Zarząd Femion Technology S.A. ("Emitent") informuje, że w dniu 27 kwietnia 2026 r. otrzymał informację o złożeniu, ze skutkiem na dzień 27 kwietnia 2026 r., rezygnacji z pełnionych funkcji przez wszystkich członków Rady Nadzorczej Emitenta. Jednocześnie, ze skutkiem na dzień 27 kwietnia 2026 r., rezygnację z pełnionej funkcji złożyła prokurent Emitenta. Ponadto Zarząd informuje, że w dniu 27 kwietnia 2026 r. rezygnację z pełnionej funkcji złożył Prezes Zarządu Femion Technology S.A., przy czym skutek tej rezygnacji nastąpi z dniem 30 kwietnia 2026 r. Oświadczenia o rezygnacji nie zawierają uzasadnienia.
Równocześnie Zarząd Femion Technology S.A. informuje, że w dniu 27 kwietnia 2026 r. otrzymał od spółki zależnej TryPay S.A. informację o złożeniu, ze skutkiem na dzień 27 kwietnia 2026 r., rezygnacji z pełnionych funkcji przez wszystkich członków Rady Nadzorczej. Jednocześnie ze skutkiem na dzień 27 kwietnia 2026 roku rezygnację z pełnionej funkcji złożyła prokurent spółki TryPay S.A. Ponadto Zarząd informuje, że w dniu 27 kwietnia 2026 r. rezygnację z pełnionej funkcji złożył Prezes Zarządu TryPay S.A., przy czym skutek tej rezygnacji nastąpi w dniu 30 kwietnia 2026 r. Oświadczenia o rezygnacji nie zawierają uzasadnienia.
Jest i kolejne info o podjęciu działań restrukturyzacyjnych. Ja tam dużego doświadczenia nie mam. Jednak w podobnych sytuacjach widziałem już różne scenariusze. Może być albo bardzo źle, albo całkiem nieźle (a nawet dobrze). Tylko potrzeba czasu. Przy czym kurs na NewConnect przeróżnie może zareagować. Ja na razie obserwuję... Nie mam skłonności do nadmiernego ryzyka (ewentualnej dużej straty) ani zapędów do jakiś (potencjalnie) mega zysków w krótkim czasie.
Pozdrawiam i z zaciekawieniem obserwuję, co dalej.
Dnia 2026-04-27 o godz. 21:14 ~Klara napisał(a): > A ja jutro zaryzykuję bo tak sobie czytam i nominał 0,5 więc przestrzeni jest dużo
Mogą odczytać info o restrukturyzacji jako mocno pozytywne, choć to trochę taka ruletka. Ciekawe, czy na tych akcjach jest (działa) jakaś grupa spekulacyjna. Dopiero od kilku dni forum przeglądam i akcji mam tylko za kilka tys. zł. Chyba się zapowiada ciekawa sesja na jutro, tylko nie wiem w którą stronę :-)
Notowania Gamedust z NC zostały zawieszone po rezygnacji zarządu i rady nadzorczej do czasu powołania nowych osób. https://newconnect.pl/pub/NEWCONNECT/uchwaly/2026/121_2026.pdf Akcjonariusze zostali z bezwartościowymi zapisami na kontach, bez możliwości sprzedaży. Czy tutaj zarząd giełdy zdecyduje się na podobny krok?