Dnia 2026-04-29 o godz. 14:59 ~Dziadek napisał(a): > Muszę cię zmartwić jeśli myślisz że wysokość dywidendy jest zależna od wysokości kursu to musisz zaliczyć kurs języka giełdowego i jak najszybciej
Dziadek coś czuję ,że kurs spadnie . Chyba za mało dali ,balon pęknie
A co to zmieni. Jeśli myślisz że wpis na bankierze coś zmienia to gratuluję. Mi to zwisa czy rośnie czy spada. Mam trzymam i nie sprzedaje. Interesuje mnie tylko dywidenda. Jak jest procentowo wysoka to się cieszę. Ta teraz to średnio mnie zadowala
Dywidenda już była w cenie wcześniej. Windfall tax też. Nie jest uwzględnione w cenie nieuchronne zakończenie problemów z ropą naftową. Dziś sprzedałem średnio po niecałe 132 zł, obym nie żałował...
Dziadek a co to ma do rzeczy. Jak mam akcje to ja muszę wszystko wiedzieć. Otóż nie. Ja nie gram na giełdzie tylko inwestuje kase na lata. Nie mam czasu siedzieć cały dzień i czytać wszystko. Prowadzę działalność i to nie jedną. Nie dali tyle co chciałem trudno. Przeżyję. Ale liczyłem na więcej. Kurs idzie do góry. Mi pasuje. Masz problem to twój problem nie mój.
Ano ma do rzeczy.Ludziie którzy mają akcję nie nabijają się w korekcie że spadki sa.nie piszą czy mamy już ciepłe ubranka
Albo że dywidenda 6 zł jest lepsza od 8 zł no tamta była przy niższym kursie