Żadnego schodzenia powietrza nie będzie. Do wyników dolecimy do 120 i potem z 5% korekty dla wychłodzenia wskaźników jakieś info o krypto albo opcjach i lecimy na 150
wynik za 1q blisko 500mln i rynek będzie grać na powtórzenie lub zbliżenie do wyniku przy zachowaniu otoczenia makro, ciągle zwiększająca się baza klientów i produktów. docelowo 1 mld rocznie i bank rozbity. cena akcji 150 zł
1 mld rocznie? Teraz zaczynamy grać powolutku pod 0.5 -1 mld PLN kwartalnie. I nie mówcie,ze to jest niemożliwe przy takiej zmienności na świecie, rosnącej bardzo szybko liczbie klientów oraz przy wprowadzeniu nowych produktów: krypto i opcji. Za 2-3 lata scenariusz zysku rzędu ~2 mld PLN rocznie nierealny? A za 5 lat ~3-4 mld PLN? Potrzymajcie mi piwo. Wtedy jak myślicie, jaki będzie kurs akcji. 110 czy 150 PLN to tylko przystanek....
Zgadzam się, natomiast ciężko tą predykcje ubrać w konkretne rany czasowe. Wszystko zależy od zmienności, tempa pozyskiwania klientów, tempa wprowadzania nowych produktów itp. kierunek wydaje się wyznaczony, zarząd jest ambitny, obyty w świecie, bez zbędnego respektu do konkurencji. Jestem bardzo ciekaw jak będzie kształtowal się zysk netto z podobną zmiennością jak 2025, ale za to z bazą 10 mln klientów i nowymi produktami+ kasa kumulowana przez starych klientów przez te wszystkie lata. Jeśli dobrze to policzyli spece (a lepszych chyba ciężko szukać) to czekam nas bardzo dobra przyszłość. Rok ze zmiennością jak 2026(póki co) to będzie zawsze dodatkowy bonus. Uwazam, że z takim biznesem celem po miliardzie złotych powinien być miliard euro. Nie wiem kiedy, ale na mapie powinien się zarysowac kształt .