Post Góru: "Podrzucam Wam jako ciekawostkę pomocną do określenia potencjalnej ceny za PP wątek sprzedaży PP do Indii. Tam było to ok 250tys$ za licencję regionalną + bodajże 8% tantiemów od zysku. Niby niewiele, ale jeśli uwzględni się fakt że to licencja regionalna, na może sporym ale mało atrakcyjnym rynku, że był wysoki tantiem oraz że ta wersja PP była urządzeniem... klasy I, tak sprawdziłem to, a przebitka na cenie za to samo urządzenie klasy wyżej jest bardzo duża (ile to zapraszam do wątku o PacePress), to daje to naprawdę fajne potencjały sprzedażowe jak za taką "drobnostkę". Także tym mocniej radzę trzymać kciuki za te targi".
Z raportu: https://medinice.pl/static/2020-01-23-ESPI-2-2020-zawarcie-umowy-licencyjnej-na-sprzedaz-pacepress-w-indiach
Medinice w dniu 23 stycznia 2020 roku zawarło umowę licencyjną z indyjskim dystrybutorem, partner otrzymał wyłączność na sprzedaż PacePress w Indiach. W wyniku zawartej umowy Spółka miała otrzymać płatność 360 tys. USD + tantiemy (pierwsza transza płatności 60 tys. usd do 30 kwietnia 2020 roku).
https://medinice.pl/static/2020-11-27-ESPI-41-2020-zawarcie-aneksu-do-umowy-licencyjnej-na-sprzedaz-produktu-pacepress-na-rynku-indyjskim W dniu 27 listopada 2020 roku podpisano aneks do umowy licencyjnej - podniesiono tantiemy do 20% i przesunięto termin pierwszej płatności do 30 kwietnia 2021 roku.
W raporcie sródrocznym 2021 (Q3) Medinice zapisano: „na prośbę partnera ..... przesunięciu uległ termin płatności pierwszej raty .... do dnia niniejszego raportu opłata licencyjna nie została wniesiona”
Płatność (ta przesunięta z dnia 30.04.2020 na dzień 30.04.2021) nie została zapłacona do czasu publikacji raportu (listopad 2021).
Przeglądając raporty za kolejne lata - nie ma żadnej informacji, że partner indyjski zapłacił zaległe raty i tantiemy.
To pewnie tylko zbieg okoliczności ale prezes pochodzi z Indii.
A widzisz, z głowy podawałem te wartości. Ale to co podajesz przemawia tylko na większy plus mojego wpisu (ja podałem 250tys$, Ty właściwe 360tys$, ja tantiem 8%, Ty - słusznie - 20%). Po prostu to było bardzo dawno temu i podawałem z głowy. Nie wiem co tym wpisem chciałeś mi wytknąć, ale dziękuję za korektę liczb w górę.
Co do niezrealizowania transakcji to fakt powszechnie znany, omawiany i wyjaśniony. W swoim poprzednim wpisie nie nawiązywałem czy ta transakcja została zrealizowana czy nie, tylko ile ktoś chciał zapłacić.
Ale widzę szukasz dalej dziury w całym! xD Jesteś naprawdę zabawny. Powiedz mi lepiej jak tam Twoje pudełko do przewożenia organów? Kiedy certyfikacja i sprzedaż? Prezes odpowiednio słowny czy już taki sobie i myślisz już o wyjściu z akcji Nano?
Aaa, ok, już zaskoczyłem o co Ci chodzi. Ty po prostu zrozumiałeś że ja swoim wpisem sugerowałem, że ta transakcja PP w Indiach DOSZŁA do skutku. Tak więc nie, mi nie chodziło o to że została sprzedana, bo PP DO INDII OCZYWIŚCIE NIE ZOSTAŁA SKUTECZNIE SPRZEDANA. Mi chodziło tylko o wycenę przy tej transakcji (jedyna która daje jakiś obraz co do potencjału PP i nie tylko). Ale widzę że czujnie nadal monitorujesz nasze forum. A więc czuwaj dalej! xD
Góru - naprawdę się nie ośmieszaj bo jesteś bystrym człowiekiem, skoro Hindusi nic nie zapłacili to umowa równie dobrze mogła opiewać na 10 mln usd. Dałeś przykład umowy z Indiami, która jest martwa.
Co Ty masz do tego AI? Kwotę z głowy na szybko podałem tak jak pamiętałem. Ani różnica wielka, ani znaczenia to nie ma dla kontekstu. Rozumiem że będziesz miał kolejną rzecz aby wypominać mi to do końca życia, choć ze strony kogoś kto wyszedł gdzie wyszedł żeby zainwestować w Yoshi które chwali się umową z gminą Bolków, to jest to mocno śmieszne.
Siada Ci psycha i tyle. Uczepiłeś się konkretnie mnie żeby wysnuć w swojej głowie przekonanie że tu kurs rośnie na kłamstwach i że miałeś rację. A prawda jest taka że Cię rowek mocno swędzi i chodzisz teraz po jakichś Yoshi żeby znaleźć swoje Medinice 2.0.
Dnia 2026-04-11 o godz. 15:02 ~mistrzu napisał(a): przeglądając raporty za kolejne lata - nie ma żadnej informacji, że partner indyjski zapłacił zaległe raty i tantiemy. > > To pewnie tylko zbieg okoliczności ale prezes pochodzi z Indii. > mistrzu lejesz miód na nasze serca Czyli co ? dla komercjalizacji CC to dobrze, że nie pochodzi z USA ? będzie płacone !!!!!!
tutaj niewielki przykład dający wgląd w tok rozumowania mistrza: https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=14752031&strona=1 a według jego zapewnień, od wielu lat pracuje w finansach.
A jeśli mistrz wtopił to jest mi go żal.. Zaufał, miał swoje powody i wtopił. Ja tak wypiłam w SDS. Długo się odrabiałam na innych spółkach i kółkując na SDS także. Wiem co to znaczy
Dnia 2026-04-11 o godz. 15:53 ~mistrzu napisał(a): > Góru - naprawdę się nie ośmieszaj bo jesteś bystrym człowiekiem, skoro Hindusi nic nie zapłacili to umowa równie dobrze mogła opiewać na 10 mln usd. Dałeś przykład umowy z Indiami, która jest martwa.
Co ty frustracie znowu sugerujesz??.....ze jak Medinice podpisze DEAL to z AMerykanami to Oni kasy nie wpłacą??...
Dnia 2026-04-12 o godz. 09:40 alicja1992 napisał(a): > A jeśli mistrz wtopił to jest mi go żal.. Zaufał, miał swoje powody i wtopił. Ja tak wypiłam w SDS. Długo się odrabiałam na innych spółkach i kółkując na SDS także. Wiem co to znaczy
w SDS weszłaś a potem umoczylas...z powodu jednego czlowieka powioazanego z SCP....panem RUTĄ....jesli juz wchodzisz w jakas spolke pod Nazwisko ...to trzeba wiedziec co ta Osoba osiagnela...
I dlatego pod nazwisko prof.Suwalskiego ktory jest ujawnionym akcjonariuszem ICE...mozna tez budowac swoja pozycje na Medinice...poniewaz osiaganiecia prof.Suwalskiego sa duże, jako kardiochirurga...jako innoiwatora ( coolCryo to jego pomysl) ...i jak fascynate Robotyki medyucznej...jako jeden z Pierwszych w Polsce i UE.,.wykonuje zabiegi roboatmi medycznymi na Odleglosc.....z tego tez powodu Prezes mowi o tym ze ICE chce wejsc mocniej w tematy robotyki medycznej......in future....
No nie, w SDS weszłam z powodów uwierzenia w projekt, różnych dofinansowań, także z EBI, gdzie wygrali konkurs, różnych nagród, także dla Staniszewskiej, wybranej kobieta roku. Workshopy itp..Nie dla Ruty
Niektórzy tak pakowali Yoshi po 4 PLN bo prof. M. Zembala jest na pokładzie. A ilu zapakowało pod wybitne nazwiska w Cormay czy Pure, Molecure, Genomtech ? Łącznie z funduszami. Zobaczymy co będzie tutaj. Póki co mocne zapowiedzi i nachalne naganianie. Dla mnie sygnały ostrzegawcze.
A któż Cię tak nachalnie nagania? Gracz trochę szaleje ale ogólnie jest spokój na forum. Jak już to ty z ekipą bardzo skwapliwie odradzacie sam zakup, ale również samo trzymanie tych akcji. Co do wspomnianych - w żadnych ze wspomnianych przykładów nie zapakowało się pod wybitne nazwiska PZU. Co więcej - w żadnych z wyżej wymienionych żaden fundusz nie zbliżył się do 15% udziałów w akcjonariacie pakując się pod cokolwiek, nie tylko nazwisko. Także wybacz, ale zaufam wiedzy PZU a nie tobie. Wracaj skąd przyszedłeś
Dokładnie, jestem tutaj na forum ICE od stycznia, i jakoś nie czuje żeby mnie ktoś nachalnie zmuszał do inwestycji w Medi
Inwestując swoje pieniądze podejmuje przemyślaną decyzję, oczywiście otoczoną ryzykiem bo na tym świecie jedyne co jest pewne to śmierć i podatki.
Inaczej natomiast jest właśnie w drugą stronę, bo o tym żeby sprzedać akcje i zapomnieć, o złotych hakach i straszeniu że to balon i co najlepsze wszystko już jest wliczone w obecny kurs :D Czytałem wiele razy
Gracz rzeczywiście widać, że emocjonuje się tą inwestycją swojego życia pewnie, i bardzo dobrze,kto z Nas tym nie żyje ?
W robocie podczas dnia, więcej razy odpalam XTB i forum niż służbowe auto :D
Ja także przecież jestem jednym z tych osób które każdego dnia śledzą na bieżąco co się dzieje, myślą rozkminiają, czytają i w jakimś tam sposób podniecają tym czasem oczekiwania na komercjalizacje, tym co się dzieje w spółce, analizując rozwój firmy, przyszłe projekty, oczywiście gdzieś tam w głowie wiedząc że jest się posiadaczami akcji Medi.
Im więcej mówi się złego o spółce w taki sposób prymitywny, tym jestem spokojniejszy.
Jest i główny dyżurny naganiacz. Sprawdź sobie pozostałe fundusze w wymienionych spółkach oraz ich kapitał którym wchodziły przy innych poziomach kapitalizacji jak np w Pure. A jak taki pewny jesteś sukcesów Medinice to pakuj pod dodatkowy kredyt zamiast tu naganiać i pokaż na forum że to zrobiłeś. Ja pozostanę przy swojej ostrożnej opinii. Bez dodatkowych dawców kapitału to dalej nie ruszy, a czy się znajdą i w jakich okolicznościach to zobaczymy.
Kwinto vel Kramer uspokój się już. Pleciesz ciągle te same farmazony. Merytoryki za grosz. Tobie płacą za to jałowe gadanie czy masz z tego jakąś dziką satysfakcję? Myślisz że masz wpływ na kurs swoimi wpisami? O co Ci chodzi? Bo narazie wychodzi z Ciebie straszny prymityw i nic więcej. Skup się trochę i napisz coś merytorycznego co wniesie coś na to forum. Nie mam nic przeciwko żeby poddawać sensowne argumenty przeciw wzrostom. Narazie jednak tylko mowa trawa
Swoją drogą ja wciąż czekam aż podasz nazwę tej Spółki bez złotych haków
Dnia 2026-04-12 o godz. 11:50 ~Kramer napisał(a): > Niektórzy tak pakowali Yoshi po 4 PLN bo prof. M. Zembala jest na pokładzie. A ilu zapakowało pod wybitne nazwiska w Cormay czy Pure, Molecure, Genomtech ? Łącznie z funduszami. Zobaczymy co będzie tutaj. Póki co mocne zapowiedzi i nachalne naganianie. Dla mnie sygnały ostrzegawcze.
kWII...NTO....tu nie chodzi tylko o nazwiska ale i OSIAGNIECIA....certyfikcja w FDA...Uzradzenia medycznego Klasy 3....Jedyny taki przypadke w historii Polski....jak do tej pory.....
Wiec męczy gruche ile chcesz.....ale to ne zmienia najistotniejszej kwestii wielkiego osiagniecia JUŻ TU i TERAZ....sturpupu z Polski....ktory bedzie sie bezpiosrednio przekladal na dalszy rozwoj spolki...rowniez ze wzgledu na zwiekszone prawdopodobienstwa komercjalziacji CC i kolejnych projketow ktore znowu maja większe...przawdopodobienstwo uzyskania swoich certyfikatow w FDA....Bo spolka wie juz jak do tego podchodzic......dlatego PREZES...od pewnego czasu jest taki PEwny tego o czym mowi.....
Te osiagniecia..TEN KNOW HOW....te projekty ten budowany BRAND....nie zostalyby zrealizowanme baez zaangazowania wybitnych ludzi wspolpracujacych z MEDINICE..jak np prof Suwalski.....dlatego ja bezx skrupułów po przemysleniu tematu postawilem SWoje PIENIADZE przy ICH PIENIADZACH....prezesa i prof .Suwalskiego i jestem jak do tej pory z tego BARDZO ZADOWOLONY....
Dnia 2026-04-12 o godz. 15:35 ~Optymista napisał(a): > 100 zł już w marcu! Tik....tak.... Heeeeej...... Buhahahaha........
ale bylo 64 PLN..wiec od ceny z 2.12 2025 roku w 4 miesiace....oznaczal wzrost o + 509%......Zgredzie....
I na tym zapewne nie koniec....a nawet mozna powiedziec rozgrzewka...z wartoscia spolki obecnie 520 M PLM ...czyli ..144 M $ ...... bo wszyscy czekaja na kolejen Fundamentalne newsy .....o CC..PP...AC......
Dnia 2026-04-12 o godz. 16:44 ~Szpenio napisał(a): > Ale nie każdy ma akcje po cenie z 2.12.2025.
A do kogo masz pretensje....pozatym Ice nawet w obecniej cenie akcji jest warty 144 M $...to potencjalnie znacznie mniej...niz osiagnie deal tylko za coolCryo....
ICE nie jest spolka medialna, ci ktorzy sa tu od lat moga miec takie wrazenie ale prawda jest taka, ze nikt nie jest w stanie znac kazdej spolki wiec obecna wycena nie jest w brew pozorom takim wielkim zaskoczeniem. Bedzie sprzedaz, dalszy rozwoj co wydaje sie powoli zblizac, bedzie i wzrost zainteresowania oraz kapitalizacji, ogolnie uwazam, ze jeszcze wszystko przed nami