że tańczymy wszyscy z modliszką. Te wszystkie emisje, których miało nie być a są. Te listy intencyjne, które miały urodzić transakcję a póki co są drogocenną makulaturą. Te zapowiedziane niespodzianki, których nikt nie doświadczył....
Góru - czy tylko ja słyszałem na walnym z ust CEO, że jest to ostatnia emisja przed komercjalizacją ? Jak prezes dojdzie do emisji serii Z to może i Medtronica będzie w stanie wykupić.
Ja na tym etapie dziękuję. Nie złapałem króliczka ale gonitwa była przednia. To była niesamowita przygoda razem z Wami dzielić dolę i niedolę przez te wszystkie lata. Być może do zobaczenia na innych Walnych. Powodzenia.
To pozeganie jest identyczne jak ....MISTRZA...przy 13 PLN....
zaloze sie ze bedziesz Jeczal za kilka miesiecy ...i maruszil na ICE..tak jak MISTRZU to robi.....po tym jak spzredal..i wszedl w GNIOTY.....
P.S ...to nie kwestia modliszki tylko..CHEC grubasow do posiadania akcji ktorcyh nie mozna na rynku kupic.....teraz policz ile beda mieli akcje Duzi gracze....1.3 M PZU.....1.6 M prezes...1.165 M ci / ten co przejmuja po 50 PLN....465 K Prof Suwalski....
To jest lacznie juz 4.5 M akcji......czyli 43% ...podczas gdy jeszce kilka miesiecy temu ....prezes i Prof Suwalski mieli lacznie ok 2 M akcji....i to powodowalo ze w Listopadzie nie mogli prxzeglosowac emisji akcji....DLA prezesa bo zabraklo im KWORUM 33.3% .....i musieli miesiac dluzej czekac ...na przeglosowanie tej emisji....i dopiecie dealu z PZU......
Akcjonarrriat rozbi sie coraz..mocniejszy.....to jest PLUS a nie minus...spolka juz bedzie miala ponad 60 M pln na kontach ...To jest tez PLUS a nie minus....Grubasy chca papaiery po 50 PLN...to jest PLUS a nie minus....jakis czas temu CRI robilo emisje po 150 PLN..gdzie jest teraz kurs....CRI??....jakis czas temu SCW robilo emisje po 36 potem po 80 potem po 150 ....Gdzie jest teraz kurs??...
Pare miesiecy temu ICE robili emsije po 9.2 PLN....Gdzie jest teraz KURS.....??...
NN też kupował od CEO OAT/Molecure w okolicy 50 PLN a zobacz gdzie jest teraz kurs i ile było po drodze emisji. Nawet mistrza Michala ograli na początku a dopiero teraz jak robi emisje za „grosze” może coś z tego wyciągnie. Także trochę pokory bo banan to banan. Oby nowy fundusz tylko nie zaczął szortowac częścią pakietu na jaką mu pozwalają regulacje bez Espi. Dziwi mnie brak lock-up przy tej umowie. Ja bym tak zrobił mając szacunek do Ulicy. Dziś będzie gorąca sesja mimo że to piątek.
Idzie gruby do prezesa i skomle, że nie może kupić . A prezes, który wie,że u drzwi stoi pociągu z furą złota od Możnych Świata Medtechu ot tak przygarnia po prośbie i podzieli się zupą z żebrzącym. Pociąg może i lśni ale coś mi się zdaję, że jest pełen nowych szat cesarza.
Dnia 2026-04-16 o godz. 22:10 ~kadu_z_lekka_szydera napisał(a): > Idzie gruby do prezesa i skomle, że nie może kupić . A prezes, który wie,że u drzwi stoi pociągu z furą złota od Możnych Świata Medtechu ot tak przygarnia po prośbie i podzieli się zupą z żebrzącym. Pociąg może i lśni ale coś mi się zdaję, że jest pełen nowych szat cesarza.
w 2013 dodatkowe .....5.5 M akcji....Lacznie ...starzy akcjoonariusze CDR.....puscili 45 M akcji czyli 45% .....wszytkich akcji....
A yteraz policz jakie Skumulowane zyski mial CDR....pzrez te wszytkie lata ....a JAka byla jego MAX..kapitalziacja....
Tu nie chodzi o to czy Prezes bedzie mial ta 10% wieksza dywidende....tu chodzi o to zeby papaier byl tak ustawiony zeby ....mogl miec naprawde duza kapitailzacje na rynku...z odpowiednim P/E......przy duzych zyskach.....wypracowywanych np z CC i AC...MM itp itd...
PZU np voxel anie spzredal ani sztuki przez 10 lat....pomimo ze mial 3000% wzrostu....OFE tez nie bedzie pewnie sdlugo sypalo akcjami bo bedzie je traktowalo jako Worek dywidendowy...i AKTYWA LONG TERM......tak jak traktuja takie aktywa INNE DUZE PANTWOWE FUNDUSZE Arabskie czy Norweski..itp....
A ten kolejny deal ...tylko zwiekszy Stabilnosc spolki i chcec Kupowania akcji ICE..przez duzych inwestorow instytucjonalnych....
To prawda, a raczej jedna strona tej samej monety. Po drugiej masz kurs. Było klnięcie, wieszanie psów na prezesie co z gęby zrobił holewę przy emisji dla pzu. Kurs odbił się od 13,5 był blokowany, zszedł do 10,5. To jest awers, zamiast orła jakieś liche ptaszysko, a zamiast laurowego wieńca pokrzywy. Ale za to co jest na rewersie tej monety? 51,60 aktualnie. Było 10 jest 50. Jak dla mnie to zamyka dyskusję. Jest skutek o jaki mi chodzi, w jakim stylu osiągnięty dla mnie nieistotne. Jest kolejne rozwodnienie o 13% ale i już poważna suma na koncie spółki. Jeśli dzięki temu ruchowi zdoła uzyskać o 20% większą sumę sprzedaży, będę bił brawo bo będę 7% do przodu. O kulisach tych negocjacji pewnie nigdy się nie dowiemy, ale ja zatańczę z modliszką.
Też bym chciał, bo mam tu 90% portfela, a taka fajna ekipa jak na tym forum mi się jeszcze nie trafiła. Ale chyba nie dam rady, mam małe dzieci i siedzę w domu od lipca bo zaczynają mówić. Teraz się zbieram powoli, trzeba pojechać do jakiejś roboty. W maju pewnie będę spawał nie wiadomo gdzie.
Ostrzegałem mistrza, ostrzegę i Ciebie - robisz błąd. Ale zostaw choć jedną akcję na Walne i przyjedz to będzie chociaż okazja się poznać. Co do siebie to nie oddaje ani jednej sztuki!
Dnia 2026-04-16 o godz. 21:32 ~kadu_z_lekka_szydera napisał(a): > że tańczymy wszyscy z modliszką. Te wszystkie emisje, których miało nie być a są. Te listy intencyjne, które miały urodzić transakcję a póki co są drogocenną makulaturą. Te zapowiedziane niespodzianki, których nikt nie doświadczył.... > > Góru - czy tylko ja słyszałem na walnym z ust CEO, że jest to ostatnia emisja przed komercjalizacją ? > Jak prezes dojdzie do emisji serii Z to może i Medtronica będzie w stanie wykupić. > > Ja na tym etapie dziękuję. Nie złapałem króliczka ale gonitwa była przednia. To była niesamowita przygoda razem z Wami dzielić dolę i niedolę przez te wszystkie lata. Być może do zobaczenia na innych Walnych. Powodzenia.
.....CINKI.....jestes w tych swoich ANAL---IZACH.....po maxie.....DRUGI MISTRZU....tylko tamtem przy okazji PZU wysypal sie po 13....a ty Widzisz.ZŁO...w wejsciu OFE po 50 PLN.....---bo Akcji pewnie i tak NIE MASZ.....
Jak myslisz dlaczego OFE w ogole wchodzi...od razu w taki pakiet.....po 50 PLN....za sztuke...??.....z resztą......ty nie myslisz....tak jak mistrzu.....wiec kogo pytam.....zapomnij....
Dnia 2026-04-17 o godz. 06:41 ~Nowy napisał(a): > Czy majc juz nieco ponad 300 akcji (tak, trzysta :)) mogę tez na walne przyjechać i coś powiedzieć?
...mozesz miec nawet tylko 1 akcje ...tylko musisz ja zarejestrowac na WAlne w swoim DM....za jakis czas podadza dokladna date....wtedy bedziesz mogl to zrobic.....