• Skąd te 120 000szt.? Autor: ~mieciu [79.185.75.*]
    Jw
  • Re: Skąd te 120 000szt.? Autor: ~KtoTo [93.105.196.*]
    Kliknelo mi się za drobne z komunii.

Widać, że dogsdan transakcja między stronami, bo normalnie taki zrzut posłałby nas na kilkanaście złotych
  • Re: Skąd te 120 000szt.? Autor: bart_ns [94.172.162.*]
    Dnia 2026-04-14 o godz. 15:58 ~KtoTo napisał(a):
    > Kliknelo mi się za drobne z komunii.
    > >
    > > Widać, że dogsdan transakcja między stronami, bo normalnie taki zrzut posłałby nas na kilkanaście złotych

Zrobili obrót jak za 2 tygodnie :) Jakbym miał obstawiać to OFE się dogadało z jednym z głównych udziałowców, oni poprzez skupy mają teraz sporo gotówki. Niedługo się okaże, ale takie akcje tutaj to raczej zapowiedz czegoś większego. Może w czerwcu kolejny skup akcji.
  • Re: Skąd te 120 000szt.? Autor: ~bywalec [195.85.209.*]
    dokładnie 130k :)
    poza tym "wydarzeniem" za wiele się nie dzieje i nie zadzieje wdł mnie, az do wyczyszczenia układu....
    polecam całe wagony innych walorów....
    pzdr wiarusów
  • Re: Skąd te 120 000szt.? Autor: ~ActionMariusz [31.0.52.*]
    Pierdzielę nie oddaje tego kwitu chociaż ostatnio miałem presję bo potrzebuję siana na inną inwestycję.
  • Re: Skąd te 120 000szt.? Autor: ~Mirek [104.28.161.*]
    Jak już wielokrotnie tutaj mówiłem, prawdziwe żniwa zaczną się jak spłacą układ, wznowią dywidendę, a konsumpcja w Polsce wzrośnie, gdy w końcu dookoła przestanie panować wojenny chaos
    Kiedys wspomnisz moje slowa, bo ja mam mocne przeczucie, ze przed zbiorami zniknie spolka z giełdy. Przyjdzie kiedyś kolejny radosny wykup 2 mln akcji za 40 pln wszyscy sie zgłoszą jak zwykle, a tu bedzie niespodzianka, bo duzi udzialowcy zapomną sie zglosic, kilka osob przyomni sobie że ma wlasnie takie pakieciki po 100k akcji i wystawia takie pakieciki
  • Re: Skąd te 120 000szt.? Autor: ~Mirek [93.105.196.*]
    Więc mają na to jeszcze jakieś 2 lata, za rok będzie układ spłacony, a za 2 zaległa dywidenda.
    Także myślę, że sytuacja, która opisujesz wydarzy się za rok. Wtedy będzie kolejny skup-dywidenda i faktycznie jak wszyscy się zgłoszą to zbiorą cały free float z giełdy.
    Spokojnie zdążą :) Dzięki ogłaszaniu skupów akcji własnych mają sporo gotówki, a pewnie nie robili tego, aby chować jej w materacu. Kilka lat temu spólka ELEMENTAL też wychodziła na prosta i ludzie już nie mogli się doczekać dywidendy, marzenia, aż tu dnia pewniego okazało się ze główni udziałowcy nie mają 70% tylko 90%, odkupiła resztę od funduszy i miło podziękowała za owocne lata współpracy.
  • Re: Skąd te 120 000szt.? Autor: ~Mirek [31.0.63.*]
    Może za wczasu trzeba pomyśleć o porozumieniu akcjonariuszy żeby zabezpieczyć się więc przed taką sytuacja?
    Dnia 2026-04-15 o godz. 13:51 ~Mirek napisał(a):
    > Może za wczasu trzeba pomyśleć o porozumieniu akcjonariuszy żeby zabezpieczyć się więc przed taką sytuacja?

Ja to juz tylko sprawdzam forum, az znowu zacznie się tutaj ruch :) bo bedzie to sygnał ze na horyzoncie kolejny skupu i dla mnie będzie i tak ostatnim.

Ewidentnie ktoś pilnuje kursu, a dodatkowo jak manna z nieba spadła jeszcze wojna. Tym samym liczy, że ktoś straci cierpliwość lub musi pozbywa się kilkuset akcji taniej. I tak zbiera się zarenko do ziarenka. W ubiegłym roku w identyczny sposób Action ściągneło naprawdę sporo akcji z rynku, a była taka sama zabawa co tylko świadczy ze ktoś zbiera ale już nie oficjalnie. Pewnie ma tego sporo i kolejny skup 1 mln akcji moze zakończyć sprawę, a jak już osiągną 90% to juz bardzo średnia zabawa.

I dziś znowy poleciały pakieciki 100k, 20k :) zabawa trwa w najlepsze.
[x]
ACTION 1,13% 31,35 2026-05-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.