Nie obserwuje tego tak dobrze jak ty, bo mam co robić, doradcy mówią, że jak ruszyli dzisiaj to popyt przebił z łatwością 93.00. Ale Ok, sprawdzę to jutro. Dzięki za info.
Meczyk oglądam teraz Bayer-Real, generalnie jeśli tak jest jak napisałeś, to będzie niżej jutro, to więcej kupimy i już. Zakończyło się chyba na 93.20 i 10K kupi, nic to nie znaczy, ale zobaczymy jutro. Dzięki za info raz jeszcze. Według mnie tak czy siak pójdzie do góry w tym lub przyszłym tygodniu, zerknij ma świece techniczne na wykresie tygodniowym, według doradców zbierają akcje pod wyniki. Milego
Już pisałem wcześniej żeby nie było tak że szorty już mają kupione akcje na inne rachunki a teraz zaczną przerzucać do właściwego żeby zamknąć i kurs zostawiam nas czarnej dziurze
Mając akcję w kilku workach w postaci 3mln a wydaje mi się że tak to będzie nagle puszczasz na rynek,nikt tego nie ruszy bo się boi i tą ilość skupuje główny wór (szort) temat zamykają a kurs jest w czarnej dupie
Te worki należą do jednego właściciela który w pewnym momencie jak będzie chciał (musiał)oddać akcje wysypię jej na rynek a głównym work który będzie miał oddać po prostu je skupi wątpię żeby ktoś chciał kupić akcje które będą lecieć nawet na szyję dlatego skupi ten główny worek i nikt tego nie dotknie ze strachu bo wtedy poziomu minimum nie ma a myślę że jak ktoś operuje taką kasę to jest na pewno zabezpieczony
A skąd wiesz że dalsze powiększanie pozycji krótkiej to nie "chwyt" psychologicznego zastraszenia.
Shorty też bardzo ryzykują
To nie takie proste nagle odkupić parę mln akcji.
Oczywiście nie ma nic pewnego.
Ja tam sukcesywnie dokupuje za wolne środki. Bo wierzę że prędzej czy później akcje mocno odbija.
Traktuję to jako dłuższą inwestycje
I nie sprzedam wcześniej jak nie uzyskam 100% zysku. Mam przynajmniej spokój. Kup i czekaj. Czy to będzie 1,2 lata czas pokaże. Shorty też nie mają łatwo bo prędzej czy później muszą oddać akcje, i odsetki za pożyczkę. Ich próg opłacalności tez jest na pewnym poziomie
Przy wyjściu z msci odkupili nawet nikt nie jęknął zgadzam się z tobą całkowicie ja też jestem w zdaniu że akcje muszą dorastać muszę mieć czas nie da się zarobić 100% w tydzień ale kupując akcje zakładam zawsze że będę trzymał je długo chyba że będzie okazja do wcześniejszego sprzedania czyli dobrego zarobku nigdy jeszcze nie straciłem na akcjach nie sprzedaję jak są w dołku raczej wtedy dokupuje pozdrawiam
Zapomniałeś o workach które są już pełne niepotrzebni są akcjonariusze my jedynie możemy podbierać jakieś małe ilości kiedy by wyszło w dół a duży bór wszystko skupuje i zamyka pozycję
No to znowu pytanie co z tego mają? Co mają z niskiego kursu skoro przekładają z jednego swojego worka do drugiego. Jeden worek zyskuje a drugi tyle samo traci
Jeszcze liczą że coś im się trafi od ulicy lub większych akcjonariuszy
Myślę że kto panikował lub potrzebował kasy na już to sprzedał.
Shorty jak zobacza, wylicza ze nic więcej nie skubna to będą odchodzic
A dobre wyniki finansowe w tym jeszcze pomogą. A prezes niech nic nie gada i nie obiecuję.
Dziś znowu fajnie cena idzie w górę.
Ale raczej trzeba się liczyć że na koniec dnia znowu trochę w dół.
Dobrze by było jakby skończyło się na min 96.
I tak codziennie 1-2% w górę.
Może to naprawdę szorty powoli wychodzą
Powoli aby zbyt gwałtownie nie wywindować ceny
Ja jestem ostrożny mam 1400 akcji średnia 105 także jestem w pociągu a myślałem o tym żeby dokupić ale trochę się boję tu też jeszcze może wszystko się wydarzyć do wyników ale póki co systematycznie idzie w górę jak ktoś ma trochę wolnej gotówki może się pokręcić w kółko też da radę