• 7 mln odpisów w 2025 roku Autor: ~Optymista [45.67.251.*]
    Dobrze to czytam i rozumie ?
  • Re: 7 mln odpisów w 2025 roku Autor: ~masakra [83.175.177.*]
    Tak XD, lecimy do piekła
  • Re: 7 mln odpisów w 2025 roku Autor: ~Optymista [188.146.134.*]
    Tylko że 4,5 mln to roszczenie na rzecz moviegames a to oznacza pozytywny wpływ na wyniki.
    Chyba że źle to rozumie
  • Re: 7 mln odpisów w 2025 roku Autor: ~lex [85.221.129.*]
    Najpierw se naliczyli roszczenie i wygenerowali sztuczny zysk, a teraz robią odpis. TO jest kabaret.
  • Re: 7 mln odpisów w 2025 roku Autor: ~takio [85.89.165.*]
    Naliczyli sobie roszczenie i jakoś nie widać, żeby pozywali, więc kolejny szwindel Wcześniaka, a wy się nadal na to łapiecie ;). Ciekawe co się tu będzie działo, jak sam się pochwali pozwami ;). Jeśli to zrobi, bo o wezwaniu od Pęcherzewskiego w zeszłym roku jakoś zapomniał poinformować.
  • Re: 7 mln odpisów w 2025 roku Autor: ~lex [85.221.129.*]
    Zrobili nas tu na szaro.
  • Re: 7 mln odpisów w 2025 roku Autor: ~OKI [77.236.9.*]
    umiesz czytać ?
    2,5 mln odpisu niegotówkowego
    jakie 7 ?
  • Re: 7 mln odpisów w 2025 roku Autor: ~ori [212.180.229.*]
    wszystkie stare śmieci wkońcu poczyszczone. Można zaczynać nowe otwarcie.
  • Re: 7 mln odpisów w 2025 roku Autor: ~JCDenton [77.236.8.*]
    Nie był bym pewien czy czyszczenie śmieci się skończyło a było już tak pięknie

• Re: 7 mln odpisów w 2025 roku Autor: ~xxx [89.228.180.*]
    ori proszę Cie .... kto narobił tych "smieci" i czy poniósł za to jakaś odpowiedzialność? gdzie była rada nadzorcza? jak ktoś jest niekompetentny, to zaraz narobi kolejnych "śmieci" .... to jest dramat, że kilkanaście osób nie potrafi się zebrać w 5% i zacząć kontrolować, to co się dzieje w tej spółce.
    Spółki córki to był problem hossy gamingowej, bo wtedy każdy tworzył. Ultimate też poczyściło i poszło dalej, odstąpiło od konsolidacji sprawodazdań. Tak samo z grami, każdy tworzył na pałę aby cokolwiek tworzyć. Dargo ma Winter i co? 6 mln zł w zapasach. Tutaj skupić się na dwóch IP: DDS i Alaskan i nie będzie odpisów w przyszłości.
    tragedię to mają na Drago
    pocztszczone przed 2 ważnymi premierami i do przodu
    jak będą przychody z DDS 2 konsol i RT 2 to nie będzie nic przeszkadzało
  • Re: 7 mln odpisów w 2025 roku Autor: ~xxx [89.228.180.*]
    tak ori dokładnie tak było :) a Pamiętasz udziały której spółki Mov odkupiło od PlayWay ? gdzie powstał raport, że jest ona bezproduktywna i bez przyszłości (tak w skrócie). Natomiast prezesowi Mov była bardzo potrzebna ta spółka, żeby kilka lat później zrobić milionowy odpis.
    tu pełna zgoda. Czytam włąśnie raport, Detalion sprzedał tylko za 120k, trochę mało. A przy okazji wspomne, że Movie miało też w swoim czasie akcje Drago i Cherry :)) Nie wiem co dalej z True w takim razie? z Road to wątpliwości chyba nikt z nas nie ma, że to perełka w portfelu Movie. Ale co dalej z True?
  • Re: 7 mln odpisów w 2025 roku Autor: ~Free [93.159.49.*]
    Ori przy każdym raporcie będziesz pisał o tym, ze spółka jest w końcu "oczyszczona"?:)
    Nie chcę być złośliwy ale piszesz to chyba trzeci czy czwarty raz, a każdy kolejny raport jest groszy od poprzedniego.

Dobrze, że premiera będzie później, bo jakby była na dniach, to cały wzrost przedpremierowy zostałby szybko zgaszony po takim świetnym raporcie.

Niech to jakimś cudem doczłapie jeszcze bez jakiś emisji ratunkowych do tej premiery, żebym mógł się ulotnić. Niestety strata już taka, że lepiej czekać niż redukować, ale uśredniać tego na pewno nie mam zamiaru.

Swoją drogą podziwiam optymizm innych osób - to już prawdziwy inwestorski syndrom sztokholmski. Przyznam się, ze DDS3 nawet nie liczę - mam wrażenie, ze to TGS będzie czarnym łabędziem dla spółki, dlatego trzymam kciuki żeby się nie wykrzaczyła do premiery. Zacznę się bać jak zobaczę jakieś dziwne wzrosty na TSG, bo będzie wiadomo że szykuje się tam ewakuacja.

• Re: 7 mln odpisów w 2025 roku Autor: ~dR [176.112.114.*]
    W zasadzie to takiego raportu można się było spodziewać. A swoją drogą, gdyby prezes z tak wielkim zapałem wydawał gry jak produkuje odpisy to nie bylibyśmy tu gdzie jesteśmy teraz. No to na dzisiaj tak naprawdę jedynie Alaskan z RD ciągnie MG, bo samo MG nie ma nic do zaoferowania za wyjątkiem obiecanek.
    zobacz odpisy w PLAYWAY
  • Re: 7 mln odpisów w 2025 roku Autor: ~dR [5.173.148.*]
    Żartujesz, prawda? Gdzie Playway a gdzie MG. Jedynie co tak naprawdę może ruszyć kursem to Alaskan albo wygrana w sprawie S1
  • Re: 7 mln odpisów w 2025 roku Autor: ~jb [185.242.252.*]
    A Ty umiesz czytać raporty czy tylko trolli lub sam nim jesteś? Chłopie jaka edycja ratunkowa?? Proponuję się dokształcic z analizy raportów. Raport jest owszem slaby ale emisja, bankructwo itp spółce nie grozi. Cashflow jest dodatni, kasa na koncie jest. Nawet koszty spadły.
    Każdy widzi to co chce - dla jednego szklanka jest do 3/10 pełna dla innego w 7/10 pusta.

Generalnie wszystko wisi tutaj na grze od Road i na sukcesach wersji konsolowej. Zapasów gotówki w razie porażki na nową grę raczej nie ma. Najbardziej trzymam kciuki za Road, pytanie czy w razie sukcesu MG jako spółka-matka tez zacznie w końcu coś produkować, czy będą dalej udawali, że są wielkim wydawcą?
    produkują dds 3
    Tak? A przysiągłbym, że to niby robi TGS.
  • Re: 7 mln odpisów w 2025 roku Autor: ~jb [185.242.252.*]
    Jak każdy widzi co chce? Wydaje mi się że raport jest dla każdego ten sam...
    Radzę zapisać się na jakiś kurs psychologii finansów, jeżeli uważasz, ze każdy obiektywnie ocenia dostępne dane i nie kieruje się w tym wypadku subiektywnymi czynnikami - np. posiadaniem 70% portfela w danej spółce;)

Ja mam tutaj włożone ok. 7%, dlatego na chłodno sobie moge przejrzeć to co jest. No i też nie można tutaj pomijać poprzednich raportów i różnych księgowych sztuczek. Akurat raporty finansowe MG to świetny przykład tego jakie są możliwości zaciemniania sytuacji finansowej w świetle prawa.

Poza tym nie jestem gościem, który oczekuje innych efektów po tych samych działaniach bez wprowadzania zmian. Np. bawi mnie, że ktoś wierzy, że TGS jest w stanie zrobić DDS3 skoro od 5 lat nie zdołali zrobić Narcos. Jestem prawie pewny, że jakby dali to obecnej ekipie Road, to w 2-3 lata by się wyrobili. Jeżeli TGS będzie miało tego samego prezesa to nic tam się nie zmieni. Niestety w spółkach gameingowych te przysłowia, że ryba psuje się od głowy i pańskie oko konia tuczy jest najbardziej trafne. Jak szef się nie przykłada, to cała ekipa sobie bimba.

Obstawiam osobiście że to jakiś kumpel z piaskownicy/ze studiów/z imprez prezesa MG tak jak Nowak. Ich drogi się rozeszły dopiero jak Nowak chciał zrobić pucz i przejąć Road. To trochę jak z Mejzą - wydawało się, że wszystko było do wybaczenia, ale ten jeden punkt przechylił szalę.

Zauważ, że Road zmieniło się na plus dopiero po odejściu Nowaka. Wcześniej było tylko nawijanie makaronu na uszy i przepalanie kasy - a tam też na forum ładnie sobie powalczyłem ze zwolennikami byłego prezesa jak pisałem, że to pozytywna zmiana. Uważali, że po jego odejściu spółka pójdzie na dno, bo tylko Nowak potrafił tylko tym zarządzać a MG torpedowało jego działania, bo chcieli upadku spółki i przejęcia 100% akcji. Takie tam teorie odchodziły:).

• Re: 7 mln odpisów w 2025 roku Autor: ~Sp77 [217.96.251.*]
    To może teraz, kiedy coś się klaruje, wypadałoby się zjednoczyć i przypilnować "biznesu"? Gdzie ci co wcześniej chcieli się zorganizować? Trochę tu się akcjonariat przegrupował, warto spróbować, może tym razem się zakończy się powodzeniem..
[x]
MOVIEGAMES 0,72% 8,36 2026-05-19 16:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.