Nie nerwowy tylko nie trawie tego typu "osobowości" co dziwnym trafem przez cały szas funkcjonowania spółki nie istnieją natomiast pojawiają się przy okazji jakichś wydarzeń zawsze z tą samą narracją jaka by to nie była spółka
wolny kraj mogę mieć o tobie śmieciowe zdanie i takie mam.
W chwili obecnej mamy chyba około 19 tys. sprzedanych sztuk gry i koło 600 tys. PLN przychodów. Nie znam kosztów gry więc ciężko ocenić czy zostały zwrócone.
Wstrzelił się idealnie. Co do kosztów to są poniżej tego czego się spodziewałem po grze robionej ładnych kilka lat. Obawiałem się że będzie około 1,5 miliona minimum. Jak dobrze pójdzie to gra powinna dołożyć około milion do końca roku.
Gra na pewno ma szanse zanotować zysk netto w tym roku, czy dojdzie aż do miliona zależy od tego jak mocno będą teraz pracować nad rozbudową wersji EA. Widać, że do tej pory robotę zrobili świetnie, pytanie jak duży potencjał rozbudowy ma taka gra? Tak jak pisałem wcześniej gatunek jest raczej niszowy, ale może stanowić fajny dodatek jako cross promocja z IFZ i innymi tytułami.
3 doby i połowa nakładu zwrócona. To co pisałem wcześniej, niepozorna gierka, co do której nie było żadnych wymagań a niespodziewanie szybko się zwróci, co najważniejsze kolejne znaczące IP, które jest we wczesnym dostępie, czyli będzie monetyzować się latami. Główne danie w postaci pełnej wersji IFZ dopiero przed nami :-)