• Wy nie wiecie, a ja wiem (może) Autor: ~ssss [79.162.30.*]
    Ha.

Przeczuwałem, że będzie coś z kupnem akcji i napisałem to w tamtym poście, ale nawet mnie z lekka zszokowała skala i zamysł. Takiej fantazji to ja nie mam.

Ale do meritum.

Po co komu tyle kasy w spółce?

Po co w ogóle tyle kasy w spółkach i po co robi się taką emisję?

Pewnie szykuje się przejęcie jakiejś spółki... zakup jakiegoś wynalazku...
    A tyle kasy oznacza, że to będzie produkt dość rozwinięty i do sprzedaży za dużą kasę.

Inaczej mówiąc: wskakujemy na wyższy poziom.
    Góru pisał o tej zastawce, może to będzie to?

Chyba niestety dowiemy się dopiero po zwołaniu walnego .
  • Re: Wy nie wiecie, a ja wiem (może) Autor: ~mistrzu [31.183.197.*]
    ssss - różnie może być ale po co kolejna emisja akcji skoro na dniach może do spółki wpłynąć minimum 500 mln zł po sprzedaży CC.

"Obecnie prowadzimy rozmowy w sprawie komercjalizacji CoolCryo z trzema podmiotami. Są to podmioty globalne" – wskazał prezes.

"Liczymy na to, że co najmniej jedną transakcję uda się zamknąć do końca pierwszego półrocza" – dodał.

Środki z potencjalnej transakcji spółka chce przeznaczyć m.in. na wypłatę dywidendy.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Medinice-zaklada-ze-do-konca-I-polr-sfinalizuje-przynajmniej-jedna-transakcje-komercjalizacji-wywiad-9084982.html
  • Re: Wy nie wiecie, a ja wiem (może) Autor: ~Fiuzi [217.119.68.*]
    Mistrzu ale Cie boli. Po co sie tak katować?
    Fiuzi - to co nie ufasz prezesowi?
    Skoro mam kilkadziesiąt tys akcji tzn. ze ufam :)
    skoro tak to odpowiedz po co emisja jak zaraz na konto Medinice wpłyną setki milionów złotych
    Nie mam pojęcia po co emisja ale w przeciwieństwie do Ciebie ja to odczytuje jako pozytyw
  • Re: Wy nie wiecie, a ja wiem (może) Autor: ~Joker [37.30.6.*]
    Ja ci odpowiem po co emisja. Przeczytaj dobrze komunikat i załącznik. Dywidenda ? Fundusz emerytalny ? Polski czy hamerykański ? No niech jeszcze pomyślę ? Cena 50zl ? Przyszłość spółki i ich wynalazków ? Albo ty mistrzu jesteś t..y albo jesteś totalnym ignorantem ?
  • Re: Wy nie wiecie, a ja wiem (może) Autor: ~Iceberg901 [213.76.133.*]
    Po co Wy z kwintuszami i innymi pseudo mistrzami dyskutujecie? Kto z Was by wylozyl 60 baniek nie widzac perspektyw zarobku?no to samo mowi za siebie..a motywacja prezesa z czaem sie wyjasni..poki co tw logika mi wystarczy
  • Re: Wy nie wiecie, a ja wiem (może) Autor: ~Ice [37.225.61.*]
    Wiadomo ze najwiekszy alcjonariusz sam.nie strzelal by sobie w kolano, roznie to bywało ale to stary wyga
  • Re: Wy nie wiecie, a ja wiem (może) Autor: ~Ice [37.248.177.*]
    Pewnie to OFE PZU
    Prezes się umacnia i wybija z głowy wszelkie przejęcia ;)
  • Re: Wy nie wiecie, a ja wiem (może) Autor: ~Glina [31.175.22.*]
    Też tak uważam, że to OFE PZU.
  • Re: Wy nie wiecie, a ja wiem (może) Autor: ice_goru [109.243.194.*]
    Zakładam się tutaj z każdym o dobrej marki whisky że to nie jest PZU tylko ktoś nowy! xD
  • Re: Wy nie wiecie, a ja wiem (może) Autor: ~Glina [31.175.22.*]
    W sumie możesz mieć rację, bo na stockwatch.pl jest cytat z Prezesa:
    "Wejście kolejnego inwestora instytucjonalnego do naszego akcjonariatu to dowód na to, że fundamenty dotychczasowej strategii i nowych kierunków znajdują uznanie wśród coraz większych instytucji finansowych w Polsce i Europie."
    I Europie jest chyba tutaj wskazówką.
    Jeśli jest jednym z największych w Polsce to mamy 3 OFE:
    - Nationale Nederlanden, 28% rynku,
    - Allianz, 21%,
    - Generali, 12%,
  • Re: Wy nie wiecie, a ja wiem (może) Autor: ~Posiadacz [80.238.119.*]
    Ufać Hindusowi aż tak. No No...
  • Re: Wy nie wiecie, a ja wiem (może) Autor: ice_goru [109.243.194.*]
    Zakup projektu zastawki mitralnej to jest skok do innej ligi. Koncepcja nie jest wymyślona ani taka nowa. W jednym wywiadzie bodajże z listopada 2025, Prezes wspominał o takich planach, w sensie że szukają projektu zastawki mitralnej (w tym samym wywiadzie było mowa o projektach drobnych urządzeń kardiochirurgicznych, a więc zapewne powrót do tematu zakupu tych dwóch projektów holenderskich od prof Grudemanna). I jeśli faktycznie te środki miałyby iść na zakup takiego projektu zastawki, daj Boże, to wchodzimy do najwyżej ligi. Dość dodać że temat może być warty więcej niż wszystkie obecne projekty Medinice. Trzeba czekać co tam Prezes wymyślił. Napewno pójdzie ogień!
  • Re: Wy nie wiecie, a ja wiem (może) Autor: ~Sonia [83.175.184.*]
    https://youtu.be/gfF8jzBVWvM?t=4271&is=ZzernehWMyQwdXwZ

Pamietajcie, zróbcie cos dobrego dzisiaj. Nawet małego. Moze np. ktoś powinien uslyszec przepraszam bo to rozwali jakas skorupę.
  • Re: Wy nie wiecie, a ja wiem (może) Autor: ~gracz [5.187.54.*]
    Dnia 2026-04-16 o godz. 19:15 ~mistrzu napisał(a):
    > ssss - różnie może być ale po co kolejna emisja akcji skoro na dniach może do spółki wpłynąć minimum 500 mln zł po sprzedaży CC.

Dla..zbudowania silnego stabilnego Akcjonariatu NA kolejne LATA...ktory to sklad Owego akcjonariatu bedzie powodowal CHEC wejscia..innych duzych podmiotow do ...Spolki....kupujac akcje na RYNKU....pzreciez kapitalziacja nadal jest MAŁA....bo nawet na naszym rynku jest w indexie SWIGU.....ale dzieki miedzy innymi Duzych graczy w Akcjonariacie..nie mam watpoliwosci ze niedlugo bedzie w Mwigu....moze nawet w czerwcu...a za rok moze nawet w WIG 30 .....zamiast np Synektika....

Jeszce raz mistrzu....Prezes wie Wiecej niz ty....i wie Lepij niz ty co robic...z rozwojem spolki ( rowniez Akcyjnie)....aby czerpac w przyszlosci jak najwieksze profity ...z tego ze jest nadal jej najwiekszym Udzialowcem posuiadajacym ponad 1.5 M AKCJI....i to wlasnie rozni CIEBIE...od NIEGO....on Dba o SWOJE INTERESY....majac 1.5 M Akcji...ty nie majac akcji....w sumie nie wiadomo w jakim celu tu sie Posicsz na forum.....i dzielisz swoimi DYLEMATAMI...

W biznesie ZAUFANIE TO PODSTAWA....dlatego jesli ktos nie ufa prezesowi.....niech sobie da na LUZ....i szuka innych spolek....JA swoje pieniadze polozylem pare miesiecy temu przy Akcjach Prezesa...i tego NIE ZAUŁUJE....i jassno mowie ze wszedlem ALL.IN...bo ZAUFALEM MU...UFAM W TO CO ROBI..UFAM W TO CO MOWI...UFAM JEGO PRZEKAZOWI...ze spolka moze generowac..Potezne kapitaly i zyski ktorymi bedzzie dzilila sie z Akcjonariuszami...i DLATGO ...TU JESTEM....i slaedze to co ma PREZES DO PRZEKAZANIA....to jest podstawa mojej Inwestycji...w TEJ SPOLCE KTORA POKI CO NADAL JEST STARTUPEM...nie majacym dochodowa i zyskow..wiec ..OPIERMASIE na ...ZAUFANIU...i tym ze niedlugo TO SIE DIMATRALNIE ZMIENI.....

I taka jest prawda o start Upach....ze MUSISZ wierzyc prezesom i zarzadzajacym ze wiedza co robia...i ze spolki faktycznie beda przynoscic w przyszlosci potezne profity keszowe ...SWOIM AKCJONARIUSZOM....to jest WIELKIE RYZYKO..ale i jednoczesnie WIELKA SZANSA..bo Mozeszs kupic. BARDZO TANIO....spolke ktora za jakis czas moze byc ....BARDZO DUZO WARTA.....

PZU zaryzzykowal i kupil po 9.2 PLn....ja zaryzykowalem i kupilem po ok 12-13 PLN....Obecnie OFE..ryzykuje i kupuje duze pakiety akcji...po 50 PLN....a spolka NADAL jednak nie ma Dochodow ani zyskow...ALE SA POWODY..dla ktorych Grubasy i RYNEK....Kupuja akcje ICE...po coraz wyzszej cenie...bo bylo po pare pln rok temu...a teraz jest po 50- 60+ PLN obecnie....TO nie jest PRZYPADEK>...

HEJ....
  • Re: Wy nie wiecie, a ja wiem (może) Autor: ~Buska [37.248.216.*]
    Sonia, dobrze gadasz, tak zrobię! Ale wódki też się napiję:)
  • Re: Wy nie wiecie, a ja wiem (może) Autor: ~Sonia [83.175.184.*]
    West Coast IPA od Rzemiechy u mnie :) dzyń!
[x]
MEDINICE -6,81% 68,40 2026-04-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.