No jak to, brak rozejmu, widmo eskalacji...powinniśmy lecieć od rana na południe, coś skromne te spadki....Może po fałszywym rozejmie , brak rozejmu to też ściema:)
Dnia 2026-04-16 o godz. 12:50 ~Mario napisał(a): > Zgadzam sie z Toba. Ps ciekawe kto dziś dokupil 45k akcji po 149 zl ------------------------------------------------------------------------------ Spóbuj K/S 45k akcji tej spółki. To ustawiona tranzakcja+ algorytmy. Typowe, ktoś kupił, ktoś sprzedał, a może zmieniał Biuro maklerskie, (ten sam inwestor) To najtańszy sposób na przeniesieniem akcji z biura do biura.. A robiąc obrót ponad 6 baniek może negocjować prowizje. Nie ma co szukać drugiego dna. Miłego.
Ostatnie dostawy ropy sprzed bajzlu w Ormuz dopłynęly.
A teraz pomyśleć trzeba
Jak fizycznie zabraknie paliwa lotniczego co już mówią prezesi lotnisk to i część lotow bedzie odwołana.
Ciekawe co wtedy z wycieczkami?
Początek sezony stracony przez braki paliwa lotniczego. Zamiast dywidendy kapital zapasowy i kurs może zatrzyma sie na 100. Nn dokupuje pid pożyczki dla shortow. To też jest staly dochód
Wreszczie ktoś z sensem napisał. A mogę jeszcze dodać, tak od siebie: prawdopodobnie ulica ucieszy się z tych 9-11zł dywidendy, a ja poczekam na szczęście Ynwestorów, i postaram się oddac pozostałe akcje przed dniem wypłaty dywidendy. Wydaje mi się patrzac na kalendarz raportów, że dłłługo będzie trwało odrabianie wyceny po odcięciu dywidendy, a prawdziwa korekta nastąpi po wypłacie i publikacji szacunków za marzec. A potem???? Miłego.
Nawet ja, przeszacowałem dywidendę, spodziewałem sie (jak pisałem powyżej (9-11) zł. A tymczasem bedzie 8,6zł. To spadek R/R 8,6//11 = 0,22%. I tak dobrze, bo to może byc ostatnia dobra informacja. Miłego obserwowania tego co sie na walorze dzieje. Ps. a może to jak GURU tego forum pisał, dywidenda zaliczkowa? ;)
Taka drobna uwaga w komunikacie podano, że zysk netto za 2025r wyniósł 234 373 570,3zł. A czy wiecie zaki był zysk netto po 3Q2025r ???? To jaki był zysk/strata w 4Q2025r. ZAGADKA.