Ja to jest bardzo ciekawy kto te akcje sprzedaje obecnie. Naprawdę podziwiam, a sprzedają dość chętnie bo na takim obrocie tak "mały" wzrost świadczy o tym, że akcji cały czas jest dużo dostępnych, a do 100 zł przed komercjalizacją to jest tanio.
Sprzedajw kółkowicz, który kupił 2 złote taniej. Sprzedaje ktoś, kto musi albo mu zysk wystarczy. Pewnie część z tak zwanego wora do wora. Póki co jeszcze komercjalizacji nie było i ryzyko jest. Nie znamy też wartości komercjalizacji. I tyle. Ale jesteśmy na ATH:)
To nie kupuje PZU TFI, od tego roku mają nowego zarządzającego, który ma nową strategię. Ktoś bierze i nie patrzy na cenę. Nikt nie wie za ile pójdzie CC i dlatego każdy kurs jest możliwy.
Skoro były tu shorty, to może oni odkupują bo wiedzą, że taniej już nie będzie. Ktoś jednak dzisiaj hamował te wzrost, ale popytu nie pokonali i mamy to co mamy, duży obrót, a średni wzrost.
Jak ktoś ma za sobą pobyt na mercatorze w czasie pandemii to wie że cierpliwość popłaca, ja mercatora trzymałem od 15zl do 390zl, a wiemy że było prawie 800zl.