• BOWIM - przed majówką 8 zł? Autor: ~OBSER [79.162.25.*]
    Jak dadzą szacunki za I kwartał przed majówką to myślę, że jest szansa na 8 zł.
    Na razie blokują kurs.
  • Re: BOWIM - przed majówką 8 zł? Autor: ~andrzej [45.158.108.*]
    DZISIAJ PO SESJI ?
  • Re: BOWIM - przed majówką 8 zł? Autor: kno [83.10.226.*]
    A skąd pomysł, że szacunki tak szybko? W zeszłym roku były po długim weekendzie, a wszystkie raporty / szacunki w 2025 pojawiały się wcześniej niż w tym roku.

Jeśli ma się zadziać jakaś podbitka, to widzę co najwyżej taką opcję, że raport za '25 pojawi się w czwartek przed sesją a nie po. Jak będzie w nim napisane coś więcej niż dało się wywnioskować z szacunków, może coś urośnie.
  • Re: BOWIM - przed majówką 8 zł? Autor: ~andrzej [45.158.108.*]
    SZACUNKI ZA 25R JUZ BYLY. CHODZI O SZACUNKI ZA PIERWSZY KWARTAL. W TAMTYM ROKU BYLY PRZED MAJÓWKA
    Przecież nikt nie mówi tu o szacunkach za 25. Rok temu były szacunki jednostkowe były 7.05, a skonsolidowane 13.05, można sprawdzić w historycznych komunikatach spółki. Może przypadkiem pomyliłeś spółki sprawdzajac daty?
  • Re: BOWIM - przed majówką 8 zł? Autor: ~Nikosdyzma [5.173.202.*]
    Kno ,przeczytaj swoje posty jeszcze raz !
    No przeczytałem i wciąż wychodzi mi na to samo:
    - odnosząc się do szacunków za Q1 napisałem, że w zeszłym roku były po długim weekendzie (także nie spodziewam się ich wcześniej niż w maju)
    - dodałem, że przed weekendem czeka nas jeszcze raport za '25 (w czwartek 30 kwietnia, do tej pory były tylko szacunki); nie wiadomo czy będzie rano czy po południu, więc nie wiem czy będzie miał jakikolwiek wpływ na kurs, nawet jak będą w nim jakieś informacje których nie dało się wywnioskować z szacunków.

Nie wiem jak Wam z tego wyszło, że napisałem coś innego. Ani nie wspominałem o publikacji szacunków za '25, ani nie pomyliłem dat publikacji szacunków za Q1 w zeszłym roku (które były po długim weekendzie, 7.05.25 i 13.05.25).

• Re: BOWIM - przed majówką 8 zł? Autor: ~OBSER [79.162.16.*]
    @kno, masz rację. Na razie były szacunki za 2025 r. Więc zgodnie z chronologią powinniśmy w pierwszej kolejności zobaczyć raport skonsolidowany za 2025 r., a później szacunki za I kwartał.
    Więc pewnie po majówce szacunki za I kwartał.
  • Re: BOWIM - przed majówką 8 zł? Autor: ~OBSER [79.162.16.*]
    Stalprofil bardzo ładnie dzisiaj!
    Chyba już pora na poważniejszy ruch na Bowim…
    Nie ma sensu się tak dusić w okolicy 6.5 - 6.54 zł.
    Uprzejmie proszę odpalić Bowim!
[x]
BOWIM 0,30% 6,70 2026-04-29 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.