• Obrót Autor: ~Tymczasowy1997 [178.235.183.*]
    Ciekawostka przyrodnicza - dzisiejszy obrót jest rekordowy w całym ostatnim półroczu i najwyższy od 1 lipca 2k25, kiedy wyniósł ponad 600k mchu a zamek był na poziomie 17,60 PLN.

Kto tam pisał, że niby przejście na GPW było już dawno w cenie?
  • Re: Obrót Autor: ~PanJan [80.238.106.*]
    To ja pisał :), że już jakiś czas temu wiadomo było, że wchodzą co nie zmienia faktu, że obrót zacny. Natomiast ja z natury podejrzliwy zadaje pytania czemu był marazm marazm marazm i nagle jeb dwa dni potężny obrót. Znaczy co chcesz powiedzieć ulica kolektywnie miała w poważaniu w poważaniu i poważaniu aż kolektywnie wczoraj się jorgnęła, że jednak kupujemy?
  • Re: Obrót Autor: ~Mroczny [37.248.212.*]
    Odpowiedź brzmi - nie wiadomo. Może spekulant sam sobie wygenerował obrót przerzucając papier i ubierają? Może umówili się wcześniej i robią miejsce dla jakiegoś funduszu? Może czyszczą stary akcjonariat i fidera skupuje, bo tak się dogadali, że zrobią taki ruch przed gpw?Może niektórzy patrzą na wskaźniki bankiera i widzą, że rośnie to kupują? Może ktoś coś więcej wie? Może pomógł marketing i wiadomości na iluś tam portalach? A może dogadują pierwsze zamówienie na ammo?
    Wiem o co ci chodzi. 2 dni temu pusty arkusz, a tu nagle dziesiątki tysięcy po lewej i prawej stronie. Ale w lutym też ulica miała w poważaniu i jak ruszyło z 12 na 21 po espikach to się Ryszardy obudziły.
    Ja wiem, że tu będzie bujać. Ale potencjał jest ogromny, zwłaszcza w 2028. Po drugie jeśli będą planować emisję to na wyższym poziomie, a nie 19 zeta. Po trzecie fidera ma ponad 20 milionów papiera na sprzedaż i może jeszcze niebotycznie wywindować kurs w górę.
  • Re: Obrót Autor: ~Mroczny [37.248.212.*]
    Jeszcze podam wam jeden przykład. Zobaczcie sobie wykres Scanway. W marcu zadebiutowali na gpw, 2 tygodnie później wskoczyli do swig80 - kurs tylko na tym info poszedł z 340 na 405. A teraz porównajcie sobie kapitalizację i płynność Scanwaya z Niewiadowem. Szczerze? Za 3 tygodnie możemy być w swig80. A teraz spójrzcie sobie, jaki spółki widnieją w mwig40 - i zastanówcie się, czy niewiadów nie wskoczy tam w przeciągu kilkunastu tygodni. A im wyższy wig, tym większe zainteresowanie inwestorów
  • Re: Obrót Autor: ~PanJan [80.238.106.*]
    Zgodzę się co do każdej opcji bo każda opcja może być prawdziwa. Ważne żeby „Ryszardy” i inne Ceśki czytały i rozumiały, że różne są scenariusze w grze i żeby nie liczyli na hype typu Mercator. Jest przyszłość ale trzeba być cierpliwym. Spółka może zrobić komuś emeryturę.
[x]
NIEWIADOW -1,11% 17,75 2026-05-15 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.