KNF odpisało mi, że wyjaśnienie będzie trwało do 12 m-cy. Jak minie Październik to zostaje sąd. Jesteśmy na półmetku, to taki okres gdzie zapadają decyzję :D
Tu zawieszenie jest prze wysoki obrót przez 2 dni przemienił się ponad cały FF.
W papierach raczej jest ok.
Mija już 6 miesiąc od wszczęcia postępowania. 6 miesięcy to taki środek, że info może pojawić się w każdej chwili. Chyba, że jest to decyzja polityczna to będą trzymać dłużej.
Kiedyś zaiwsili spółkę chyba Yeti 4-5 dni po debiucie pod takim samym pretekstem to odwiesili chyba po 5 m-cach.
Pokazuje ile może trwać zawieszenie.
W teorii jesteśmy w takim okresie, że odwieszenie może być w każdej chwili.
Ale, że KNF to państwo w państwie to trzeba brać duży margines błędu.
czyli mogłeś nie pisać, bo są spółki co zawiesili na miesiąc i znam takie co już 3 rok mija powoli i dalej nic nie wiadomo ( loteria gra na czas ) jak się nie ścignie KNFu to będą odwlekać z przyczyną podejrzenia przestępstwa.
Już pisałem wcześniej, że KNF odpisało mi, że wyjasnianie maks 12mcy, więc lata nie powinno być.
Wrzucałem różne przypadki przez AI i porównywalem co i jak.
Wychodzi, że takie przypadki trwają w okolicach 6 m-cy, a jak będzie to trzeba czekać.
Tu były w sumie 2 dni wysokich notować, to nie będą tego ciągnąć w nieskończonością.
A co powiesz na ifcapital.. Tam już kilka dobrych lat, jak tak dalej pójdzie to wkrótce będziemy obchodzić okrągłą rocznicę... Nie wiem czy parowa doczeka xd
Wrzucałem to do AI żeby mi przeanalizowało, i dostałem odpowiedź że to dwie różne sytuację. AI analizował to na podstawie pisma jakie dostałem od KNF i tak jak pisałem wyjaśnienie ma trwać max 12 m-cy.
Jeżeli nie ma tu żadnej "złośliwości" to nie powinno tak długo trwać. W takich przypadkach najczęściej jest 6 m-cy +/- 1 miesiąc.
Niestety KNF jest skorumpowane i trudno do końca zgadnąć co i jak.
Przed zawieszeniem był zrzut akcji czyli ktoś wiedział, tak samo było ostatnio przy Capitea.
Bo nie wiem, pisze cały czas, że KNF to państwo w państwie i jeżeli nie ma tu żadnych politycznych podtekstów to powinno już być odwieszone.
To są też uroki NewConnect :/