• Czy to już bankrut? Autor: ~Anal-paralityk [37.248.211.*]
    Ostatnio kurs tak nisko był 15 lat temu. Zachowuje się jak bankrut, przy dodatnich bilansach :) Takie cuda tylko na bananowej.
  • Re: Czy to już bankrut? Autor: kno [83.10.153.*]
    Bilansy może dodatnie, ale jest spory rozjazd pomiędzy oczekiwaniami a rzeczywistością. Ja wciąż liczę, że 2026 będzie istotnie lepszy niż 2025, i że kurs kiedyś tu odbije. Niemniej fakt jest taki, że tu i teraz są na GPW spółki które mają dużo lepszy stosunek cena/zysk, więc nie dziwi mnie, że niektórzy stracili już cierpliwość.
  • Re: Czy to już bankrut? Autor: ~Anal-paralityk [37.248.211.*]
    Ale czy firma jest warta 80% mniej niż 15 lat temu, bo tyle w między czasie zeżarła skumulowana inflacja?
  • Re: Czy to już bankrut? Autor: ~miskolorowy [31.60.76.*]
    spółka ma ten problem że działa w ujowej branży i sama niska wycena nie wystarczy jako impuls do wzrostu. Potrzebny jest dynamiczne odbicie zysków a jak na razie idzie ślamazarnie. 2025 17,5 mln netto a 2024 13,2. Co to za wzrost przy takiej kapitalizacji. Największym zagrożeniem na który mało kto zwraca uwagę to ryzyko braku spadku lub braku dywidendy. Stawiam że jutro ogłoszą 1zl dywidendy, a jak na to zareaguje kurs zobaczymy. Możliwe że mamy już twarde dno z perspektywa na boczniaka.
  • Re: Czy to już bankrut? Autor: ~Xxx [188.146.159.*]
    Ja stawiam na 3 PLN dywidendy. 2.5 było rok temu.
  • Re: Czy to już bankrut? Autor: ~Xxx [188.146.159.*]
    Przepraszam, było 2PLN. Ale teraz obstawiam 3
  • Re: Czy to już bankrut? Autor: ~miskolorowy [31.60.85.*]
    To dalej czekamy na info o dywidendzie. Miało być info do pierwszego kwartału a pewnie poczekamy do końca drugiego.
  • Re: Czy to już bankrut? Autor: ~Krzysztof [83.27.224.*]
    Bankrut to nie, ale jakie było moje zdziwienie, gdy Asbis (moja druga spółka) przeskoczył Amice. Obecnie Asbis powyżej 53 zł, a przecież parę lat temu był poniżej 10, a Amica powyżej 100 zł.
  • Re: Czy to już bankrut? Autor: ~Jenek [83.10.31.*]
    Też miałem Asbis po 3 z hakiem i też mam amice niestety
[x]
AMICA 1,15% 52,90 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.