O ile wymiar finansowy nie powala, ale jak ktoś go zestawi do słabego kwartału to już grube procenty zysku. Problemem jest jednak, że część osób wystraszy się lokowania kapitału u kogoś, kto dostaje kary od KFN. Jak dla mnie to przecenia 10% jak nic, a kto wie czy nie więcej. Takie zdarzenia często są przyczyną odwrócenia trendu, a że było pompowanie - to ma z czego spadać. Przecież w samej spółce za ostatni rok wiele się nie zmieniło, a kurs skoczył bardzo mocno. Nieproporcjonalnie do zysków.
95% kapitału mam zainwestowane w XTB - czy to jutro będzie okazja aby to było już 100% - oczywiście 100% w jednej spółce to nie jest rozsądne jesli chodzi o inwestowanie... pozdrawiam cierpliwych znaczy inwestorów nie spekulantów
locker spadziu, Skoro twierdzisz, że przez ostatnii rok w XTB to nic się nie zmieniło, to przyznam, że oprócz PITa, jesteś jednym z tych, którzy musieli siedzieć pod kamieniem., a jedynym komentarzem na twój wpis i twoje bzdury to duże XDD
Proszę sprawdzić w archiwum, nie raz kłóciłem się z Pitem. Mam spory pakiet akcji, ale patrzę realnie. Widać, że wiele osób tutaj nie radzi sobie z emocjami. Co do drugiego postu, KFN, a KNF - literówka, przepraszam.
Druga sprawa, od dawna trąbię, że gurufocus/simplywall wyceniają XTB na poziomach odpowiednio 78 i 110 zł. Kupiłem dużo taniej i mi spadki nie straszne, ale jednak ważę portfel. Być może jesteśmy na lokalnej górce i trzeba trochę odpuścić. Może teraz czas się przenieś?
Dziwne więc, jak nick @Pit rozmawia ze swoim innym nickiem @locker, a nawet się kłócą.
O ile pamiętam, to jedynie @Pit, tu kiedyś pisał, że XTB nie jest warte ceny, którą kosztuje i to niesprawiedliwe, a ty następny o tym piszesz.
Dziwne te przypadki i wpisy spadziowe udające zatroskanych akcjonariuszy, którym cena spółki niesprawiedliwa.
Dnia 2026-04-13 o godz. 19:06 ~locker napisał(a): > O ile wymiar finansowy nie powala, ale jak ktoś go zestawi do słabego kwartału to już grube procenty zysku. Problemem jest jednak, że część osób wystraszy się lokowania kapitału u kogoś, kto dostaje kary od KFN. Jak dla mnie to przecenia 10% jak nic, a kto wie czy nie więcej. Takie zdarzenia często są przyczyną odwrócenia trendu, a że było pompowanie - to ma z czego spadać. Przecież w samej spółce za ostatni rok wiele się nie zmieniło, a kurs skoczył bardzo mocno. Nieproporcjonalnie do zysków. >
„Nieproporcjonalnie do zysków„ czyli ty już wiesz jaki będzie wynik za cały 2026r.? Może zdradzisz czy to będzie miliard netto czy grubo ponad miliard bo tak się ostatnio zastanawiam… :)
co wy pie,,,towarzysze,,,,teraz bedzie odwolanie pożniej Sąd Adminstracyjny...pożniej NAczelny Sąd Administracyjny...zobaczymy za 3-4 lata wyni,,ja obstawiam zmniejszenie kary do 5 moze 10 mln...co po uwzględnieniu inflacji i przychodow XTB za te 3 lata to bedzie obrót firmy z paru godzin moze....