Pamiętajcie że Bumech ma "odebrać" sobie wartość wniesionego majątku do CP, będzie emisja akcji pod wycenę całego majątku wniesionego z Bumech do CP i finalnie Bumech będzie miał 80-90% udziałów. Co to oznacza, ano to że rozwodnienie akcji będzie bardzo duże na CP, a wycena i poziom cen już pewnie dawno w papierach mają. Po takiej operacji Bumech marginalizuje drobnych akcjonariuszy CP. Grupa Bumech stanie się niemal jedynym właścicielem spółki zbrojeniowej.
Podsumowując tu będzie pięknie ale kto nie wyjdzie przed espi o emisji będzie cierpiał i nie jest to trollowanie ani naganianie, ja tu mam malutki pakiecik długoterminowy.
Dnia 2026-04-26 o godz. 20:43 wacekw napisał(a): > Pamiętajcie że Bumech ma "odebrać" sobie wartość wniesionego majątku do CP, będzie emisja akcji pod wycenę całego majątku wniesionego z Bumech do CP i finalnie Bumech będzie miał 80-90% udziałów. > Co to oznacza, ano to że rozwodnienie akcji będzie bardzo duże na CP, a wycena i poziom cen już pewnie dawno w papierach mają. > Po takiej operacji Bumech marginalizuje drobnych akcjonariuszy CP. > Grupa Bumech stanie się niemal jedynym właścicielem spółki zbrojeniowej. > > Podsumowując tu będzie pięknie ale kto nie wyjdzie przed espi o emisji będzie cierpiał i nie jest to trollowanie ani naganianie, ja tu mam malutki pakiecik długoterminowy. >
EMISJA - powiedz dlaczego Bumech nabył tylko 9 mil akcji . Gdy CP robił emisje od minimum 9 do 18 mil , i wtedy mógł te 18 mil nabyć po 20gr za szt. Teraz będzie płacił 10 razy tyle . PO CO IM TO ?
O jakiej górce piszesz? Kupując akcje po 3.5 zł około 6000 szt wydając 21 tys jesteś w gronie 1000 akcjonariuszy dla akcji wolnych od obrotu. Tutaj tylko powinien być up akcji mało przy takiej cenie. Jak posypią sie pierwsze zamówienia, umowy związane ze zbrojeniówka to wtedy wszyscy będą pisać że 10-20 zł to tanio.
Jak pojawią się zamówienia to tylko i wyłącznie dla bumechu bo CP nie ma podpisanej żadnej umowy. I to bumech kontroluje CP ale dobrze mieć w portwelu jedno i drugie
Nie nie, Bumech kontroluje CP, do które Bumech przesunął Bumech Def i to da firma będzie załatwiała zgody w USA itp, Bumech jako właściciel tego wszystkiego będzie wszystko załatwiał, CP to słup pod produkcje, tak czy siak będzie super na CP i na Bumech bo to miliardy.
Bo ci co siedzą pod to naganianie na automacie trzymają papier żeby mieć zysk, jak minie entuzjazm i zrozumieją ludzie o co chodzi z emisją to może być zejście w grosze ale to dopiero po espi, teraz tu rakiety i o 8zł wypisują.
Nadal nikogo nie zastanawiają te dziesiątki wpisów naganiaczy na wzrosty, wiem że wzrosty są nieuniknione bo to zbrojeniówka, wiemy też że będzie emisja i jakie to niesie ze sobą konsekwencje ale nie dowiecie się o tym bo nikt nie czyta informacji ze spółek, a fora, x, fejsy zalane naganiaczami.
Wczoraj i dzisiaj typowe zachowanie spekulacji, tak jak pisałem, przewidywalni są do bólu, szokuje łatwość z jaką im to przychodzi żeby naganiać ludzi do oddania swojego kapitału.