• Cóż za obroty Autor: ~Tt [31.0.46.*]
    Ciekawe
  • Re: Cóż za obroty Autor: ~IP [83.26.227.*]
    Może dotarło do "Pomorza" że jak nie kupią akcji oraz praw poboru to co najwyżej, jako podwykonawcy będą dla innych firm pracować a i "stołki" się też skończą?. Pomorze kaput, Sławomir się znowu ...
  • Re: Cóż za obroty Autor: ~darek [83.28.206.*]
    będzie się warszawka śmiała,ale baranim glosem,gdy siedzibe Orlenu przeniosą do Gdańska;-)
    Dnia 2026-04-15 o godz. 15:51 ~darek napisał(a):
    > będzie się warszawka śmiała,ale baranim glosem,gdy siedzibe Orlenu przeniosą do Gdańska;-)

Oj, będą pisać nowe pieśni: nie przenoście nam Orlenu...?;-)
    Energa będzie wielka,nawet sobie nie wyobrazasz jak wielka,a to wszystko dzięki p.Staszakowi i pomyśleć,ze przygodę z Energą zaczynał w GG jako nasz prawnik;-)
    Będzie Wielka Energa S.A., będzie dywidenda oraz pp,
    i oby "towaru nie brakło":-)
    kto akcje z PP w kwietniu kupuje,ten niczym nie ryzykuje,ponieważ Orlen18,87zł przez kolejne 12 miesięcy gwarantuje
  • Re: Cóż za obroty Autor: ~Dziadek [46.112.224.*]
    Niby gdzie Orlen gwarantuje 18,87 i to jeszcze przez 13 miesięcy
  • Re: Cóż za obroty Autor: ~ArchiwumX [77.236.24.*]
    kolejne marzenie dywidendziarza, hi hi hi
    tylko ktoś calkowicie ułomny intelektualnie nie rozumie jak ważną wręcz fundamentalną rolę spełnia dywidenda w spólkach giełdowych,szczególnie w spółkach energetycznych
    tylko ktoś kompletnie ułomny intelektualnie oddaje się nałogowym marzeniom o nierealnej dywidendzie, stawiając na tym samym mianowniku pojęcie dywidendy. poniosło cię dzieciaku gdy przeczytałeś o Staszaku, wielka Energa, Orlen w Olivia Star, zapomniałeś dodać perełka hi hi hi... oszalał chłopina
  • Re: Cóż za obroty Autor: ~Oko [5.173.27.*]
    Dla guru Wielka Energa i dywidenda to wiara, dogmat. On w to świecie wierzy. On się da nawet ukrzyżować za to :)
  • Re: Cóż za obroty Autor: ~Akcjonariusz [46.112.221.*]
    Nie odbieraj Nam marzeń. Choć moim zdaniem to nie nasze marzenia lecz obowiązek Energa wobec akcjonariuszy
    dywidenda ze spółki to miernik profesjonalizmu jej zarządu,my nie upominamy się o nadzwyczajne rzeczy,jakieś przywileje,specjalne traktowanie a jedynie o normalność,cząstkę zwrotu z zainwetowanej w spółkę kasy,dywidenda to najnormalniejsze oczekiwanie każdego współudziałowca
  • Re: Cóż za obroty Autor: ~Ambroży [93.159.7.*]
    @darek,

a kiedy ostatnio widziałeś profesjonalizm u tych agentów Orlenu dla zmyłki nazwanych zarządem Energa?
    powtarzam enty raz,jeszcze nikt nas nie okradł za obecnej ekipy,kurs jest 19-cie nie 7,5 jak było przez poprzednie lata,a pretensje z emisją miejmy do siebie,to my sprzedając akcje uwiarygodniliśmy cenę rynkową,więc pod tym względem rozgrywaja nas bardzo profesjonalnie,ale finalnie,cena emisji to nie cena wykupu,więc mniej narzekania więcej chlodnej kalkulacji,pojawilo się sporo nowych grubych i świadomych wartości akcji Energi akcjonariuszy i tojest nasz atut z ktorym nawe tOrlen bedzie zmuszony się liczyć.
    ochołoń marzycielu, to nie przedszkole i najwyższy czas zapomnieć o krótkich spodenkach na szelkach
  • Re: Cóż za obroty Autor: ~ES [37.225.30.*]
    Dywidenda akcjonariuszom Energa S.A., należy się jak psu micha.!
    Koniec łamania zasad korporacyjnych oraz prawa, czerpania korzyści przez akcjonariusza większościowego z majątku Energa S.A. na różne inne sposoby.!
    Czy coś dziwnego w tym, iż drobni współudziałowcy też domagają się wynagrodzenie od zainwestowanego kapitału?

• Re: Cóż za obroty Autor: ~akcjonariusz [188.146.175.*]
    Szanowny Darku - a ile planujesz kupić w tym tygodniu jeszcze akcji oraz na ile PP się zapiszesz?
    Skoro tak mocno wierzysz w to co piszesz, to ja chętnie - sprawdzam !

I mogę Ci zadeklarować, że zrobię o min 1 akcję lub 1 PP więcej - SPRAWDZAM !

• Re: Cóż za obroty Autor: ~Leszczyk [91.207.126.*]
    Podobno PP będzie chodziło po 5zeta za sztukę
  • Re: Cóż za obroty Autor: ~ES [37.225.30.*]
    Skoro Orlen u siebie księguje zakup akcji Energa S.A. po 40 zł za szt., to trzeba ocenić
    czy nabycie pp +18,50 zł, opłaca się czy nie.
    Zobaczymy jak rynek zareaguje na tą emisję?

• Re: Cóż za obroty Autor: ~Oko [5.173.27.*]
    Szanowny Darku - a ile planujesz kupić w tym tygodniu jeszcze akcji oraz na ile PP się zapiszesz?Skoro tak mocno wierzysz w to co piszesz, to ja chętnie - sprawdzam !I mogę Ci zadeklarować, że zrobię o min 1 akcję lub 1 PP więcej - SPRAWDZAM !
    Drogi akcjonariuszu - to wystarczy, że kupisz 1 (słownie - jedną) akcję lub 1 (słownie - jedno) PP, bowiem guru kupi tyle co kupił w tym roku, w zeszłym roku czy dwa lata temu - czyli 0 (słownie - zero).
    przeczytaj i zacznij zachowywać się jak swiadomy wartości akcji Energi jej akcjonariusz,nie jak "zasmarkaniec"

https://przeciwnaduzyciom.pl/gra-nie-tylko-o-energe/
  • Re: Cóż za obroty Autor: ~Oko [46.113.12.*]
    Guru - twoje wpisy tutaj niewiele mają wspólnego z jakąkolwiek świadomością - jesteś oderwany od rzeczywistości z mistyczną wiarą w dywidendę. Prezentujesz ten sam poziom świadomości co finansista, który tu dwa lata temu pisał "30 zł w maju" i "do końca roku 100 zł". Dużo marchewki - bardzo dużo marchewki... :)
    jak zwykle zero merytoryki,co mnie wcale nie dziwi,bo "nie pomogą fale Wisły,kiedy umysl nie zbyt bystry;-)zapamiętaj,kto kupuje akcje Energi z PP ten niczym nie ryzykuję,wprost przeciwnie,szansę na ponadprzeciętne zyski zyskuje,Energa to energetyczna perła,nawet Orlen już wie,ze będzie musiał zapłacić godziwe
    Ale ty od lat nie kupiłeś jednej akcji Energii nawet jak były po 8-9 zł, nie kupujesz teraz i nie kupisz po 18,50 zł I to jest twoja merytoryka - pisanie o alternatywnej rzeczywistości i marzenia o dywidendzie :))))
    sądząc po publikowanych treściach wspólnie z BPD rozwijacie się kwitnąco...
  • Re: Cóż za obroty Autor: ~ES [185.164.143.*]
    Wg mnie Energa S.A. wypłaci dywidendę za 2025 r, chętnie się założę o to.

jak szacujesz kwotowo?

Skoro za 2025 r mamy 1 MLD zł zysku to zakładając przeznaczenie 30% zysku na dywidendę to wychodzi około 0,70 gr na akcję.
    Ja osobiście liczę na 1 zł, a co, przecież stać Energa S.A., żeby zadbać o swoich wytrwałych akcjonariuszy.
    suma zaległych dywidend o które walczymy w sadzie za 21-22-23-24 to ok 600 mln/.ok.1,5 zł/akcja,bez dywidendy za 25',za lata ubiegłe przydalyby się jeszcze odsetki itd,przy okazji gratuluję dzisiejszej rozprawy,kropla drązy skałę,a argumenty mamy coraz mocniejsze
    Jestem przekonany, iż Orlen załatwi sprawę z Energa S.A. i wszyscy się będziemy radować.
    Rekomendacja co do wypłaty dywidendy już za chwilę.
    Przy okazji pozdrawiam wszystkich wytrwałych akcjonariuszy Energa S.A.
  • Re: Cóż za obroty Autor: ~LechWalesa [213.192.104.*]
    W przypadku dywidendy, pp będą notowane po 1 gr, bo nowe jej nie dostają .

Dnia 2026-04-16 o godz. 16:31 ~LechWalesa napisał(a):
    > W przypadku dywidendy, pp będą notowane po 1 gr, bo nowe jej nie dostają .
    >

PP, po 1 gr czy 1 zł +18,5 zł, przy księgowaniu przez Orlen po 40 to chyba jest okazja?
    A po co Sławomir jeździł po USA, z wykładami o transformacji energetycznej? Może szukał inwestorów?
    To te akcje z nowej emisji dywidendę dostaną za rok.

w przypadku dywidendy ważny jest dzień dywidendy a ten moim zdaniem bedzie przed rejestracją nowych akcji w kdpw,więc akcje notowane np,w maju/czerwcu bedą miały prawo do dywidendy w dniu dywidendy,co automatycznie podnosi cenę PP i daje możliwość extra dywidendy w postaci ceny za PP,już niewidzialna ręka rynku o to zadba,warunkiem koniecznym by tak było jest ogloszenie dywidendy za 25' Leszku,uśmiechnij sie będzie dobrze,no chyba,że nie masz "miedzi",bo kto nie ma miedzi,ten bez akcji uprawniających do PP siedzi;-)
    Wygląda na to że pp, będą szarpać jak Reksio szynkę.
  • Re: Cóż za obroty Autor: ~LechWalesa [213.192.104.*]
    Wtedy to stare będą szarpać a nie pp.
  • Re: Cóż za obroty Autor: ~ptak1234 [94.254.235.*]
    Sąd nie dał się raz nabrać orłowi,to i tym razem ich pogoni
    niepodważalny dowód na dzialania Orlenu na szkodę akcjonariuszy mniejszościowych Energi,do19' włacznie Energa sa pobierała 99% z wypracowanego przez spólki córki zysku netto w postaci dywidendy,dlaczego pobierała,bo to Energa sa byla odpowiedzialna za organizowanie finansowania inwestycji dla spółek z grupy Energa,co zrobiono po haniebnym przejęciu przez Orlen w 20',cashpolling przeniesiono do Orlenu,czyli pozbawiono Energę sa swojej funkcji jako spólki matki,również od tego czasu Energa sa przestała pobierać 99% dywidend a jedynie ok.30%,przez co wk Energa sa przestała rosnąć proporcjonalnie dowzrostu wk grupy Energa,dlatego teraz Orlen może m.in.robić emisję po wk Energa sa,ktora znacznie odbiega od wk grupy Energa itd,itd to jest moim zdaniem niepodwazalny dowód,że za lata 21-22-23-24-25 należy nam się godziwa dywidenda jak psu buda.kropka
    przyjmuję propozycję
    Dnia 2026-04-16 o godz. 17:51 ~ArchiwumX napisał(a):
    > przyjmuję propozycję

Zakład poświadczony u rejenta z zabezpieczeniem - wpłata - 50 000 z każdej ze stron.
    on 5 zł nie ma a ty o 50 tys piszesz;-)
  • Re: Cóż za obroty Autor: ~ArchiwumX [94.42.181.*]
    każdy sądzi wg siebie dywidendziarzu, może założysz się ze mną o to, że mam xxx xxx zł na koncie gotówkowym ?
  • Re: Cóż za obroty Autor: ~ArchiwumX [94.42.181.*]
    notariusz potwierdza podpisy stron pod warunkami spisanymi przez sygnotariuszy, wpłata na konto depozytowe, 50k zł to dzicinnada, kwota zakładu nie niżej niż 500 000 zł
    Trzeba wykorzystać okazję, trzymać kasę na pp.
    Kolejny raz przypomnę, iż Orlen zakupione akcje księguje po 40 zł.
  • Re: Cóż za obroty Autor: ~LechWalesa [85.237.185.*]
    Dnia 2026-04-17 o godz. 10:06 ~ES napisał(a):
    > Trzeba wykorzystać okazję, trzymać kasę na pp.
    > Kolejny raz przypomnę, iż Orlen zakupione akcje księguje po 40 zł.

Po co kupować pp a później akcje, jeśli można kupić stare akcje w podobnej cenie
  • Re: Cóż za obroty Autor: ptak1234 [91.150.204.*]
    Gdzie oni księguję ye akcje po 40 zł ,możecie powiedzieć ?
    Ja jestem akcjonariuszem od dawna i mam akcje Energa S.A.. Po co mam kupować po 19 zł jak mam gwarancję kupić za 18,50 zł.
    Teraz za dużo akcji bym nie kupił bo ich nie ma.
    Co do informacji, iż Orlen księguje po 40 zł,- to już za chwilę będzie publikacja raportu.

• Re: Cóż za obroty Autor: ptak1234 [91.150.204.*]
    Dnia 2026-04-17 o godz. 11:02 ~ES napisał(a):
    > Ja jestem akcjonariuszem od dawna i mam akcje Energa S.A.. Po co mam kupować po 19 zł jak mam gwarancję kupić za 18,50 zł.
    > Teraz za dużo akcji bym nie kupił bo ich nie ma.
    > Co do informacji, iż Orlen księguje po 40 zł,- to już za chwilę będzie publikacja raportu.
    >

Jeżeli orlenik wycenia Energę po 40 zł to ,jest okazja teraz kupić dla kogoś, kto ma pieniądze . Mnie huny zraziły do spółki ,ale zapewne jest to celowe .Prezes GG ile będzie miał do opchnięcia PP ,gdyby sąd klepną tą emisję, o którą wystąpił ,orlenik a spółka nic nie wiedziała
    Gdzie oni księguję ye akcje po 40 zł ,możecie powiedzieć ?
    U ES-a księgują :)
[x]
ENERGA -0,42% 18,76 2026-05-15 16:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.