• ATT- Czarny Koń Autor: ~mn [185.152.120.*]
    Tu będą niesamowite niespodzianki. Wąskie grono już o tym wie, nie będzie jednego ESPI ale ich seria. a fala wzrostów przejdzie jak tsunami. Kupcie i nie wchodźcie tutaj przez najbliższy rok. Ustawcie sobie jak chcecie limit z kwota jką chcecie uzyskać. Tu zarobią najwięcej wytrwali i mocnymi nerwami. Short już wie że przeinwestował. Aby zniwelować straty powinien ustawić wajchę w druga stronę.
  • Re: ATT- Czarny Koń Autor: ~magellan [5.173.186.*]
    szorty się zwijają, więc nie ma już wielkiego pola do spadku
    generalnie dno się ładnie ubija
  • Re: ATT- Czarny Koń Autor: ~Franek [192.162.61.*]
    Średnio co 3 dzień to czytam. Jak tylko nie spadnie 1,5% to już pojawiają się wpisy jak to dobrze spółka przędzie.
  • Re: ATT- Czarny Koń Autor: ~jjj [79.187.115.*]
    IMHO tu po prostu co się miało złego zdarzyć, już się zdarzyło i jest w cenie akcji, a jest sporo potencjalnych kwestii, które mogą wybić kurs. Dokończenie tematu Polimerów, przeprowadzenie synergii spółek, decyzja o złagodzeniu ETSów, decyzja o dopłatach do nawozów, nałożenie ceł na import nawozów, wejście w zbrojeniówkę itd. Jest tego sporo i każda z tych informacji byłaby pozytywna.
  • Re: ATT- Czarny Koń Autor: czarna-koszula [34.96.238.*]
    Dnia 2026-04-24 o godz. 14:29 ~mn napisał(a):
    > Short już wie że przeinwestował. Aby zniwelować straty powinien ustawić wajchę w druga stronę.

https://pbs.twimg.com/media/HGqohP0XgAApVTZ?format=jpg

Jeśli 3,05 mln akcji pożyczono a one to 80,77% z dostępnych to 100% to 3,78 mln akcji (od marca ubyło 1,2 mln) i odejmując 3,05 mln to do dyspozycji pozostaje 0,73 mln akcje ale wczoraj wolumen wynosił seja 23.4.2026 0,79 mln.

alternawywne liczenie:
    FIL ma 1,22% akcji i jeśli wczoraj był popytem to wkrótce może być poza listingiem KNF bo poniżej progu 0,5%...i o tyle nagle ubyło i stąd w opóźnionch danych skok z "70%" na "80%"

FIL pojawił się w maju 2024 (prawie 2 lata temu) z ekspozycją 0,51%

alternatywnie:
    do pożyczenia jest 0,79 mln akrusz daje ca 1 mln to daje 1,8 mln circa, brakuje 1,2 mln akcji i to dokładnie tyle co stan FILusia.

Wyciskanie shorta jawi się oczywistością oby logicznym nie było wejście Kozaków z Kijowa co mogliby wejść do Azot w zamian za ew. zakład na UA i z czasem dogadać się z Kantorem..

Spokojnego weekendu, przypadkowa osoba, przypadkowa plaża, przypadkowe wydarzenia z pomocą AI

https://i.ibb.co/tMzYxPYN/image-8.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=tmfw17L_Deo
    Madame Butterfly - Maria Callas - Puccini

• Re: ATT- Czarny Koń Autor: ~jac [37.31.156.*]
    W Tworkach cię szukają.
    Tak jak 17-cie pozostałych twoich nicków.
  • Re: ATT- Czarny Koń Autor: ~bomberman [84.39.167.*]
    Luidżi wrócił... no to po wzrostach.

Pozdrawiam,
  • Re: ATT- Czarny Koń Autor: ~Franek [172.225.38.*]
    Była taka przyśpiewka piłkarska o czarnych koszulach. Tak jak piszesz. Błazen wraca i kurs leci
  • Re: ATT- Czarny Koń Autor: ~Lu4xigi [20.164.59.*]
    Dnia 2026-04-24 o godz. 16:31 ~bomberman napisał(a):
    > Luidżi wrócił... no to po wzrostach.
    >
    > Pozdrawiam,

"Nie chlubą jest uciec przed śmiercią, lecz uśmiechnąć się gdy i ona się do ciebie uśmiecha”

https://i.ibb.co/rRJqD8H2/image-9.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=PsGIa0OLeNo
    Dobrochna – Skrzydlata Husarka
  • Re: ATT- Czarny Koń Autor: ~Davson [143.105.25.*]
    szczerze, spppp, dziadu
  • Re: ATT- Czarny Koń Autor: ~takaprawda [92.118.166.*]
    A mnie ponownie cenzura usuwa...
    Widocznie przeszkadzało im to co od prawie trzech lat tutaj piszę...
    zaraz i mnie dosięgną.. Ale chociaz się wyżyję
    Davson.
    To nic nie da. Tylko bardziej będziesz się frustrował...
    Siedzę na giełdzie już prawie szesnaście lat i przerobiłem wszystkie rodzaje frustracji. Dzisiaj staram się być poza tym. W swojej sztandarowej kwestii, zdania jednak nie zmienię...
    Rynek tak bardzo stał się nieuczciwy przez ostatnie dziesięć lat, że tego już nie da się ukryć. Nawet w publicznych mediach zaczynają o tym trąbić. Mam nadzieję że wiesz o jakich zdarzeniach piszę...
    Właśnie zamknęli mi rynek kontraktów, więc mam wreszcie weekend. Starej Gwardii życzę pożytecznego wypoczynku.
    Ps. Kontraktów nie polecam. Chyba że wiesz jak się w nich poruszać. Tam, to dopiero jest szulernia...
  • Re: ATT- Czarny Koń Autor: ~Takbedzie [212.7.214.*]
    Powiem tak, po studiach ekonomicznych jestem i to czego oni tam uczą to strach myśleć o przyszłości. Po 2008 nic juz nie jest takie samo. Szkoda no ale może wielki kryzys vol 2 musi nastąpić tym razem światowy
  • Re: ATT- Czarny Koń Autor: ~magellan [5.173.186.*]
    ja jestem na giełdzie od 2005 roku
    21 lat na giełdzie mnie nauczyło jednego

nie żeń się z papierem. jakkolwiek się nazywa
  • Re: ATT- Czarny Koń Autor: ~bomberman [84.39.167.*]
    Nie tykać, bo rączki pourywa ;p

Pozdrawiam,
    tutaj technika mowi, lecimy nizej
    Hehe...
    Witaj bomberman.
    Jestem już jak "Hydra". W miejsce jednej urwanej, odrastają dwie. :))
    Apropos kontraktów. Pamiętam jak taksówkarzowi wciskałem tutaj kakao na wzrosty. Nie posłuchał... A szkoda. Osiem tys. baksów przy lewarze piechotą nie chodziło. :)
    Ciekawe w czym teraz siedzi. Szkoda też, że nie posłuchałeś gdy wspólnie z nim pisaliśmy o srebrze i złocie. Ale nic to. Masz ode mnie kolejną podpowiedź. Natgas będzie szedł w górę od sierpnia do stycznia. Robi to co roku... Można brać longi w długim terminie. Ale uważaj na rolowania bo te będą wzrostowe więc różnica będzie odejmowana z twojego depozytu, gdy będziesz ustawiony na wzrost. Wtedy wystarczy wyjść przed zamknięciem notowań w dniu rolownia i po północy następnego dnia sesji odkupić longi.
    Zresztą sam zdecydujesz. Zawsze przecież możesz doczytać ze źródeł przed podjęciem decyzji.
    Pozdrawiam
  • Re: ATT- Czarny Koń Autor: ~McFly [77.236.2.*]
    Gaz będzie spadał jeszcze pół roku
  • Re: ATT- Czarny Koń Autor: ~Szok [46.205.199.*]
    KOŃ TO MA ZŁE SKOJARZENIA - OK ????
[x]
GRUPAAZOTY -4,08% 20,24 2026-05-15 14:30:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.