmowy kredyt kupiecki, w tej branży zadłużenie to norma, obecnie gdyby nie zadłużenie zysk netto byłby 100% wyższy. Zadłużenie spada i to bardzo mocno w porównaniu do metrażu, więc wszystko pod kontrolą. 2 lata temu spółka wyła w kiepskiej sytuacji, ale obecnie jest dobrze.
    Było w ESPI z harmonogramem raportów.

"Na podstawie § 63 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 6 czerwca 2025 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych (…) Zarząd CCC S.A. informuje, że Spółka nie będzie publikowała odrębnych jednostkowych raportów kwartalnych oraz odrębnego jednostkowego raportu półrocznego. Skonsolidowane raporty kwartalne zawierać będą kwartalne informacje finansowe, a skonsolidowany raport półroczny zawierać będzie półroczne skrócone sprawozdanie finansowe."
    1) Jednostkowy i skonsolidowany raport za 2025: 30 kwietnia 2026 r. (zmiana na 22 maja 2026)
    2) Skonsolidowany raport za I półrocze 2026: 1 października 2026 r.
    3) Skonsolidowane raporty kwartalne:
    - Skonsolidowany raport za I kwartał 2026: 11 czerwca 2026 r.
    - Skonsolidowany raport za III kwartał 2026: 27 listopada 2026 r.
  • Re: Brawa dla shortow Autor: ~TodoVaBien [37.225.30.*]
    Mylisz pojecia. Szacunki to nie raporty. Chodzi po prostu o to, ze nie beda przygotowywac osobnego raportu za Q2, tylko dane za Q2 beda w polrocznym. Podobnie dla Q4 i rocznego. Szacunki do tego nic nie maja, poniewaz podawanie szacunkow to jedynie dobra praktyka i komunikacji zarzadu a nie dzialanie obligatoryjne ustawowo
    No właśnie logika nakazuje, że skoro nie mają obowiązku to nie muszą tego robić. Mimo to jest szansa na szacunki, które moim zdaniem przykryją nieciekawy, ale znany od dawna raport za 2025.
  • Re: Brawa dla shortow Autor: ~Maaar [109.243.146.*]
    To co się dzieje w tej spółce to czysta manipulacja kursem. Zobaczcie zarząd wszystko robi pod shorty aby dalej kurs leciał w dół. Może im o to chodzi lepiej kupic akcję jak będzie po 50 niż po 200. A drobnych inwestorów wykończyć aby oddali za darmo.
    A może smakołysze roślin cebulowych wymogli przesunięcie raportów w zamian za przedłużenie pożyczek?
  • Re: Brawa dla shortow Autor: ~Kkk [79.162.28.*]
    Jak wyszło zainwestować, to bym zainwestował w jakieś firmy szortujące. Bo to ku.wa to jest dramat.
[x]
MODIVO -2,09% 77,60 2026-05-14 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.