• Jaka skala emisji będzie dla Bumech ? Autor: wacekw [83.29.242.*]
    Ciekawe jakiej wielkości będzie emisja żeby Bumech zwiększył udział z 50% i za to przesuniecie majątku w Szopienicach ?
    Obstawiam że tu może być nawet 2:1 czyli o 200% zwiększenie ilości akcji, jak myślicie ?

• Re: Jaka skala emisji będzie dla Bumech ? Autor: 8naraz [37.31.10.*]
    najpierw espi o kontrakcie lub uruchomieniu serewisu, nie martw sie emisje
  • Re: Jaka skala emisji będzie dla Bumech ? Autor: wacekw [83.29.242.*]
    No tak, umowy ma Bumech, CP musi otrzymać "zgody" z USA na samoą mozłiwośc dotknięcia ich sprzetu, a co dopiero dalej, więc na to czekajmy.
    Pod takie zgody będzie Bumech Def, a nie CP, który raczej robic będzie za słupa, kapitał i tak lecieć będzie do udziałowców czyli na teraz 505 Bumech, a po emisji pewnie grubo więcej.

• Re: Jaka skala emisji będzie dla Bumech ? Autor: ~Kaz [37.31.10.*]
    Capital Defence, nie Bumech Defence. Księgowy zysk zapisze na Capital
  • Re: Jaka skala emisji będzie dla Bumech ? Autor: ~Lu [178.213.127.*]
    Nazwa Capital zapewne zniknie całkowicie i będzie bumech denefce
    CP to słup do zbrojeniówki, po gigantycznej emisji będzie w pełni własnością Bumech z malutkim udziałm firmy trzeciej.
    Ani CP ani Bumech nie dostaliby zgody w USA na remonty, ale Bumech Def czy jak sobie ta nazwę zrobią będzie miał.

• Re: Jaka skala emisji będzie dla Bumech ? Autor: ~Bh [109.243.1.*]
    Wacek trolu masz problem ze cp rośnie to moze go kup?
    Mam maluteńki pakiecik ale nie mam więcej kasy na Bumech+CP bo tak to traktuje jako całość, nie ukrywam że siedzę w Bumechu już od pół roku, dał zarobić jest ok, ja w to wchodziłem na długi termin bo mnie interesuje zbrojeniówka, nie zawiodłem się jak widać.
    CP będzie rosło to każdy wie, będzie zwieszał też wycenę Bumech co jest oczywiste, będzie na CP emisja i to gigantyczna to też wiemy po przeczytaniu espi.
    Wnioski, trzeba zarobić na CP i wiedzieć kiedy wyjść bo nie wiesz kiedy będzie jakie espi.

Bumech ma "odebrał" sobie wartość wniesionego majątku do CP, będzie emisja akcji pod wycenę całego majątku wniesionego z Bumech do CP i finalnie Bumech będzie miał 80-90% udziałów.
    Co to oznacza, ano to że rozwodnienie akcji będzie bardzo duże na CP, a wycena i poziom cen już pewnie dawno w papierach mają.
    ​Po takiej operacji Bumech marginalizuje drobnych akcjonariuszy CP.
    Grupa Bumech stanie się niemal jedynym właścicielem spółki zbrojeniowej.

• Re: Jaka skala emisji będzie dla Bumech ? Autor: ~Kaz [37.31.10.*]
    Bumech puki co sprzedał Defence Capital. Startup jest teraz więcej warty niż Bumech.
    Kupili za 100 tysięcy i sprzedali za 100 tysięcy, teraz emisja pod przekazanie szopienic, rozwodnienie akcji na CP będzie gigantyczne, po tym wszystkim pełna kontrola CP/Defence na poziomie 80-90%.
    Nie wiem dlaczego ktoś uważa że CP to jakaś samodzielna spółka, która coś kupuje, to są zamierzone działania Bumech i budowanie Grupy Bumech.
    Będzie bardzo dobrze !!

• Re: Jaka skala emisji będzie dla Bumech ? Autor: sm1 [5.172.228.*]
    Dnia 2026-04-26 o godz. 20:40 wacekw napisał(a):
    > Bumech ma "odebrał" sobie wartość wniesionego majątku do CP, będzie emisja akcji pod wycenę całego majątku wniesionego z Bumech do CP i finalnie Bumech będzie miał 80-90% udziałów.
    > Co to oznacza, ano to że rozwodnienie akcji będzie bardzo duże na CP, a wycena i poziom cen już pewnie dawno w papierach mają.
    > ​Po takiej operacji Bumech marginalizuje drobnych akcjonariuszy CP.
    > Grupa Bumech stanie się niemal jedynym właścicielem spółki zbrojeniowej.
    >
    Co ty piszesz za bzdury o tej emisji . Jeśli Bumech przekroczy pierwszy próg 75% będzie musiał ogłosić wykup akcji . Jeśli w tym czasie papier będzie latał po duchu , jak myślisz czy Bumech tyle da mniejszościowym ? Tak więc z tą emisją nie odrazu .

• Re: Jaka skala emisji będzie dla Bumech ? Autor: ~robinhood [83.8.203.*]
    Dokładnie, po 75% muszą zrobić wezwanie, jeśli w wezwaniu nikt nie odda, to mogą znów zrobić emisję, żeby rozwodnic akcjonariuszy i w końcu przekroczą 95% i zrobią squeez out - przerabiałem to na GI Group. Aczkolwiek tam jeszcze mamy sprawę w sądzie i po korzystnym wyroku Trybunału konstytucyjnego z tego tygodnia, może być ciekawie.
    Poczekaj będzie espi, Bumech kontroluje CP, przekazanie majątku mamy, weźmie swoje co jest oczywiste, emisja pod to będzie i to już wszystko jest ustalone dawno.

• Re: Jaka skala emisji będzie dla Bumech ? Autor: sm1 [5.172.229.*]
    Wacek - Emisja , jak narazie nikt nic nie ustalał , tylko ty ciągle piszesz głupoty.
    Nawet niech zrobią tą emisje . Bumech po przekroczeniu 75% , musi robić pierwszy wykup akcji .
    Ci co teraz kupią po 3 zł , zapewne za pół roku przy wykupie będą sprzedawać z 300% zyskiem .
    Obawiam się że wszystko juz ustalone, nie będzie musiał odkupić w "emisji pod aport".

• Re: Jaka skala emisji będzie dla Bumech ? Autor: ~RZIS [159.26.110.*]
    sm1, robinhood, doczytajcie aktualną ustawę o ofercie publicznej. Próg to teraz 50%, a nie 75%. Bumech owszem, ogłosi wezwanie, ale cena minimalna to średnia z ostatnich 6 miesięcy! Przez pół roku CP spało po 1,80 zł. Bumech rzuci w wezwaniu np. 2 złote, gdy na rynku będzie po 4 złote. Kto mu odda akcje? Nikt. Bumech zaliczy prawny obowiązek nie wydając ani grosza gotówki, a z emisji aportowej weźmie swoje 80-90% firmy, o czym słusznie pisze wacekw. Zbrojeniówka zostanie w rodzinie. Sutkowski i jego prawnicy to nie są amatorzy, żeby się wyłożyć na wezwaniach
    Nie zmienia to faktu że na CP i na Bumech będzie ładnie i wysoko, tylko to naganianie obecnie jest perfidnie robione.

• Re: Jaka skala emisji będzie dla Bumech ? Autor: technik-at [85.221.140.*]
    jak tam Bumech wacek?
    rynek pokazal kierunek a wacek co...co ma mowic
    Ale co mam napisać, jaki rynek, przy tych obrotach pod spekulacje podpina się garstka ludzi.
    Tak jak pisałem CP rośnie, nie ma to żadnego znaczenia dla emisji akcji dla Bumech.
    Wartość Bumech jako właściciela większościowego CP też jest oczywista.
    Na teraz przypuszczam że będzie histeria na CP i spadki na Bumech, po espi odnośnie emisji i kwestii ile Bumech na tym wszystkim zyska uśredni się CP+Bumech.

Rozumiem że teraz musicie pisać takie rzeczy i naganiać na CP, mi to pasuje, byle uciec przed espi o emisji.
    Pamiętaj że każdy wzrost na CP = zwiększenie wartości Bumech !!

eh Wacek caly weekend nadawales i masz dzisiaj efekt. Przypuszczam ze w czwartek wyniki pod kreska na Bumciu. Tutaj pompa
    Niech będzie pompa, ja jestem na TAK tylko pytanie, czy Wy czytacie informacje jakieś poza trolami forumowymi o rakietach i że idziemy w kosmos ?
    Jak byk jest informacja o tym co Bumech ma zrobić z CP i BumDef.
    Nie nie chodzi mi że CP nie jest warte wyceny giełdowej tylko że każdy wzrost wartości i wyceny CP = wzrost wartości i wyceny Bumech, przecież to logiczne.

logiczne jest to co widziales dzisiaj, Capital z czysta karta z licencja na zbrojenia, Bum pod kreska. Bum -4, Cap +24
    Ale nie sugeruje się histeria i spekulacją teraz na CP, przecież już tłumaczyłem, jak sie uspokoi jak wejdą espi itd, przecież wiecznie na CP i na Bumech nie będą siedziały tylko automaciki od spekulacji, przyznasz mi rację ?

[x]
CAPITAL 9,33% 3,28 2026-05-21 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.