17.04.2026 Z przyjemnością informujmy, że Konsorcjum firm ATENDE S.A. oraz Sevenet S.A. było jedynym oferentem w postępowaniu prowadzonym przez ENEA Operator Sp. z o.o., a złożona oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Projekt obejmuje dostawę, montaż oraz uruchomienie urządzeń sieciowych dla potrzeb kontenerów TETRA w ENEA Operator Sp. z o. o. Cieszymy się, że możemy zaproponować nasze doświadczenie i innowacyjne rozwiązania, wspierając rozwój infrastruktury IT.
Czy ktos posiada informacje ile tych kontenerow ENEA planuje uruchomic?
Cena 1 kontenera (zakup,montaz,serwis) moze wyniesc ponad 1mln zl, zakladam ze ESPI nie bylo z powodu mozliwego okresu na odwolanie lub zglaszaniu uwag co do przetargu.
Realizacja projektu pozwoli na wyznaczenie około 130 lokalizacji stacji bazowych, z czego około 100 będzie na stacjach 110kV należących do spółki, a pozostałe 30 w punktach dzierżawionych od podmiotów zewnętrznych. Nowy system zapewni zasilanie na okres 36 godzin w warunkach awarii masowej i braku napięcia w sieci. Cała flota około tysiąca pojazdów technicznych Enei Operator zostanie wyposażona w terminale nadawczo odbiorcze oraz terminale przenośne dla monterów. Równolegle spółka zbuduje i zmodernizuje wieże antenowe oraz kontenery techniczne w lokalizacjach stacji bazowych.
A tu masz potwierdzenie
https://sevenet.pl/aktualnosci/sevenet-s-a-oraz-atende-s-a-jedynym-oferentem-w-postepowaniu-enea-operator-sp-z-o-o/
Że to lata dalej po 12 zł po takim info to jest komedia.
Umowę podpisaliśmy wraz z firmą Atende S.A., z którą zrealizujemy projekt w ramach podpisanej z nią umowy konsorcjum.
Wartość umowy wynosi 10 304 789,94 zł brutto _8 377 878 zł netto_.
Powodem podania informacji do wiadomości publicznej, jest fakt, iż w ocenie Zarządu umowa ma istotny wpływ na rozwój oraz działalność Spółki, a także będzie miała istotny wpływ na przychody finansowe Emitenta.
Siedzimy i patrzymy na rozwój. Jak się spółka rozwija to cena idzie do góry. Proste :) Mam tak na XTB i Asbis, teraz trzeci jest Sevenet jak wchodziłem między 2-3 złote.
Dlatego 7net chce rozwoju poprzez wejscie na gpw, pozyskaniu inwestora branzowego lub akwizycje zeby nie brac takich umow w konsorcjum z chociazby Atende.
Prezes ma leb na karku. Kasa bedzie plynac szerokim strumieniem, mam nadzieje ze firma nie bedzie musiala sie z nikim dzielic jak dobrze pojdzie.