kolejny raport negatywny (najgorszy z wszystkich dotychczasowych) - zyski na minusie :
operacyjny ( -935,00 tys zł)
netto (-5 702,00 tys zł)
na akcję (-0,47zł/akcję)
Po takich wynikach od poniedziałku chyba będzie jazda w dół.
Na pewno...bo to wcale nie jest w cenie przy c/wk <0.5
Skad ty sie wziales?? Widziales jaka jest podaz na papierze?
Jazda w dol...lol kuzwa...chyba tego papiera dawno nie widziales w obrocie...
Co do raportu:
Prawie polowa tego wyniku to odpis z tytulu straty na sprzedazy gniota z UK (tak ...ta informacja juz jest dostepna od sierpnia...wiem ze to szok dla Ciebie...moze lepiej usiadz??)
Tak, nie byla to spolka zyskowna, tak nie bedzie juz strat z tego tytulu w kolejnych raportach...czyzby w kolejnym kwartale zysk netto?
Nastepna rzecz wplywajaca na strate, to wzrost kosztow zwiazany z nowymi sklepami (tak wyjscie sklepu na 0 to okres od 6-15 miesiecy)
3 rzecz sezonowosc: zawsze 1 polrocze jest gorsze od drugiego. Sezon Wiosna-Lato daje mniej kasy niz Jesien-Zima.
Nie ma to jak walic suchymi liczbami za okres historyczny juz....
Na pewno...bo to wcale nie jest w cenie przy c/wk <0.5
Skad ty sie wziales?? Widziales jaka jest podaz na papierze?
Jazda w dol...lol kuzwa...chyba tego papiera dawno nie widziales w obrocie...
Co do raportu:
Prawie polowa tego wyniku to odpis z tytulu straty na sprzedazy gniota z UK (tak ...ta informacja juz jest dostepna od sierpnia...wiem ze to szok dla Ciebie...moze lepiej usiadz??)
Tak, nie byla to spolka zyskowna, tak nie bedzie juz strat z tego tytulu w kolejnych raportach...czyzby w kolejnym kwartale zysk netto?
Nastepna rzecz wplywajaca na strate, to wzrost kosztow zwiazany z nowymi sklepami (tak wyjscie sklepu na 0 to okres od 6-15 miesiecy)
3 rzecz sezonowosc: zawsze 1 polrocze jest gorsze od drugiego. Sezon Wiosna-Lato daje mniej kasy niz Jesien-Zima.
Nie ma to jak walic suchymi liczbami za okres historyczny juz....
niestety raport pokazuje rzeczywistość - straty się nawarstwiły a to jest bliski krok do utraty płynności finansowej.
Po takim raporcie Prezes firmy powinien się wypowiedzieć co do prognoz na najbliższą przyszłość.
przykro mi że starałeś się wyręczyć Prezesa.
Jako akcjonariusz spółki oczekuję - poszanowania moich zainwestowanych pieniędzy.
poczekaj az RYNEK przetrawi raport + wkrotce pojawi sie info o problemach ze splatem kredytu ktory sie konczy w listopadzie, bankie juz zwietrzyly interes, i za darmo nie chca przedluzac kredytow, czyzby splata kredytu poprzez emisje akcji dla banku ?
O wyrocznio, na innym wątku pisze Pan Joli , że w poniedziałek -10%. Powiedźcie mi zatem ile te akcje będą warte powiedzmy za 3 lata ? A może nic będ ą warte? Czy warto je kupować czu może trzeba sprzedać i kupić jakiegos balona z C/WK powyżej 2.