Tak wykres mówi. Co ja chce a co bedzie to wiesz. Jak wsparcie zostanie zlamane puszcza stop lossy to myslisz ze ktos to zatrzyma. Moze byc inaczej ale nie wierze w scenarusz wzrostowy.
wynik na logike na minus, ale teraz to troche historia ze wzgledu na stan prawny kopalnii i wyzsze ceny wegla - te wyniki beznadziejne juz byly w cenie wg mnie duzo wczesniej. Teraz bardziej interesujacy Q1 i ile beda wyciagac z dzierzawy
spekulacyjnie moze spasc - jak ktos tak gra to mozna szukac okazji. W dluzszym terminie pewnie bez wiekszego znaczenia - mnie interesuje zbrojeniowka, oze i potencjal nowej kopalnii
No jaki popyt taka dystrybucja. Jak przecholuja to beda musieli znow dźwigać kurs a to ryzyko. Jeszcze srednie kroczace na D1 trzymaja. W następnym tygodniu zblizymy sie do sredniej kroczacej 50 na W1 okolice 20. Tam sie rozstrzygna losy po wynikach.
Na waszym miejscu bym popuścił. Ale tak to jest jak się w strefach nie wchodzi i liczy na bajki Suta. Tutaj tylko kółka z Marcinkiem nigdy nie będę w longu na żadnej spółce.
Jeśli ktoś siedzi długoterminowo to akurat dla spekulacji jest problemem i dlatego musicie się dwoić i troić żeby obrzydzać spółkę różnymi manipulacjami, kłamstwami ale tu akurat prokuratura jest już na etapie stawiania zarzutów.
Na teraz to te płotki z automatem zbijają kurs, może wejść w kwietniu jeszcze jakieś espi to chcą mieć na stanie odpowiednią ilość, oni tak kręcą od pół roku, przewidywalnie jest, ja się pod to podczepiam czasami i zwiększałem stan nie pakując więcej kasy w tą spółkę. Każdy myślący czeka tu na zbrojeniówkę ale zaskoczeniem był zakup kopalni w RPA. Tu może być nawet przebicie 20zł, nadal tu wielu co wchodziło na górkach, ktoś kapitał musi dać.