Moim zdaniem zjedziemy
Te wyniki jeszcze niczego nie pokażą.
Ugoda była w grudniu ale na koniec, sądownie zatwierdzona w styczniu.
Nie wiem na jakiej podstawie można księgowo coś dokładać do starego roku nie mając kasy ... no chyba że jakieś wcześniejsze "zatrzymania"
Wynika za 1 kwartał 2026 to będzie odpal, a teraz było chcenie żeby urosło i wciskanie chcącym.
Zjedzie do bazy odbiorą wystraszonym i wtedy jazda bez trzymanki, ale za miesiąc.
Taka moja subiektywna ocena
W sprawozdaniu będą szczegóły rozliczeń, które miały miejsce już w 2026 (wpływy od PKP i rozliczenie pozostałych spraw). A to może spowodować wybicie ponad opór. Dane finansowe mogą być jeszcze słabe, to oczywiste.
No zobaczymy jakiejś paniki nie widać i zlecen pakietowych na sell też nie. Więc albo wszyscy czekają na zaskoczenie albo już stoją w swojej pozycji czekają na sygnał zobaczymy w którą stronę.
Zakar - wiem że ta sama ugoda, ale:
1. Compr jest niemrawe ... nic nie podaje, jest totalna cisza od roku, poza wynikami
2. Dlaczego wszędzie musi być tak samo? Z reguły jak wszyscy czegoś oczekują to jest odwrotnie do oczekiwań :)
3. Co zyskuje Compr wpisując sobie przychody na 2025 z pieniędzy których nie było? Wg mnie nic ... jednocześnie pokazując słaba bazę wynikowa w 2025 ma zdecydowanie lepsza bazę porównawcza do wyników w 2026 i wtedy można będzie mówić o szoku, kosmosie, magii itd itp
Napisz jeden dobry powód żeby wpisać coś do wyników za 2025 z kasy z ugody?
Jeden powód proszę bardzo to wyniki roczne więc Audytor musi zrobić wszystko zgodnie z MSR więc wszystko co ma wpływ na wynik finansowy w 2025r musi zostać uwzględnione w bilansie za ten rok. Jak wiemy ugoda została zawarta w 2025 i zatwierdzona w styczniu 2026, więc jej skutki były znane już na dzień bilansowy.
Zakar
ale co daje pozytywnego Compr wprowadzenie do o bilansu za 2025 kasy której nie było?
Poprawę wyników które były i tak do d...
Jaki pozytywny sens widzisz w tym ruchu?
Wasko miało dobre wyniki i podbili sobie je jeszcze bardziej, a tu???
Tom - ja tak nie chce tylko tak uważam
Kiedy kupię i czy kupię to moja sprawa :)
Patrz w swój portfel.
A Ty kupiłeś czy czekasz? A może Ty jesteś z tych co już chciałeś żeby było 1,6 lub nawet 2,2 co?