W 2026 roku będzie IPO amerykańskiej spółki SpaceX o wartości 1,5 bln USD.
W przybliżeniu godziwa wartość kapitalizacji spółki Scanway to 1: 1000 000 część spółki SpaceX.
Przy aktualnym kursie USD= 3,63 PLN daje godziwą wartość spółki Scanway 4 500 000 PLN.
Reasumując aktualny kurs spółki jest 100 × zawyżony !
O to ty jasnowic Jackowski, że przewidziałeś już jaka cena będzie za akcję SPACEX 30 czerwca 2026??? Ha ha, a dobrze przecież wiesz, że na debiucie to akcje dynamicznie rosną w górę i nikt nie wie czy 100 krotnie czy 100000 krotnie...
Jeżeli w ciągu jednej sesji rośnie o ponad 14 % to oznacza że popyt przekroczył podaż a nie odwrotnie. Warto by było douczyć sie w przerwach między sesjami.
Szanowni koledzy, chciałem Was ostrzec przed wpisami niejakiego " Soltysa" , każdy jego post pochodzi z innego IP. Sprawdźcie sobie, mam wrażenie ze to boot.
Zmienny adres IP zazwyczaj wynika z używania sieci VPN, serwerów proxy lub tora, co służy ukryciu tożsamości. Może to również sugerować korzystanie z internetu mobilnego z dynamicznym przydzielaniem adresów lub celowe omijanie blokad systemowych.
Jesteś pewien że każdy ? .A ja mam wrażenie że świetnie się z Sołtysem uzupełniacie musicie napewno sie bardzo dobrze znać, zapewne wiele czasu spędziliście razem na konsultacjach.