Odpowiadajac Qbq- Podejmuje decyzje w życiu i na bananowej też i staram sie nie roztrząsać co by było gdyby - spekuła weszła to wyciagli kurs w kosmos... dla mnie wasko nie jest warte 7, 8, 9 zł zobaczymy za rok jakie wyniki pokażą!
Młody
A Compr jest warte 2, 3, 4, 5 zł?
Dlaczego Wąsko nie jest warte tyle ile teraz za niego płacą a Compr jest warte więcej niż za niego płacą?
Obie firmy otrzymały sporą kasę za waloryzację z ugody z PKP i kolejne zlecenia na tym kontrakcie.
Wadko wygrywa moc kontraktów w tym roku. Co wygrał Compr?
Ja sobie wyceniam i dla mnie zysk który mogę osiągnąć na compremum jest większy niż zysk który wg mnie mogę osiągnąć na wasko!
Dzisiaj compremum moim skromnym zdaniem jest niedowartościowane a wasko przewartościowane ((50gr zysku/akcje przy cenie akcji ok 8zł)
Z czego wyceniasz zysk dla Compr jak Compr nic nie robi, nic nie wygrywa i nie ma żadnych pomysłów?
Patrz espi...
A pieniądzami które dostał lub dostanie będzie spłacał długi...
Po 1 piszę o moich zyskach a nie zyskavh compremum!
Po 2 wklejam Ci link do strony compremum zobacz co składa się na tą sp jo chyba nie masz pojęcia!
Po 3 wartość firmy jest w moim przekonaniu zaniżona więc liczę na powrót do godziwej wyceny compremum przez rynek!
To tylko moje prywatne opinie!
https://compremum.pl/
Młody - wchodzę na www i co? Jest tam że mają Słonawy, a to już dawno sprzedane :)
Dalej nie chce mi się czytać bo strona nie jest zaktualizowana.
Pieniadze będą, ale jeszcze ich nie ma.
Trzeba spłacić długi.
Pieniądze za kontrakty będą dopiero jak kontrakt będzie wykonany.
Póki co wszyscy oczekują wzrostów bo będą pieniądza, a spółką nic nie robi i się nie rozwija czyli się cofa...
Jeszcze inna strona medalu - jak wszyscy chcą żeby urósło to???
Nie urośnie bo wszyscy chcą ... i dlatego stoi, bo co kurs urósł po ugodzie?
Nic.
Co innego Wasko - uroslo x4,5
Ok strona trochę nieaktualna ale ile spółek składa się na compremum? Jakie są segmenty działalności?
Co do finansów 180mln brutto sp otrzymała na skutek zawarcia ugody z pkp plk - np wasko zaksięgowało część przychodów na 4q 2025 jak zapewne wiesz!
Ps jak uważasz że zarobisz na wasko to kupuj wasko! Ja się przesiadłem na compremum!
Po wynikach 30.04 będziemy wiedzieć coś więcej a po wynikach za 1q w maju sytuacja powinna być już całkiem jasna!
Fakt teraz przez dwa tygodnie będzie się działo :)
Ja obstawiam najpierw nerwowe ruchy i w pewnym momencie zjazd w dół ... nawet do 1,05.
Wasko opuściłeś za szybko. Ja po alu sprzedaje - ale nie masz racji z tym że jest to spółka słabsza niż Compr bo w Wąsko masz sporo kontraktów i dlatego rośnie.
W Compr masz kasę za ugodę się z tego muszą spłacić sporo długie. Pozostaje nowa robota i ewentualnie nowe pomysły ... ale tych brak przynajmniej w formie espi i kontraktów.
Więc póki co ty o co się będzie teraz dzięki to czysta spekulacja