• Pachnie tu duza emisja.... Autor: ~Giro [164.127.206.*]
    Z czego splaca zobowiazania?
  • Re: Pachnie tu duza emisja.... Autor: ~hiena [31.183.192.*]
    Wyluzuj. O tym było już pisane.

Zobowiązania 130 tyś zł a należności to prawie 30 tyś zł, więc odejmiesz i wyjdzie co 100 tyś zł. Jak to wygląda przy aktywach ponad 2,5 mln zł - wcale.

Ale już o tym pisałem. Będzie identycznie - moim zdaniem - jak w podobnych przypadkach, czyli odsprzedaż segmentu gier podmiotowi zewnętrznemu i to prawdopodobnie pokryje resztę.

Rozumiem, że nie masz akcji, ale najpierw poczytaj i dopiero pomyśl, a na końcu napisz. C

Co do emisji. Pewnie, że będzie ale jak po ile to dopiero przed nami jak w przypadku innych, np. PGM Niewiadów.

Zadaj pytanie, ile akcji juz mają podmioty podprogowo. A po braku płynności można powiedzieć, że mają sporo tego.

Teraz czekamy na konkrety, czyli kto wejdzie. Jeśli spekuła, to będzie błyskawiczna przygoda jak w innych, co da kilka razy więcej. Jeśli to będzie coś co mam na PGM Niewiadów wtedy będzie razy kilkanaście, razy kilkadziesiąt.

Tak więc zmień płytę a tu tylko obserwuj.
  • Re: Pachnie tu duza emisja.... Autor: ~ATAT [83.27.199.*]
    wg ciebie po ile nowak zrobi emisje?
    Jeśli on, to zrobi to w taki sposób jak w MEDTECH, czyli najpierw jak najmocniej podbije kurs a potem się zobaczy.

Jednak nie stawiam za bardzo na Nowaka, tylko na kogoś zupełnie innego.

A Nowak dostanie gratisy.

Medtech pakiety brał po 13-17 groszy i potem podbił kurs momentami do 1,74 zł a więc całkiem sympatycznie.

Ale dajmy im czas. 21 jest druga część po przerwie NWZA. Jednak ja sam zrobiłbym nowe NWZA, nie wiem jak prawnicy.

Sytuacje mam identyczną jak na dawnym METAVERSYM - PGM - obecnie Niewiadów

Metaversum miało minimum na poziomie 0,61 zł a doszło do 21,8 zł pomimo emisji
  • Re: Pachnie tu duza emisja.... Autor: ~Gino [45.13.201.*]
    Nowak tu rozdaje karty i obstawiam emisje z pp po 0,10 jak w Medtech
    Jak zrobi taką podbitkę jak na MEDTECH, czyli z kilkunastu groszy na ponad 1,7 zł to nie ma problemu. Płakać nie będę. Ale tu chyba chodzi o coś zupełnie innego.
  • Re: Pachnie tu duza emisja.... Autor: ~odd [109.243.130.*]
    Podaży przybywa i zrzuty też są
    I prawidłowo. Niech zjadą w przedział poniżej 80 groszy. Nowak oddawaj i zmykaj stąd
    No z tą podażą to troszkę pojechałeś. Ale Nowak musi grzecznie oddać poniżej 80 groszy a potem mówimy mu the end
  • Re: Pachnie tu duza emisja.... Autor: ~Zabawa [212.105.131.*]
    Ty masz jakiś chyba fetysz z tym Nowakiem. On tylko oddać może pakiet poza giełdą. Wszystko co mógł to zrzucił.
    Mam ku temu pewne... Ale co tam. Ja czekam jeszcze poniżej 80 groszy. A potem to My zrobi NWZA. Ta spółka jest tak tania, że z niej można zrobić coś o wiele lepszego niż Nowak.
  • Re: Pachnie tu duza emisja.... Autor: ~Hip [109.243.195.*]
    Zrobią emisję po 10gr i żegnajcie sny?
    dobre, dobre napisz, że po 1 groszu z PP tu są chętni co przegonią Nowaka i zrobią tutaj konkretny temat
  • Re: Pachnie tu duza emisja.... Autor: ~Jajo [146.70.72.*]
    Po mojemu wszyscy obecni uciekają ze spółki bo nowa która wejdzie to będzie słabiutka, zrobi się jeszcze emisję i całkowicie się rozwodni i na wejściu będzie mieć 6mln kapitalizacji? Np będzie robić skórzane torebki czy cokolwiek to 1zł będzie max co jest teraz i to by tłumaczyło ucieczkę z akcji a nie żadne militaria czy inne bajki o potędze. To jest racjonalizm a nie marzenia o setkach i tysiącach procent bo już kiedyś było podobnie.
  • Re: Pachnie tu duza emisja.... Autor: ~Jajo [146.70.72.*]
    Ktoś może wyśledzi Panią Zofa Bukowska która kupiła 10% akcji to będziemy wiedzieć przed wszystkimi?
    Jajo o spółkę się nie martw. Najtańsza spółka na giełdzie bez problemów finansowych, bez ujemnych kapitałów własnych. Pani Zofia inqognito jak dla mnie. Ale identycznie miałem na PGM, wcześniejszym METAVERSUM. Tylko tam mieliśmy gorszą sytuację finansową. Gdybym wtedy słuchał takich jak ty i inni, to uciekł by mi zysk netto powyżej 1000% w 3,5 miesiąca.
    Jeśli nie chcesz ryzykować, to nie kupuje i będziesz mógł spać spokojnie.
  • Re: Pachnie tu duza emisja.... Autor: ~Hmmm [213.156.142.*]
    Dlaczego nieznana Zofie wystawili z 10% i nic poza tym?
    A skąd masz tą pewność? Zgodnie z przepisami o progach może dojść do 14,99% i nas o tym nie informować. Zanim napiszesz bzdurę, to poszukaj:

5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 33%, 33 1/3%, 50%, 75% lub 90% ogólnej liczby głosów w spółce.
    Zmiana powyżej 1%: Jeśli akcjonariusz posiada już ponad 33% głosów, każda zmiana dotychczasowego udziału o co najmniej 1% ogólnej liczby głosów również wymaga zawiadomienia
  • Re: Pachnie tu duza emisja.... Autor: ~dot [37.203.37.*]
    Nie kupować idzie coraz niżej , popytu brak
  • Re: Pachnie tu duza emisja.... Autor: ~szydło [154.47.27.*]
    Jak dobrze, że zawsze znajdzie się ktoś komu bardzo zależy na ochronie moich pieniędzy i ostrzeże "nie kupować". Dziękuję.
    To tzw. giełdowi sygnaliści Potrzebni. Podbijają wątki, pilnują, rozliczają z postów. Mnie nie przeszkadza.
[x]
ATOMJELLY -2,10% 0,70 2026-05-22 16:30:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.