A skąd pomysł, że szacunki tak szybko? W zeszłym roku były po długim weekendzie, a wszystkie raporty / szacunki w 2025 pojawiały się wcześniej niż w tym roku.
Jeśli ma się zadziać jakaś podbitka, to widzę co najwyżej taką opcję, że raport za '25 pojawi się w czwartek przed sesją a nie po. Jak będzie w nim napisane coś więcej niż dało się wywnioskować z szacunków, może coś urośnie.
Przecież nikt nie mówi tu o szacunkach za 25. Rok temu były szacunki jednostkowe były 7.05, a skonsolidowane 13.05, można sprawdzić w historycznych komunikatach spółki. Może przypadkiem pomyliłeś spółki sprawdzajac daty?
No przeczytałem i wciąż wychodzi mi na to samo: - odnosząc się do szacunków za Q1 napisałem, że w zeszłym roku były po długim weekendzie (także nie spodziewam się ich wcześniej niż w maju) - dodałem, że przed weekendem czeka nas jeszcze raport za '25 (w czwartek 30 kwietnia, do tej pory były tylko szacunki); nie wiadomo czy będzie rano czy po południu, więc nie wiem czy będzie miał jakikolwiek wpływ na kurs, nawet jak będą w nim jakieś informacje których nie dało się wywnioskować z szacunków.
Nie wiem jak Wam z tego wyszło, że napisałem coś innego. Ani nie wspominałem o publikacji szacunków za '25, ani nie pomyliłem dat publikacji szacunków za Q1 w zeszłym roku (które były po długim weekendzie, 7.05.25 i 13.05.25).
@kno, masz rację. Na razie były szacunki za 2025 r. Więc zgodnie z chronologią powinniśmy w pierwszej kolejności zobaczyć raport skonsolidowany za 2025 r., a później szacunki za I kwartał.
Więc pewnie po majówce szacunki za I kwartał.
Stalprofil bardzo ładnie dzisiaj!
Chyba już pora na poważniejszy ruch na Bowim…
Nie ma sensu się tak dusić w okolicy 6.5 - 6.54 zł.
Uprzejmie proszę odpalić Bowim!