• Jest dywidenda Szok Autor: ~Dziadek [31.175.40.*]
    Tak jak pisałam 8 Zeta placji Orlen
    Dzień ustalenia 18 czerwca
    Wypłata 25 czerwca
    Pozdrawiam wszystkich
  • Re: Jest dywidenda Szok Autor: ~Pepe [46.134.102.*]
    Chcesz być dalejnprezesem Orlenu musisz dać solidna dywidenda - przecież konkurs na prezesem jeszcze nie rozszczygniety więc wali ile może żeby jeszcze rok brać kasę za plucie na Energe
  • Re: Jest dywidenda Szok Autor: ~Dziadek [31.175.40.*]
    Ty sam na siebie plujesz pisząc takie bzdury
    Gdybyś w grudniu skorzystał z zaproszenia Orlenu i kupił wtedy Orlen byłbyś dziś +40% i 8 zł dywidendy
    To kto tu w końcu ma rację wy tu siedzący i jęczący jacy to wszyscy są niedobrzy i źli a wy pokrzywdzeni.
    Mocno to słabe jest
    Ale wasza sprawa płaczcie dalej i marzycie o dywidendzie,wyszczle kursu za marzenia nie karają jeszcze
  • Re: Jest dywidenda Szok Autor: ~emeryt [37.248.208.*]
    Bardzo sie cieszę jak inwestorzy ktorzy samodzielnie inwestują osiągają przyzwoite zyski to powoduje że zawód na wymarciu inwestor giełdowy przetrwa a może dzieki zyskownym inwestycją zwiększy się liczba osób kyore samodzielnie będą inwestować .Jako akcjonariusze spółki Energa tez cieszymy się ze wzrostu kursu ojczyma / mając na uwadze ewentualną hipotetyczna wymianę akcji Energa na Orlen parytet / może po wartości księgowej a może po lepszym parytecie a może po gorszym ....Oczywiście miałeś racje jednak to przeszłość a teraz sam musiśz przewodziec przyszłość ..czy wiele spółek nie ma już większego potencjału do wzrostu niż posiadając dalej akcje Orlenu po akyualnym kursie mimo dywidendy ....Można porównać dzisiejszy kurs spółki Orlen i spółki Energa i w przyszłości zobaczymy która inwestycja przyniosła większe zyski ... tutaj na Energa mamy maraton i podawanie wyników przed metą jest przedwczesne ...Co z tego że teraz nie kupuje rynek tych akcji wazne żeby kupowali w przyszłości jak będę realizował ponadprzecietne zyski a czy one beda osądzi przyszlosc

p/s wracając do dywidendy z Orlenu / przeciez to jawna niegospodarnosc / zobaczymy kiedy pojawią się pomtsły na nacjonalizacje Orlenu
    Nie ma 70 mld w budżecie na wykup.
    Widzę że ty jesteś jednym z niewielu tu ogarniętych co nie zmienia faktu że meta już była teraz tylko regeneracja wyniki medale dekoracja rozmowy zdjęcia wyjazd i pożegnanie
  • Re: Jest dywidenda Szok Autor: ptak1234 [91.150.204.*]
    Dziadek gdzieś był jak Energę po 7 zł kupowałem ,Orlena po 46 zł , kółek narobiłem, ostatnio po 136 zł sprzedałem i udało się odkupić ,raduję się z tobą, bo parę groszy z dywidendy wpadnie . Czekamy emisja zablokowana ,Trybunał Konstytucyjny plus nie długo nowe zasady wywłaszczania . Czempion będzie chyba zmuszony lepiej zapłacić .

• Re: Jest dywidenda Szok Autor: ~ES [185.164.143.*]
    A na odszkodowania będzie?
  • Re: Jest dywidenda Szok Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    Orlen doi obywateli na przerobie paliw ile może za przyzwoleniem rządu bezgranicznie i stąd są te miliardy na dywidende.
  • Re: Jest dywidenda Szok Autor: ptak1234 [91.150.204.*]
    Dnia 2026-04-29 o godz. 16:06 ~Pepe napisał(a):
    > Orlen doi obywateli na przerobie paliw ile może za przyzwoleniem rządu bezgranicznie i stąd są te miliardy na dywidende.

Pepe pisowiec z ciebie wychodzi ,ledwo zarobili 11 miliardów .
    Polityka dywidendowa Grupy Orlen
    Polityka dywidendowa koncernu zakłada wypłatę regularnej dywidendy bazowej, która w 2026 r. została przewidziana na poziomie 4,65 zł na akcję (łącznie około 5,4 mld zł) oraz opcjonalnej część zmiennej, która może sięgać 25 proc. przepływów z działalności operacyjnej w danym roku (pomniejszonych o koszty finansowania).

Jak Energa jest w Grupie Orlen, to na podstawie przepływów z działalności operacyjnej w danym roku (pomniejszonych o koszty finansowania) to ile wychodzi dywidendy w Energa S.A.
  • Re: Jest dywidenda Szok Autor: ~Bos [91.94.105.*]
    Dziadek ty się nie denerwuj że wam chwilowo zablokowano prawa poboru i skok na tanie akcje zapewne wszyscy przez to będziemy dłużej czekać na ponadprzeciętne zyski
    Nie rozśmieszają mnie chłopie
    Świętuje dziś
    Nie codzien trafiają się inwestycje na 60 tysi
  • Re: Jest dywidenda Szok Autor: ~Leszczyk [91.207.126.*]
    Żebrak numer jeden o akcje Energii. Dajesz 1 akcje Orlenu i masz 3 akcje Energii. To takie proste.
  • Re: Jest dywidenda Szok Autor: ~ArchiwumX [77.236.24.*]
    jakby nie doił, to by mleka nie miał, a i dywidenda byłaby max. 5,8zł
    O jest jeszcze drugi KALI ArchiwumX
    On też pewnie pokrzywdzony jest
    Pepe to jest drugi Kali
    Kalemu jak ukraść rower to źle
    Kali jak ukradnie rower do dobrze
    Czyli tłumacząc
    Orlen jak zarabia na ropie to źle
    Energa jak zarabia na prądzie do jest dobrze
    Oto KALI w czystej postaci PEPE
    Czy Dziadek nie powinien zmienić - nick na Dziadyga?
    Brak pp, to zablokowanie dalszego pokrzywdzenia drobnych akcjonariuszy Energa S.A..
    Koledzy królika odcięci, piłka w grze.
    Ten 80 letni akcjonariusz na NWZ Energa S.A., który nie umiał zagłosować na tablecie miał sprzedać akcje w zaproszeniu
    za 1/2 wartości i kupić akcje Orlen S.A..
    BRAWO TY ... za pomysł.

ES a w czym ty jesteś pokrzywdzony? Na odległość daje od ciebie spekulantem a wyjeżdża z pokrzywdzeniem.
  • Re: Jest dywidenda Szok Autor: ~emeryt [31.0.56.*]
    Kupujc akcje po dowolnej cenie jestesmy ala spadkobiercami pokrzywdzenia poprzedniego akcjonariusza ....a bedac juz posiadaczami akcji dowolnej spolki jestesmy pokrzywdzeni dzialaniami politykow ,zarzadow ,czy glownego wlasciciela jesli takie dzialania maja miejsce i wyczerouja znamiona dzialan na szkode spolki czt akcjonariuszy...nawet fundusze szczegolnie zagraniczne o tym mowia wprost / choc kopac sie z koniem malo kto sie odwazy / Pisalem wielokrotnie ze zgodnie z dyrektywa unijna o przejeciach oferta przejecia dowolnej spolki ma byc godziwa / oczywiscie brak wzoru matematycznego jak ustalic liczbowo wartosc godziwa i notowania gieldowe nie moga byc jedynym wyznacznikien ceny godziwej uczciwej i sprawiedliwej przy przejeciu ...Orlen jesli w zaproszeniu nie dal rakiej godziwej ceny to pokrzywdzil wszystkich ..tych co nie sprzedali bo po cenie godziwej mogliby sie skusic i tych co z roznych powodow byli zmuszeni sprzedac pokrzywdzil ze nie dal ceny godziwej / wykorzystujac ich polozenie ala wyztsk / Orlen jesli przejmuje ma dac cene godziwa ...gdyby ktos inny dawal zaproszenie na zakup akcji Enerega ale na kilka % akcji to nie bylaby oferta przejecia wiec taka osoba moze dawac cene niegodziwa ....Dopiero jak na ktorejs spolce spotka cie taka sytuacja to zeozumiesz ....kupienie jakiejs spolki w IPO po np 100 ZL to nie znaczy ze jesli po x lat ktos ja przejmuje to ma dac 100 zl nie ma dac cene godziwa na dzien przejecia czy przymusowego wykupu a jesli nawet taka cena godziwa ustalona jest mniejsza niz to po ile kupil w IPO czy na gieldzie to juz mozna na ryzyko gieldowe ... thopotetycznie Panstwo mowi ze Nacjonalizacja Orlenu ..zarzad wybierany przez panstwo wprowadza zero dywidendy / kurs pod wlasnym ciezarem brak popytu i niewidzialna reka rynku zagra na spadki a panstwowe fundusze dostana polecenie sprzedazy to mozna ustalic kurs Orlenu na np 40 zl i po kursie dac Wam ekwiwaleny ze to niby cena godziwa i znacjonalizowac ba jeszcze mozna obligacjami zaplacic //Wiec nalezy wspierac na dowolnej spolce ruchy oporu ktore dla uzdrowienia GPW walcza z patologiami
    Re: I co z tą dywidendą z Energi? Autor: ~marek [37.109.159.*]2026-04-30 15:02
    Właściciel robi swoje i na nikogo się nie ogląda . MA NA WSZYSTKICH WLANE

Re: I co z tą dywidendą z Energi? Autor: ~ArchiwumX [77.236.24.*]2026-04-30 15:48
    ty jakiś niewydarzony jesteś, to oczywista oczywistość, że właściciel robi swoje i nie zwraca uwagi na innych

Takie pytanie się nasuwa: Jakaś propozycja rozwiązania konfliktu.
    Co powinien dominujący właściciel zrobić z mniejszością - drobnymi współwłaścicieli?
    No to mnie teraz emeryt rozśmieszyłes do łez.Z takim myśleniem to już wiem dlaczego została was tu garstka i męczycie bule dalej i pokrzywdzeniu
  • Re: Jest dywidenda Szok Autor: ~marek [37.109.159.*]
    Musi coś robić ? Nic nie musi . Mało kto to rozumie
  • Re: Jest dywidenda Szok Autor: ~IP [83.26.227.*]
    Dnia 2026-05-01 o godz. 07:19 ~marek napisał(a):
    > Musi coś robić ? Nic nie musi . Mało kto to rozumie

Będzie dalej łamał prawo i nie będzie dbał o swój wizerunek a tym samym podważał zaufanie do Naszego Państwa i jego systemu prawnego?

Co Orlen powinni zrobić z mniejszością współwłaścicieli w Energa SA.?

~IP co ty za bzdety wypisujesz, wizerunek/zaufanie ? orlen ma nas (tych kilka tys. nic nie znaczących pakietów) głęboko w d..ie, odmroź się
    ODPOWIEDZ NA KONKRETNE ZADANE PYTANIE:

~marek napisał(a): ...

Będzie dalej łamał prawo i nie będzie dbał o swój wizerunek a tym samym podważał zaufanie do Naszego Państwa i jego systemu prawnego?

Co Orlen powinien zrobić z mniejszością współwłaścicieli w Energa SA.?

To Orlenowi wolno łamać prawo i nie będzie dbał o swój wizerunek a tym samym podważał zaufanie do Naszego Państwa i jego systemu prawnego?

Co Orlen powinien zrobić z mniejszością współwłaścicieli w Energa SA. i w jaki sposób proponujesz rozwiązać konflikt ?
  • Re: Jest dywidenda Szok Autor: ~ptak1234 [176.106.37.*]
    Jak na razie to były makler prze kombinował ,chyba mu przyjdzie uczciwie zapłacić ,chyba ,że go odwołują wcześniej.
  • Re: Jest dywidenda Szok Autor: ~ArchiwumX [45.80.215.*]
    ~IP wybacz ale bez sensu jest snuć scenariusze rozwiązania tego węzła gordyjskiego, szkoda czasu.
    Dnia 2026-05-01 o godz. 13:14 ~ArchiwumX napisał(a):
    > ~IP wybacz ale bez sensu jest snuć scenariusze rozwiązania tego węzła gordyjskiego, szkoda czasu.

Kolejny raz nie odpowiedziałeś na pytanie.

To inaczej,:
    czy według Ciebie, pokrzywdzeni drobni - mniejszościowi współwłaściciele Energa S.A. zasługują na ochronę
    Naszego Państwa Polskiego?
    odpowiedziałem, że nie będę fantazjował, a raczej filozofował bez sensu. Odpowiedzią na kolejne pytanie też nie będziesz usatysfakcjonowany - jestem już zmęczony tą wojną pozycyjną w okopach
    Szok.
    Na proste pytania: - brak odpowiedzi?
  • Re: Jest dywidenda Szok Autor: ~ArchiwumX [188.166.120.*]
    nie jestem dywiden~darek żeby operować pustosłowiem, wyraziłem się już wcześniej, że nie widzę sensu w bezproduktywnych dywagacjach, tym bardziej że brak chęci z mojej strony na filozofowanie szokuje cię zakończ próby zmuszania mnie do dyskusji z tobą
    Dnia 2026-05-01 o godz. 15:41 ~ArchiwumX napisał(a):
    > nie jestem dywiden~darek żeby operować pustosłowiem, wyraziłem się już wcześniej, że nie widzę sensu w bezproduktywnych dywagacjach, tym bardziej że brak chęci z mojej strony na filozofowanie szokuje cię zakończ próby zmuszania mnie do dyskusji z tobą

To nie dywaguj, nie filozofuj, tu nikt nikogo nie zmusza do dyskusji.
    Słońce już niżej, - idę na majówkę.
    Pozdrawiam
    zmuszałeś mnie, nie zauważyłeś ?
    miłego majówkowania
  • Re: Jest dywidenda Szok Autor: ~ptak1234 [176.106.33.*]
    Dziadek wracaj na Orlen użerać się z PiSowcami
  • Re: Jest dywidenda Szok Autor: ~emeryt [31.0.62.*]
    nie jest do śmiechu ,,,,jak kiedys kogoś taka sytuacja spotka na dowolnej spolce .. 

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Kupowal-po-10-zl-dostal-w-przymusowym-wykupie-niespelna-1-70-zl-Wygral-w-Trybunale-Konstytucyjnym-9121574.html
[x]
ENERGA 0,00% 18,78 2026-05-19 14:50:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.