Czego można sie spodziewać.Strata netto rok do roku maleje 30procent.Jest duża szansa ze za 2025 rok w takim tempie możemy wyjść na O co już bedzie mocno optymistycznie i kurs wywinduje 2.20-2.50..W 4 kwartale ceny mleka spadły ale wzrosły ceny serów,produktów.Jeśli sprzedaż utrzymała sie na podobnym poziomie to kolejny argument że po wynikach kurs wywinduje do góry.Ktoś tu sie martwił długami..ale jakoś banki nie chcą sprzedać majątku milkiland I dalej przedłużają kredyty i czekają na zakończenie wojny,bo w tedy milkiland zarobić na spłatę długu..Ścieżki dostaw są już uklepane,więc ten lęk narazie bez znaczenia...Historycznie wyniki podawane były do końca kwietnia.Moze być ciekawie.
Kolego czy Tobie za te bzdury płacą?
Właśnie wybiliśmy się dołem i jedziemy niestety, ale w dół. Ja już Titanica opuściłem w całości, czekam na 1.25 zł.
Uciekać z śmiecia...
Trump rozmawiałem wczoraj z Putinem Wspominał o krótkim zawieszeniu broni na 9 maja i w niedługim czasie zakończenia obu wojen..niedługo w usa wybory,przed którymi deklarował zakończenie konfliku na ukrainie Trump..Wyniki w porównaniu z 2024r stabilne za 2025,strata netto maleje ale minimalnie,generalnie gorzej nie jest ale nie było też nic dającego impuls do wybicia kursu...Dlatego wczoraj zjazd o 4 procent...tyle ze za chwile wróci na 1.7 plus
To prawie BANKRUT. Wskaźniki bilansowe:Wartość księgową spółki szacuje się na poziomie ok. -159,90 mln PLN.Kapitalizacja rynkowa wynosi ok. 54,38 mln zł.Odnotowano spadek aktywów ogółem o ponad 27% rok do roku.Sytuacja majątkowa:Grupa zmaga się z wysokimi zobowiązaniami (ok. 200 mln PLN) przy ujemnym kapitale własnym.Nastąpił drastyczny spadek wartości rzeczowych składników majątku trwałego o blisko 58%.
Oczym Ty piszesz..Ti wszystko wiadomo od 2 lat..Pytanie w takim razie po co kupowałeś te spółkę z takimi parametrami i dzis wypisujesz jakby to była nowość..Milkiland wielokrotnie daĺ już zarobić w tym i zeszłym roku i nadal daje...Milkiland jest na kredytach a mimo sytuacji banki nadal kredytują i nie zamierzają -licytować majątku milkiland mimo że mogą.Strara netto systematycznie maleje..Już Tobie pisałem nie rozumiesz tej spółki i nie wiesz o co tu gra idzie..Sprzedałeś w dołku,licz swoje straty bo są już podwójne..