Bardzo dużo osób nagania na dalsze wzrosty, ale tak obiektywnie - uważacie, że się zatrzyma wzrost, będzie dalej rosło (do ilu?) czy będzie korekta? Ja obserwując XTB od wielu lat, stały akcjonariusz od wielu lat... Mam ogromne obawy o korektę, może niewielką - ale dzisiaj wielu zjazd do np. 90 zł by bardzo bolał.
Skoro jesteś długoletnim inwestorem to czemu spadek do 90 miałby boleć? Skoro nie zamierzasz sprzedawać w najbliższym czasie to nie ma to znaczenia, a wręcz przeciwnie bo można by było dokupić taniej.
Nie zawsze opłaca się kółko. Przekonaj mnie, że sprzedaż akcji przy cenie zakupu ze średnią 18 zł. jest dobrym ruchem teraz, w sytuacji, gdy te akcje niebawem będą warte 200 zł.
Ważne, że jest główny antywskaźnik na wątku XTB @Pit znany z "XTB nie przejdzie 22,70", ten sam który który kupowal i naganiał na wątku XTB, żeby sprzedać XTB i kupować CCC, gdy te było powyżej 130 zł.
Siedzi łeb ze swoją świtą ze spadziowani, tu już kilka lat i nagania na spadki, a w czasie jego i jego innych nicków rozpaczliwej desperacji kurs XTB rośnie.
Tak samo, będzie i teraz, bo łby spadziowe znowu w desperacji naganiają na spadki, pracując nawet w weekend...
Moje ruchy na giełdzie staram się wykonywać na podstawie analizy własnej, badanie tego co czuć na forach oraz wspieram się kilkoma serwisami wartościującymi. Z nich wynika, że należy spodziewać się kolejnego tąpnięcia - stąd moje pytanie o wasze nastroje.
Dnia 2026-04-13 o godz. 07:48 ~locker napisał(a): > Moje ruchy na giełdzie staram się wykonywać na podstawie analizy własnej, badanie tego co czuć na forach oraz wspieram się kilkoma serwisami wartościującymi. Z nich wynika, że należy spodziewać się kolejnego tąpnięcia - stąd moje pytanie o wasze nastroje. --------------------------------------------
Ty czujesz od samego początku, jak tu jesteś, ile to już masz utraconych korzyści? Policzyłeś? Pomogę 113,44-22,70=90,94pln (na akcję) na jednej akcji -90,74pln utraconych korzyści na 100 -9.074pln utraconych korzyści na 1000 -90.740pln utraconych korzyści na 10000 -907.400pln utraconych korzyści na 100000 -9.074.000pln utraconych korzyści nie licząc dywidend. Ale znając Ciebie, szybko powiększysz to swoje Lucrum cessans