spółkę obiecaną kwotą 2,9 mld PLN w formie finansowania dłużnego obiecanego do 31 marca 2026 . Rozmowy trwają , trwają , trwają i ? Sprzedali już PBSZ i JZR za 1,066 mld PLN. Sytuacja poprawi się na chwilę. Co potem. Na węglu zarabiają 100 mln na koksownictwie tracą 500 mln .1Q 400 mln straty netto. U was też piękna pogoda ? Lęcę do ogrodu .
Ja tam myślę że dofinansowanie przy aktualnych cenach węgla nie jest priorytetem rządu. Ciekawsze jest czemu spółka nie publikuje raportów produkcyjnych w tym roku.
Tu tylko bogaty Ukrainiec z zpleczem Nemeckim albo Ruskim paszportem tą spółkę uratuje Polacy chyba już nie dadzą rady. Farbowane włosy i hiszpańska bródka chyba nie wystarczy
Jak wybuchła wojna Rusko Ukraińska JSW pykło z 33 na 82 w tydzień. A jak pomarańczowy rozbujał wojne Irańsko Izraelską i zablokował dostawy ropy i gazu tu dzież wyyngla na cały świat JSW pykło z 25 na 35 i to chyba już mówi wszystko, Dolca też po 5 zeta nie widać , szkoda bo liczyłem że zejde z haka na tej wojence a tak trzaa czekać albo zejść z haka ze stratą oj boli. I tyle w temacie a reszta tych wypocin to
Spoko. To nie koniec świata. Szorty chcą pokazać, że rzadzą co wcale nie jest prawdą czytając co za kocopały wymyslają ich trabanci. Nie mogą zamknąć pozycji. A że kasę mają to pożyczają na lichwiarski procent i udają , że mogą wszystko zbijając kurs, lecz to jest tylko iluzja dla maluczkich. Nic poza iluzją. Tylko spokój. Bywało duuuuużo gorzej.
To musisz słodzić , a nie pisać prawdy to będziesz lubiany . Ale trzeba pamiętać , że koszt produkcji , czyli wraz z koksownictwem(ogromne straty) to około 804pln czyli 222$ . Nie pisze koszt wydobycia bo koszt wydobycia to około 195$ , ale mają też koksownie które przynoszą ogromne straty.
Może dziś obudzą się Bałczun&Wrona . Bo rozmowy trwają trwają trwają i trwają i końca rozmów nie widać. Plan naprawczo-oszczędnościowy się zatrzymał i rozmowy trwają trwają trwają i końca rozmów nie widać. Za chwilę sprzedają kombajny ścianowe z braku pieniędzy na resztę barbórki i otworzą ściany ,,łopatowe" jak to było w latach 80-tych.
Yes yes yes , pytanie od kiedy ? Czy to czasem nie wodolejstwo że strony rządowej żeby uspokoić zainteresowanych. MAP też obiecał dofinansowanie do 31 marca 2026 i co ?