• Do końca wakacji kurs 300 zl Autor: ~Hanys [91.198.89.*]
    DD pod sprzedaż CC za kwotę która odpowiada 2 stroną. A PREZES powtarza że podobne ale gorsze szły za nie mniej jak 250 mln zielonych.Po Sprzedaży CC za 500 zl nie daje się kupić akcji Dywidenda będzie wyższa jak obecny kurs.A że paru golasow i kółkowiczow będzie siać zamęt to trzeba się z tym pogodzić.Ja mam parę set k zysku ale nie sprzedam ani jednego k moich akcji przez najbliższe lata. Pozdrowienia dla akcjonariuszy
  • Re: Do końca wakacji kurs 300 zl Autor: ~Mqrk [37.225.25.*]
    Tylko kiedy ta dywidenda
  • Re: Do końca wakacji kurs 300 zl Autor: ~Eryk [109.231.0.*]
    W przyszłym roku
  • Re: Do końca wakacji kurs 300 zl Autor: ~gracz [146.70.161.*]
    ktos spytal czy mysla o dywidendzie zaliczkowej jeszcze w tym roku....prezes powiedzial ze w ogole o tym nie mysla bo sa skoncentrowani...poki co na innych rzeczach...Dopiecu Deali..i rozwoju AC..MM..itp...

wiec nie wykluczone ze bedzie jeszce jakas kasa w TYM roku w formie dywidendy zaliczkowej.....ale Ogolnie dywidendy za ZYSKI z danego roku wyplaca sie w kolejnym roku...Bo musi pojsc najpiuerw Raport Roczny....jakie zyski byly i wtedy na tej podstawie...ustala sie wyplate dywidendy...

HEJ>...
  • Re: Do końca wakacji kurs 300 zl Autor: ~longterm [31.42.10.*]
    Ja patrzę optymistycznie i zarazem obiektywnie w przyszłość kursu akcji ICE i sądzę, że te Twoje sugerowane 300 zł za 1 akcję MEDINICE z impetem pokonamy oraz przebijemy w górę po komercjalizacji CC.
    Myślę, że ten fakt sprzedaży CC zadzieje się wcześniej niż sugerujesz:)
    Obstawiam przełom II i III kwartału '26(może będzie niespodzianka b.miła i koniec II kw.br.) i ważne będą warunki tej komercjalizacji.
    Należy uzbroić się w cierpliwość i nic nie robiąc(ewentualnie na korektach zwiększać zaangażowanie w akcje ICE) osiągniemy bezstresowo założony cel inwestycyjny, pokładany w MEDINICE:)
    Pzdr.
  • Re: Do końca wakacji kurs 300 zl Autor: ~Uuuu [109.243.245.*]
    Jak już takie orły się pojawiają, ci sami co na CD projekt widzieli 2000 za akcję , to wiecie co za moment będzie ?
  • Re: Do końca wakacji kurs 300 zl Autor: ~gracz [146.70.161.*]
    Dnia 2026-04-23 o godz. 16:23 ~Uuuu napisał(a):
    > Jak już takie orły się pojawiają, ci sami co na CD projekt widzieli 2000 za akcję , to wiecie co za moment będzie ?

A mozesz powiedziec...Ile bylby warty CDR...gdyby kurs wynosila 2000 PLn??...

200 MLD PLN....

a wiesz ile obecnie jest warty??... 30 MLD PLN....a wiesz jakie ma wyniki??...wiesz...a jakie prognozuje wyniki na lata 2026-2029 ??...w Programie motywacyjnym..prognozuje skumulowany zysk z tych lat na poziomie 5 MLD PLN....

I teraz...jakie moga byc zysk...skumulowany za lata 2026 -2029 w....Medinice...trudno powiedziec..ale tylko za CC i AC....moze to byc ponad 2 MLD PLN.....przy obecnej kapitalziacji....700 M PLN.....przy 300 PLN....kapitalziacja ICE...wyniuoslaby ok 3 MLD PLn..czyli 10 razy mniej niz CDR.....

wiec koles ....najpierw sie zasytanow...a potem zacznij pisac..z SENSEM....na Wartosc spolki nie wplywa tylko CENA AKCJI....ale i Ilosc AKCJI....dopiero iloczyn tych dwoch wartosci daje ....WARTOSC RYNKOWA....wiec jak myslisz jesli ICE...bpokaze 1 MLD PLN zysku tylko z CoolCRyo....to jest Prawdopodobna wycena spolki po 300 PLN..czyli 3 MLD PLN??...czy nie??

I jak chcesz to porownaj to z CDR...kiedy ON mial 1 MLD zysku./..i jaka wowczas mial wycene.....Rynkową.....

HEJ.....
  • Re: Do końca wakacji kurs 300 zl Autor: ~Hanys [91.198.89.*]
    Uuuu o takich golasach właśnie pisałem. Gdybyś skończył podstawówkę to byś się przynajmniej nauczył tabliczki mnożenia..Potrafiłbyś wtedy obliczyć kapitalizację CDR przy kursie 2000 za akcję oraz kurs Medinice przy 300 zł za akcję..A za moment będzie..my dobrze wiemy co bo nauczyliśmy się tabliczki mnożenia,a Ty widać że nie..
  • Re: Do końca wakacji kurs 300 zl Autor: ~Tommi [62.216.205.*]
    Dużo trochę ale kto wie
    Do wakacji niedaleko
  • Re: Do końca wakacji kurs 300 zl Autor: ~Wojtek [62.197.144.*]
    Skąd jesteś dokładnie na Śląsku.Wczoraj sprzedałem resztki JSW i dzisiaj tutaj dokupię.Może będzie można się kiedyś na piwku spotkać. Pyrsk.
[x]
MEDINICE -2,10% 70,00 2026-05-18 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.