Serio to twój argument XD? No faktycznie może też być 33k już sprzedane :D. Uśrednione się najbardziej zgadza. Widzę pomysły na sztuczne obniżanie się kończą. Kiedyś miałeś lepsze argumenty, ale widzę ciężko się kłócić jak mamy pierwsze dane.
Możesz sobie wziąć i przelicznik 80 tak długo jak nie mamy pojęcia jaka jest realna sprzedaż. Opierasz się o dane portalu, który szacuje i potrafi mylić się o 20-30%. Jakie to niby mamy dane? Spółka milczy, a my gdybamy jak jest.
Gamalytic ma dość dokładne dane. Wystarczy sobie sprawdzić jak było z cooking simulator 2. Gamalytic miał to samo info po 24h sprzedaży co espi z big cheese studio. Jak na kogoś kto nie ma tutaj interesu to bardzo dużo czasu poświęcasz na naganianie na spadki koleżko.
Ja naganiam na spadki? Podając liczby i dzieląc się przemyśleniami na ich podstawie? Nie mam wpływu na dane na jakich operujemy, każdy może je sobie sprawdzić i ocenić. To tak samo mogę Tobie zarzucić naganianie na wzrosty, a nie mam takiej potrzeby.
Jakby oboje operujemy na dostepnych danych, wiec nie zachowujesz sie jak typowy troll spadkowy. Ale to, że jesteśmy na 500-700 pozycji top seller, wiele na ten moment nie znaczy. Czy jak Alaska sprzeda 50k kopii za miesiąc a będzie na 1000-1500 pozycji steam to ciągle będzie to porażka? Może warto wspomnieć jak tak lubisz porównywać do prisona, że prison po 3 tygodniach miał średnią graczy na poziomie 200 graczy w jednym momencie? Skoro byłeś akcjonariuszem spółki to najpewniej miałeś tutaj stratę, i to jakaś osobista vendetta na spółkę tutaj przeprowadzana z twojej strony?
Jak na hossę jaka wtedy była na gamingu to wynik na BKD nie był porywający, ale nie narzekam, bo dalej na plus.
50k za miesiąc? Raczej bardzo małe szanse, gra zaraz straci -20%, a już sprzedaż daleko na liście, także dojście tam chwilę zajmie. Nigdzie nie pisałem, że premiera Alaska to porażka, tylko niewykorzystana szansa. Premiera jest poprawna, ale czy satysfakcjonująca jak na pierwszą istotne grę spółki od 5 lat? Kroplówka na przeżycie, ale czy rozwój?
Mamy 10 dzień sprzedaży od dnia premiery: Prison miejsca 166-336, peak 677 Alaska miejsca 543-708, peak 583 - na ten moment, wieczorem pewnie będzie 8xx
Wolisz większe peaky grających, czy sprzedaży? Ja sprzedaży, spółka pewnie też
Jak już pisaliśmy pozycja 300 na top sellers 5 lat temu to teraz równie dobrze może byc ekwiwalent 600 pozycji. Czasy od tego czasu się zmieniły. Patrząc na ilość graczy na dłuższą metę Alaska wygląda lepiej niż prison, albo przynajmniej tak samo. Do Alaski będą jakieś DLC już zapowiedziane plus na pewno kilka kolejnych promocji w między czasie. A survival prison jako kalka prison simulator pewnie kosztuje w wytworzeniu tyle co krata browarów, więc potencjał na wzrost kursu tutaj ciągle wysoki.