• Pogodzony ze stratą Autor: ~Papa [37.248.167.*]
    Tylko wygrana mogła ta firmę wyciągnąć na wyzsze poziomy. Teraz albo upadłość albo ponowne lata procesów, lekkie odbicie zdechłego kota a w międzyczasie dodruk akcji na koszty.
  • Re: Pogodzony ze stratą Autor: ~XXX [5.184.247.*]
    Myślę że się dogadają w Londynie, ugoda może być?
  • Re: Pogodzony ze stratą Autor: ~Rozczarowany [37.31.38.*]
    Teraz to tylko upadlosc. Nawet na spekulacje nikt tego nie chce. Tak zdechlego papieru to dawno nie widzialem. Moze bedzie jakas podbitka jak spadnie 30-40gr bo wtedy kapitalizacja bedzie smieszna. Teraz tylko w dol. Tu juz nie pod co grac. Piach....
  • Re: Pogodzony ze stratą Autor: greto [89.25.155.*]
    Skończ pitolić o ugodzie. Od tego są sądy mediacyjne które znajdują się przy sądach arbitrażowych. Gdyby chcieli ugody to tam by udeżyli od razu a nie procesowali się latami.
  • Re: Pogodzony ze stratą Autor: ~pol [79.185.8.*]
    Zamiast "Myślę, że" powinno być " Życzę sobie, aby" - to jest bardziej wiarygodna wersja. Wiecie jaki może być najczarniejszy scenariusz dla obecnych akcjonariuszy (którzy dadzą się nabrać)? Rumunia wygrywa z Plazą w Londynie kilkaset mln euro. Plaza oczywiście nie ma z czego spłacić. Emituje akcje z prawem poboru i duzym dyskontem i jakimś cudem znajduje chętnych na tę okazję życia w postaci tutaj obecnych inwestorów (bez używania nicków, aby nikogo nie obrazić). Następnie spłaca z tych pieniędzy Rumunię i przez następne 10 lat inwestorzy taplają się dalej w tym plazowskim bagnie.

Scenariusz oczywiście bardzo mało prawdopodobny, bliski zera, ale na pewno nie mniej niż proponowane tutaj fantasmagorie dotyczące dogadania się, wykupienia przez DK , oczyszczenia z długów i wejścia na 3 giełdy jako producent sprzętu militarnego...
  • Re: Pogodzony ze stratą Autor: ~Polityczny [95.175.7.*]
    Oni nie chcą się pogodzić ze stratą kapitału to każdą głupotę napiszą :)

Szkoda mi Rysia jedynie - choć nie jestem pewien czy ma pakiet a jeżeli ma to wątpię że duży :)
  • Re: Pogodzony ze stratą Autor: ~Realnie [91.233.186.*]
    A co wy prorocy jesteście ? skąd takie oceny ? co jest co będzie a co to kogo obchodzi,moja rada niech każdy martwi się o swoje decyzje tak przy zakupie jak i przy sprzedaży akcji

• Re: Pogodzony ze stratą. 2 Autor: ~RYSIEK [91.94.122.*]
    Polityczny mój Przyjacielu .Rysio po tej ostatniej zagrywce ,którą hmm ciuś nazywa wodospadem pierze pampersy z różnych kolorów tęczy . Muszę Ciebie i hmm ciusia przeegzaminować z tego spadku z 2 ,75 na 1,5 PLN ... Czy Wy sie na tym w ogóle znacie .? A więc Polityczny pytanie pierwsze .Czy ten spadek można nazwać wodospadem czy też nie.?
  • Re: Pogodzony ze stratą. 3 Autor: ~RYSIEK [91.94.122.*]
    Polityczny , chciałem Ciebie stąd wygryść .Nie wiem czy wiesz, ale zająłeś moje miejsce .
  • Re: Pogodzony ze stratą. 3 Autor: ~Polityczny [95.175.7.*]
    Miejsca nie oddam Rysiu za dobrze mi tu
    Co do wodospadu - Niagara to dopiero widok, tutaj troszkę rozczarowały mnie te wodotryski niczym wyrób czekoladopodobny w dawnych czasach
    I jak u żyć Rysiu ??
  • Re: Pogodzony ze stratą. 4 Autor: ~RYSIEK [91.94.122.*]
    Odpowiedż na pierwsze pytanie . To nie był wodospad .Architekt tej zagrywki to bardzo dobra stara szkoła .Dlatego ja tę spólkę bardzo lubię ..Do tego jeszcze wrócimy .I teraz drugie pytanie. Dlsczego Ten znakomity Architekt nie zrobił właśnie wodospadu ? Co to oznacza ,pomijając te wszystkie orzeczenia itd. . .
  • Re: Pogodzony ze stratą. 4 Autor: ~Difihuho [89.72.205.*]
    Mozna teraz troche dobrac.
  • Re: Pogodzony ze stratą. 4 Autor: ~RYSIEK [91.94.122.*]
    Poliytyczny Drogi Przyjacielu to bierz się do robótki , bo te czasy wymagają wiele pracy .A Rysio bierze sie za łowienie rybek
  • Re: Pogodzony ze stratą. 4 Autor: ~NieDoWiary [37.30.41.*]
    Wymień choć jeden argument dla którego warto mieć teraz te akcje poza powodami czysto kolekcjonerskimi badz naiwnym usrednianiem dla juz utopionych na wyzszych poziomach nieszczesnikow. Wymien choc jedno dobre materialnie istotne info ktore ta spolka podala w ciagu ostatnich 5 lat. Ta spolka dziala ewidentnie na szkode akcjonariuszy i robi to z premedytacja. Wierzysz ze ten incydent z jurysdykcja to byla pomylka? Jak dla mnie to bylo celowe aby przez pare kolejnych lat zwodzic tak wierzycieli jak i akcjonariuszy. Opoznic cos co i tak nastapi czyli upadlosc. Spolka i jej zarzad oraz intencje totalne DNO. No ale GPW dopuszcza kazdego kto reguluje oplaty. Zenujace. Ta spolka to zaprzeczenie idei rynku kapitalowego.
  • Re: Pogodzony ze stratą. 4 Autor: ~Hhh [37.225.50.*]
    Zgadzam się. Zadałem sobie trudu, aby wymienić kilka maili z Panem R z tej spółki. Na moje pytanie jakie spolka zamierza poczynić kroki po arbitrażu dostałem bardzo rozbudowana odpowiedź: we consider, thank you. Koniec cytatu...
[x]
PLAZACNTR -6,98% 1,60 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.