No właśnie! Czekałem aż Pan, Panie Ciekawy, podejmie się analizy tego SAFE! Próbując odpowiedzieć na zadane przez Pana pytanie...no gdyby to SAFE miało mieć jakiś wpływ na kurs Lubawy (tak jak tu piszą Trole) to Gruby nie sprzedawałby teraz swoich akcji!!! Prawda, Panie Ciekawy? No przecież wystarczy pomyśleć! To jest elementarz! Kto tego nie rozumie, nie powinien się brać za giełdę! Mam rację, Panie Ciekawy? Pozdrawiam
Ruda zień płytę, nie wiem czy pamiętasz ale pisałem wtedy że ewentualne postępy w negocjacjach znacząco obniżą kurs nigdy nie pisałem twierdząco że to się stanie. W przeciwieństwie do wielu wpisów twierdzących o pompach, lotach i wzrostach po dronach, indach, wynikach itd. Najlepiej z resztą XD o tym przypomina. A jest o czym ciężko to spamiętać ile bajerów było. Ale powoli bajery się kończą następuje chwila prawdy.
Dokładnie! Dobrze Pan to ujął Panie Ciekawy! Chwila prawdy blisko! Zapewnie Trole będą nieźle kwiczeń, ale to akurat lubi Pan xD!
A propos Davos..Panie Ciekawy, czy to prawda co piszą tutaj niektórzy użytkownicy forum, że był Pan na tegorocznym Światowym Forum Ekonomicznym w Davos?
A to niespodzianka!!! Czyli dobre miałem przeczucie, że Pan xD to też wyższa liga na tym forum! Proszę, proszę...z Panem Ciekawym w Davos...na Światowym Forum Ekonomicznym!
Ja, jeżeli dzięki eksperckim radom Pana Ciekawego zarobię tutaj jakieś poważne pieniądze, też zamierzam w przyszłym roku jechać na to Światowe Forum Ekonomiczne. Może uda mi się chociaż zobaczyć Pana Ciekawego...na jakimś panelu dyskusyjnym albo w jakichś zakulisowych rozmowach albo chociaż jak wysiada ze swojej limuzyny!
Najważniejsze, że w ogóle nic a nic nie spadło i absolutnie nie liznęło 8,20. Dziś jeszcze soczysta zieleń i brak zakłóceń w rajdzie na 22zł w kwietniu xD
O wilku mowa! Panie xD, Pani Ruda właśnie tu napomknęła nam drobnym leszczom, że był Pan na tegorocznym Światowym Forum Ekonomicznym w Davos! I to z kim? Z Panem Ciekawym! Odpisalem Pani Rudej, że tak przypuszczałem, że Pan to podobnie jak Pan Ciekawy wyższa liga! Ktoś mógłby powtórzyć za klasykiem.. Pan xD to "postać znana"!
A co do kursu akcji lubawa...to pewnie jutro najdalej na koniec tygodnia dotykamy 7.xx! A potem to już z górki - tak pisał Pan Ciekawy! Ja czekam cierpliwie, bo zacznę kupować akcję lubawy dopiero przy cenie 0,99 PLN za akcję, ale z tego co pisze Pan Ciekawy to już całkiem niedługo może być!
Trolle tu jak widać ostro się buzują. A pytanie było proste czy myślicie że safe wpłynie na kurs ? Skoro rekordowe wyniki spwodowaly tak znaczące spadki to czemu safe miał by cokolwiek zmienić?
Gdyby przysłowiowy gruby chciał sprzedać akcje, najpierw podbiłby "grubo" ich cenę. Ale, jak widać, od dłuższego czasu skupuje, sprzedając po jednej, by cenę zaniżyć...
Domański wskazał na istnienie jeszcze jednego międzynarodowego rozwiązania finansowego - MDM tzw. multilateral defence mechanism (międzynarodowy mechanizm finansowania obronności), nad którym pracują jego doradcy.
Koncepcja ta, ciesząca się poparciem państw takich jak Wielka Brytania, Holandia czy Finlandia, opiera się na wspólnym zaciąganiu długu gwarantowanego przez kraje partnerskie, co ma pozwolić na tańsze i masowe zakupy sprzętu wojskowego.
Minister przyznał, że choć obecnie skupia się głównie na funduszu SAFE, to wielostronny mechanizm obronny stanowi dla Polski godną uwagi drogę alternatywną, dlatego polscy eksperci biorą udział w projektowaniu tego systemu - "Moim priorytetem jest teraz bezpieczeństwo, ale mój zespół uczestniczy również w programie MDM" - podkreślił.