Za 292.9. Część - większą zostawiłem - co by mi nie było szkoda gdybym się mylił. Ale jako, że gaming zrobił się ~30% portfela (a wole długoterminowo trzymać niedocenione niż przeszacowane spółki) - myślę ze teraz warto było zredukować. Zobaczymy niedługo czy się myliłem czy nie.
I żeby nie było - pewnie jak spadnie to wrócę. Jak nie spadnie, aż tak mi szkoda nie będzie bo i tak pewien procent portfela to jest CD Projekt. Ogólnie ten cały rajd od kilku dni nie ma żadnego sensu. Nic się nie zmieniło jest jedynie jakaś nadzieja na ogłoszenie dodatku do wiedzmina 3.
ten niby nieznaczacy wg ciebie dodatek do w3 jak wyjdzie bo nie był kiedykolwiek zapowiadany wczesniej przyniesie redom i akcvjonariuszom firmy kulkuset milionowe przychody .do gry ktora pomimu 11 lat na rynky przyciaga rzesze graczy ,kazdego dnia kiladziesait tysiecy osob grajacych faktycznie nie znaczacy dodatek xd nie lubie byc uszczypliwy ale moze i lepiej ze przed wzrostami papier przejma silniejsze rece .
A gdzie ja powiedziałem, że nieznaczący. Jest jakaś nadzieja na dodatek tyle powiedziałem. Będzie to na pewno pomost w drodze do roku 2027 - tak żeby te przychody utrzymać na sensownym poziomie w kolejnych kwratałach do premiery W4. Jak ogłoszą to pewnie dużo już jest w cenie. Jak nie ogłosza to pewnie wróci do ceny bazowej - przypomnij ile było jeszcze kilka dni temu? O ile spadnie? To jest ryzyko. Ja zakładam, że scenariusz w którym ogłoszą premiere jest takim który nie zmieni kursu aż tak drastycznie. A scenariusz w którym to pod co kurs rosnął się nie spełni to zjazd kursu do poziomów sprzed kilkunastu dni. W przychodach też za każdym razem cdr zaskakuje. A co jak nie zaskoczy tylko wyniki będą hmmm - takie nijakie. Jak to się odbije na kursie gdzie wszyscy już za pewnik zakładają zaskakiwanie w kolejnych sprawozdaniach.
Dnia 2026-04-22 o godz. 13:17 ~piotrek napisał(a): Będzie to na pewno pomost w drodze do roku 2027 - tak żeby te przychody utrzymać na sensownym poziomie( tak nazywasz 2gi w historii zysk firmy -ciekawa semantyka) w kolejnych kwratałach do premiery W4. dodatek nie ma byc pomostem do 2027 r tylko pomostem pomiedzy W3 a w4 -wyjatkowa okazja do dodatkowego zmonetyzowania produktu oraz rozpoczecia kampanii marketingowej W4 .konsolidacji fanów. Jak ogłoszą to pewnie dużo już jest w cenie. Jak nie ogłosza to pewnie wróci do ceny bazowej A czemu zakładasz ze ostatni wzrost wynikał z samego nieogłoszonego dodatku do w3 .nie zakładasz ze ten wzrost moze wynikac z ponadprzecietnych wybitnych przekraczających głowy analityków wyników za poprzedni rok .ze moze wynikac z prowadzonych prac nad projektami które jeszcze nie zostały ogłoszone /wydane .nad budowaniem nowych IP marki CD Red wykraczajacych poza swiat Wiedzmina i Cyberpunka . czasami trzeba spojerzec na szerszy horyzont
bardzo dobra decyzja, kupuj plotki sprzedawaj fakty, pieniądz na koncie to pieniądz na koncie, pazerność już kilkukrotnie ludziom na tym forum udowodniała że nic nie rośnie bez przerwy