• Jak wypadamy na tle Europy Autor: eldealeros [83.7.116.*]
    Aktualne wyceny największych europejskich spółek energetycznych pod względem wskaźnika cena do wartości księgowej (c/wk z ang. p/bv)

ENEL - 3.07
    IBERDROLA - 2.70
    ENDESA - 4.70
    ENGIE - 1.90
    E.ON - 2.50
    CEZ - 2.59

Średnia - 2.91

A teraz nasze spółki:

PGE - 0.59
    ENEA - 0.72
    ENERGA - 0.61
    TAURON - 0.83 (3.5 razy tańszy od średniej)

Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości dlaczego taki Helikon ma 10% papierów w Tauronie i 5% w Enei i nie sprzedał do dzisiaj ani jednej akcji od momentu zakupu w okolicach 4 zł w przypadku Tauronu? A może któryś z naganiaczy spadkowych twierdzących, że nasze spółki są przewartościowane chciałby odnieść się do tych wycen i uzasadnić swoje twierdzenie na ten temat? Jak myślicie, jak długo utrzyma się taka promocja na naszym rynku?

• Re: Jak wypadamy na tle Europy Autor: ~Arek [31.0.77.*]
    Dodał bym do tego jeszcze fakt że obecnie na Wig 20 wszystko jest drogie oprócz właśnie Energetyki. Będzie dobrze tylko trzeba cierpliwości.
  • Re: Jak wypadamy na tle Europy Autor: ~Dealer [37.31.10.*]
    Bardzo naganiasz na wzrosty. Bardzo jest to podejrzane. A kurs od szczytu spadł o ok 17 procent. Poza tym dwukrotnie przyłapałem cię na kłamstwie. Raz jak pisałeś że jest dywidenda, a wcale jej nie ma. Jest wniosek który jeszcze nie został przegłosowany. Drugi raz jak pomyliłeś celowo albo nie, sprzedaż aut elektrycznych z udziałem tychże aut w całym rynku. Obecnie ok 7 procent aut które są sprzedawane w Polsce to auta elektryczne. Ale wszystkie auta elektryczne w Polsce stanowią ok 0,7 procenta wszystkich samochodów. Dlatego do końca roku nie kupię akcji Tauron. W grudniu przeanalizuje sytuację i podejmę decyzję. Wojna w Iranie cały czas trwa, Izrael atakuje Liban, w Polsce rośnie bezrobocie, według mnie wszystkie dobre informacje dla tauronu są już od dawna w cenie. Giełda u nas na szczytach, nie ma fundamentalnych impulsów by kupować akcje. Mamy przecież rekomendacje REDUKUJ od Noble. Mam nadzieję że się ponownie nie wsciekniesz jak poprzednio bo ludzie cię tutaj rozgryźli.
  • Re: Jak wypadamy na tle Europy Autor: ~Arek [89.229.111.*]
    Trigon Reko Kupuj cena 13.xx...i zejdź na ziemię kolego bo nasze posty są bez znaczenia dla kursu. Jesteśmy zwykłymi leszczami którzy patrza co zrobią grubasy.
    Rekomendacje trigon jest z lutego a więc z przed wybuchu wojny w Iranie. Ważniejsza moim zdaniem jest najnowsza kwietniowa rekomendacja Noble REDUKUJ, która uwzględnia choćby wojnę i związane z tym turbulencje.
  • Re: Jak wypadamy na tle Europy Autor: ~Wynalazca [37.30.35.*]
    Deabealler "z przed"? Po polsku jest sprzed.
  • Re: Jak wypadamy na tle Europy Autor: eldealeros [83.7.36.*]
    To są fakty. Możesz je sprawdzić samodzielnie w dowolnym serwisie finansowym. Jestem tutaj jako antidotum dla naganiaczy spadkowych takich jak ty manipulancie nabijającym lajki i podszywającym się pod innych. Był taki jeden naganiacz spadkowy jak ty który na poziomach 3 zł twierdził, że Tauron nie jest tyle wart. Bardzo mocno agitował. Podpisywał się nickiem trabant_de_mucha. Zaraz po tym zniknął a w akcjonariacie pojawił się Goldman i Helikon z pakietem 10%. Może to byłeś ty zanim ukradłeś mojego nick'a"dealer" i zacząłeś go używać w moich archiwalnych postach podszywając się pode mnie. Kłamstwa które mi zarzucasz sobie wymyśliłeś jak zwykle. Dostałeś linka źródłowego w którym zostały przedstawione wszystkie dane k których wspominasz. Masz coś jeszcze manipulancie do powiedzenia? A jak usuniesz tego posat jak to masz w zwyczaju czynić to wstawię go ponownie.
    No i się wściekł eldiletos. Nie ma sensu z tobą polemizować, bo nawet do błędu nie potrafisz się przyznać.
    Nie zauważam żadnego błędu po mojej stronie. Za to zauważam po twojej... celowo przekręcasz mojego nick'a w swoich postach. To niedorozwój czy złośliwość?
    Ooo, widzę że nerwy puściły, współczuję. Co będzie z tobą jak Tauron będzie po 5 złotych?
    Marzę o tym. Zrobię wówczas kolejne obszerne zakupy. Póki co ja mam akcje a tobie lub twoim mocodawcom którzy ci płacom za naganianie pozostaje póki co o tych poziomach jedynie pomarzyć manipulancie kradnącym nick'i. Coś jeszcze?
    Mi nikt nie płaci, nie mierz swoją miarą innych ludzi.
    I ma rację. Też bym krętacza nigdy nie zatrudnił.
    Ależ ty musisz być wściekły. Współczuję.
    Tak sobie to tłumacz.
    Wręcz odwrotnie. Czerpię bezgraniczną przyjemność z polemizowania z takimi manipulantami jak ty.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.30.35.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Nie ma żadnej dywidendy. Kłamiesz. Głosowania nad wnioskiem jeszcze nie było. Przekręcasz mój nick, uważaj zaraz eldealeros oskarży cię o niedorozwój lub złośliwość. I co mi odpowiesz?
  • Re: Jak wypadamy na tle Europy Autor: ~Wynalazca [89.79.144.*]
    debealler, zacznij czytac ze zrozumieniem. nie manipuluj. twoj nick w mojej wersji jest odpowiedni do poziomu twoich wpisow.
    Tobie też współczuję.
  • Re: Jak wypadamy na tle Europy Autor: ~Wynalazca [89.79.144.*]
    alez ty musisz byc wsciekly, debealler. nie denerwuj sie. nikt tu nie potrzebuje twojego wspolczucia i manipulacji, dziecko.
[x]
TAURONPE 1,86% 9,44 2026-05-05 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.