• Wyniki ! Autor: ~Creo [5.184.200.*]
    Obczajcie wyniki bo sa juz dostepne. Wg mnie wygladaja doskonale !
  • Re: Wyniki ! Autor: ~ja [195.85.209.*]
    Wyniki co najmniej interesujące ;)
  • Re: Wyniki ! Autor: ~Misiu31 [37.248.182.*]
    Myślicie, że to się jutro otworzy?
  • Re: Wyniki ! Autor: ~ja [195.85.209.*]
    Pewnie otworzy się normalnie i parę punktów dołoży. Faktycznie chyba okaże się, że do dnia debiutu Quantum cena Creotech wróci do poziomu sprzed odcięcia, czyli akcje Quantum dostaliśmy niejako w gratisie ;)
  • Re: Wyniki ! Autor: kagan [83.5.254.*]
    Potwierdzam, na papierze wyglądają bardzo dobrze. Ciekaw jestem jednak ruchów jutro. Dużo może być już w cenach. Prezes zapowiadał w połowie zeszłego roku, że Creotech ma szansę uzyskać rentowność w 2025 r., dlatego takie wyniki są w sumie zgodne z oczekiwaniami. To tylko moje przypuszczenia, pewnie na Bankierze pojawi się zestawienie względem konsensusu. Zobaczymy.
  • Re: Wyniki ! Autor: ~Gg [37.30.39.*]
    Są piękne. Jutro otwarcie +10%?
  • Re: Wyniki ! Szok!!!! Super dobre!!! Autor: ~Kosma [31.0.85.*]
    Aż tak dobrych się nie spodziewałem. Przychody ponad 600% wzrost.
    Zysku miało nie być albo na zero a tu szok normalnie. Szok wzrostów będzie jutro i pojutrze. Normalnie rewelka!!! Ze straty taki zysk!!! Nie wiem, czy będzie można dokupić. Wątpię aby ktoś chciał sprzedawać przed już kolejnymi w maju i kolejnymi ESPI.....
  • Re: Wyniki ! Autor: ~Fifi [37.31.144.*]
    Gdzie moge znalezc ? Podaj linka bo na stronie cre nie moge chyba otworzyc
  • Re: Wyniki ! Autor: ~Mario [194.29.183.*]
    Proszę bardzo https://www.bankier.pl/wiadomosc/W-25-zysk-netto-Creotech-Instruments-wyniosl-13-6-mln-zl-9114636.html
  • Re: Wyniki ! Autor: ~Kosma [31.0.85.*]
    Masz w najnowszych informacjach komentarz Bankiera i w info spółki w ESPI. Także na Parkiecie. Otwierasz każdą pozycję i czytasz sprawozdania... Ale lepiej teraz kasy szukać na jutro i pojutrze....
  • Re: Wyniki ! Autor: ~Anal_i_tyk [80.131.255.*]
    Większość parametrów wzrosła ok. 4-5 krotnie, a aktywa prawie 10 razy. W zeszłym roku strata na kilka mln zł, a teraz 19 mln zł zysku netto.

Rok temu kurs przed wynikami wynosił 245 PLN. Teraz widzę tutaj raczej okolice niskiej ale jednak wartości nie tezy ale czterocyfrowej za akcję...

Mamy tu i potencjał na jakieś 50% wzrostu po takich wynikach (nie, nie w jedną czy dwie sesje ale pieniędzy w 2-3 tygodnie).

A Creotech Quantum powinno również cis między 50, a 100% się otworzyć wyżej mając na uwadze sytuację Creotech, sentyment rynku, hype na ten sektor iraz fakt, że Syn2bio (spółka wydzielona z Synektiku) się dziś na pierwszych notowaniach nie otworzyła. Kurs wzrósł o 90% ale widłowy nie puścił.
  • Re: Wyniki ! Autor: ~Konfabulant [91.94.13.*]
    Zysk netto z działalności kontynuowanej (czyli space bez kwantów) to ok. 25mln zł Sztos! Dlatego nie rozumiem czemu SCW rósł 2x szybciej w ostatnim roku skoro tam rentowności nie widać. Może ktoś to merytorycznie uzasadnić?
    Żeby nie było szacunek-dla SCW, jestem akcjonariuszem obu spółek, ale nie rozumiem dysproporcji.
  • Re: Wyniki ! Autor: allil [188.33.6.*]
    Struktura przychodów Creotech:
    Dominują projekty kosmiczne.
    Udział segmentów:
    • projekty kosmiczne: ok. 88–91% przychodów
    • systemy kwantowe: ok. 6–9%
    Kluczowe projekty:
    • Mikroglob – polska konstelacja satelitów (~452 mln zł)
    • CAMILA – projekt dla ESA
    • platforma satelitarna HyperSat,
    Po III kw. 2025 zrealizowano tylko ok. 14% wartości kontraktu Mikroglob, więc większość przychodów dopiero przed spółką, nie mogę jednak znaleźć informacji jaki jest % realizacji po całym roku 2025?
    Tak czy siak :-) to się dopiero wszystko zaczyna rozkręcać, "kosmiczna" przyszłość przed nami.

• Re: Wyniki ! Autor: ~Fenomenolog [94.75.73.*]
    Z listu prezesa:
    "Musimy również  rozpocząć  prace  nad  dołączeniem  do  wąskiego  grona  największych  podmiotów  branży  kosmicznej 
    w Europie  i  nie  pozostać  jedynie  lokalnym  czempionem.  Mamy  pomysł  i  plan  jak  to  zrobić  i  wkrótce,  po 
    dopracowaniu  szczegółów,  przedstawimy  go  jako  Zarząd  Akcjonariuszom  w  ramach  podsumowania  strategii 
    rozwoju  Creotech  Instruments  S.A.,  które  opublikujemy. "
  • Re: Wyniki ! Autor: ~Frezer [37.31.56.*]
    Wiedzieli co robią ze zmiana daty podania raportu. Jest i będzie moc! Pozdrowienia dla zaangażowanych.
[x]
CREOTECH 0,31% 652,00 2026-04-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.