• Akcje Autor: ~Romson [31.175.26.*]
    Czy ktoś wie kiedy na GPW wejdzie te 100mln akcji miało być po roku to był maj czy lipiec?bo wtedy z pewnością się kurs obali i wejdą fundusze dobrze by było zwiać przed czasem
  • Re: Akcje Autor: ~Tymczasowy1997 [31.0.64.*]
    Nie wiem, i...
    Ci nie powiem
    Bowiem wiedza kosztuje.
    Ale powiem Ci jeden fakt.
    Obrót Niewodowa w miniony czwartek był na poziomie słabych spółek WIG20, czyt. +- 10 baniek.
    Niektórzy tutaj się dopatrują ręki spekulanta.
    Moim skromnym zdaniem - nie na tym poziomie.
    Ale może się mylę...
  • Re: Akcje Autor: ~Mroczny [81.95.192.*]
    Akcje Elżbiety nie wchodzą na rynek gpw. We wakacje kończy się lockup, ale mimo wszystko będą poza obrotem giełdowym. Może je jedynie sprzedać pakietowo poza rynkiem.
    Czy po lockupie będą składać wniosek o dopuszczenie na gpw? A może będą to robić partiami? Kto wie
  • Re: Akcje Autor: ~Ja [91.38.120.*]
    Nie znam się... ale na logikę spółka o tak strategicznej dla Polski produkcji powinna znaleźć sie w wig20
    Może się mylę...
  • Re: Akcje Autor: ~Mroczny [81.95.192.*]
    Też o tym pisałem. Wiem, że niektórzy to wyśmieją. Ale jak wjedzie pierwszy kontrakt na amunicję, to rynek zacznie wyceniać potencjalną sprzedaż 180 tys szt w 2028.

Zobaczycie, tu będzie swig80 w ciągu 3 tygodni, mwig40 w ciągu 3-5 miesięcy i wig20 w ciągu 2-3 lat. A Elżbieta zostanie najbogatszą Polką.

I wcale się nie zdziwię, jak Skarb Państwa kupi część udziałów. Też o tym pisałem, że nie chcieli kupować jak było po kilka zeta, ale będą kupować jak będzie po 50 zeta
[x]
NIEWIADOW -2,25% 17,35 2026-05-20 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.