Będzie drogi odkup. Zwracam uwagę że wielkość shorta nie jest zbyt duża. Ciekawszy jest koszt pożyczonych akcji co może wskazywać że tych akcji po prostu nie ma dostępnych na rynku i są mocno poparkowane. Zresztą, wskazuje na to wygląd arkusza - prawej strony. Jeśli tak by było, to nawet przy małym shorcie jest możliwość wystąpienia short squeeze. Niestety nie wiem jak będzie, jednakże bardzo ciekawa sytuacja do dalszych analiz
Czyszcząc swoje urządzenia z cookies i historii straciłam hasło do Ortexu i czekam na maila z nowym.Squeeza raczej nie będzie, prawdopodobnie mogli większość odkupić, ale nie oddać.Akcje pożyczają raczej norwegowie,bo dokupili kilka akcji na koniec roku(z wynagrodzenia?).ORTEX wykupiłam głównie, żeby trolle nie wmawiały wszystkim,że głupoty piszą, pisząc o szortowaniu.Mało istotne.W tym tygodniu czekamy na nowy akcjonariat-już czas i powinniśmy się nowych rzeczy dowiedzieć..Ma Pan pozdrowienia od Magdy z Sopotu.
Mała wielkość szorta może wynikać z a) wysokiego ryzyka wzrostów b) mielenia akcji między sobą i braku chęci sprzedaży przez innych inwestorów. Ja obserwując czasem arkuszu zleceń i transakcje to skłaniam się ku wirówkom z wora do wora. Ale mogę się mylić
Hej Alicja, pytanie z innej beczki.... Wysypałaś się już całkowicie z akcji duality ?? Ja niestety tam zawisłem i raczej długo nie zejdę z haka :/ Ale jeżeli interesuje Cię inna spółka gamingowa to polecam przyjrzeć się OML. Na jesień będzie wydawana gra która na chwilę obecną (po pretestach i feedbackach od graczy) jest dobrze oceniana i bardzo wyczekiwana. Spółka była pierwszym tegorocznym debiutem na GPW po przejściu z NC. Także jak masz trochę wolnej mamony to polecam się zapoznać z ONE MORE LEVEL. Pozdro !