• Przypominam wyceny TUZOW medtechu.....w USA.... Autor: ~gracz [45.134.212.*]
    Szacunkowe wyceny P/E (TTM/Forward 2026)
    • Intuitive Surgical (ISRG): ~55-58x (bardzo wysoka wycena ze względu na pozycję lidera w robotyce chirurgicznej).
    • Boston Scientific (BSX): ~31-32x (wysoki wzrost, wycena wyższa od średniej sektorowej).
    Medtronic (MDT): ~17-24x (bardziej dojrzała spółka, notowana poniżej średniej sektorowej dla urządzeń medycznych).

Średnia wycena (dla 3 spółek z dodatnim P/E)
    Biorąc pod uwagę Medtronic, Boston Scientific i Intuitive Surgical, średni wskaźnik P/E wynosi około 35-38x, co odzwierciedla premię za innowacje w sektorze technologii medycznych (MedTech)

Dlaczego Medinice na rynku Polskim jest taki wyjatkowy??....Bo jako jedyny w Historii Polski osiagnal Certyfikat FDA...dla urzadzenia medycznego Klasy 3.....Co rynek stara sie sciemniac ze ..... Totalnie tego nie rozumie ...i tego nie rozumie....tak samo jak udaje ze nie wie o jakie pieniadze za komercjalizacje CC idzie gra.....

I to wlasnie rozni....MEDINICE...od calej plejady ...spolek Bio-med/ techowych......

Obecna wycena rynkowa spolki jest absurdalnie niska....Wynika ona z checi zbierania Akcji po jak najkorzytsniejszej cenie.....tych akcji.....

HEJ.....
  • Re: Przypominam wyceny TUZOW medtechu.....w USA.... Autor: nanako [77.222.243.*]

No, ale jak chcesz porównywać ICE do Intuitive ? Przecież oni mają powtarzalny biznes, który cały czas rośnie, w przypadku ICE nie masz tej powtarzalności, tylko rynek i przychody będą "rwane". Dzieciaku idź odpocząć w weekend i przestań naganiać jak oszołom bo tego już się czytać nie da. Oczywiście, że ICE na ten moment ma zaniżoną wycenę, ale wskażniki które tu wrzucasz są oderwane od rzeczywistości i nie będą tu miały miejsca.
  • Re: Przypominam wyceny TUZOW medtechu.....w USA.... Autor: ~gracz [45.134.212.*]
    zeby byla jasnosc...te informacje Oparte sa na IA.....ktora coraz mocniej wchodzi w analizy rynkowe.....Jesli mowi o P/E MEDTRONIC 17-24, ze jest ponizej sredniej medtechu....w USA.....To pewnie tak jest.....

Tymczasem Kapitaliiacja ICE...to 550 M PLN....prawdopodobnie nadal duzo ponizej CASH FLOW....I zysku Spolki za CC....

P.S jeszce raz...MEDINICE to nie SCP...tam rynke nie wierzyl w komercjalizacje PCR/ONE..,.ale ona nastapila...a dlaczego byl tak nisko wycneiany ...bo rynek uznall to za jednorazowe wydarzenie...i Biorac pod uwage Brak certyfikcjai w FDA PCR/One...i porzuycenie projektu przez Nabywce....Moze w tej kwestii miec Duzo racji....ze z kolejnymi projektami moze nie byc tak Latwo....

W przypadku MEDINICE..nie mam watpliwosci ze przy oakzji negocjacji CoolCryo idą juz rozmowy o AC....o czym sam prezes mowi....i ze jesli AC potwierdzi swoje przewagi w badaniach klinicznych ....to bedzie to praktycznie KOlejny 100% Kandydat do komercjalizacji...za Cene NIE MNIEJSZĄ...niz ICE osiaggnie za CC....o czym prezes tez wspomnial.....

i wlasnie dlatego Medinice powienien w przyszlosci byc warty GRUBE miliardy PLN....i powienien max kapitazlaicje np takiego MRC ...zostawic w tyle....jesli skomercjalizacuje za grubie pieniadze CoolCryo a potem AtriClamp...+ MiniMAx ....i bedzie dynamiczne rozwija kolejen swoje i innych Projekty......

Myslenie nie boli.......

HEJ>.....

• Re: Przypominam wyceny TUZOW medtechu.....w USA.... Autor: ~gracz [45.134.212.*]
    Dnia 2026-04-11 o godz. 07:52 nanako napisał(a):
    >
    > No, ale jak chcesz porównywać ICE do Intuitive ? Przecież oni mają powtarzalny biznes, który cały czas rośnie, w przypadku ICE nie masz tej powtarzalności, tylko rynek i przychody będą "rwane". Dzieciaku idź odpocząć w weekend i przestań naganiać jak oszołom bo tego już się czytać nie da. Oczywiście, że ICE na ten moment ma zaniżoną wycenę, ale wskażniki które tu wrzucasz są oderwane od rzeczywistości i nie będą tu miały miejsca.

widac ze masz problem z czytaniem miedzy wierszami.....skupiasz sie na P/E 60...a nie na np MEDTRONIC ktory ma obecnie P/E 24 ...i jest PONIZEJ sredniej dla branzy MED/TECH....w USA.....

tymczasem....u nas wielkie puste Lby....na forum i nie tylko....nawiaja bzdury...ze deal na np 1 MLD pln..moze spowodowac Fantastyczny rajd na 200 PLN...czyli na P/E np 2-3 .....

BBBUUUUHAHHAHAHAHHAAAAA.....

Jak widac brakuje ci tez ....podstawowej zylki analitycznej co do ....przyszlego rozwoju spolki---A co jesli DEAL NA ATRICLAM...pojdzie w Partneringu...i np ...Oprocz UPGFRONTU...ICE bedzie mialo 30 % ....z Doichopdow AC na rynku amerykanskim przez Kolejne X LAT??....i jesli AC szybko zdobedzie wielki udzial w tym rynku wartym np 5 MLD $ rocznie.....przy rocznych ilosciach zabiegow zamkniecia lewego uszka...2 MLN ....??

Medinice bedac bniedakiem potrafil jednoczesnie ....rozwijac 4 projekty...ile jednoiczxesnie bedzie rozwijal....majac duza kase i coraz wieksze doswiadczenie oraz Budowana MArke spolki??...

Chyba nie doslyszeles...prezesa ktory mowil.....ze Ma nadzieje ze Kolejne komercjalizacje z NOWEJ PULI....NOWYCH SYSTEMOW...beda mialy miejsce juz w 2029 ROKU....----- Wiec o jakiech RWANYCH przychjodach ty mowisz??....

JAk widac..niektorych Myslenie boli....maja klapki na oczach..i nie potrafia SLuchac tego co prezes przekazuje w swoich wywiadach....a PRZEKAZUJE BARDZO DUZO ISTOTNYCH INFORMACJI.....tylko wystarczy sie w nie wsluchac....

HEJ>....
  • Re: Przypominam wyceny TUZOW medtechu.....w USA.... Autor: alicja1992 [37.31.42.*]
    Spokojnie, bo ataku serca dostaniesz, a CC jeszcze bez komercjalizacji :)))
  • Re: Przypominam wyceny TUZOW medtechu.....w USA.... Autor: nanako [77.222.243.*]
    W sunmie nie wiem kto jest w moim rankingu niżej dzieciak jak gracz który jest odklejony czy taki Kwino który w sumie nie wiadomo czy ma te akcje i nagania czy ich nie ma i straszy aby kupić. Tak czy inaczej bawi mnie jak dwóch intelektualistów na bankierze próbuje naganiać na akcje... zachodni kapitał bo jak rozumiem, żeby osiągnąć mnożniki 30x to chyba zachodni? Ale co tam prawa młodości też kiedyś myślałem, że jak powiem kolegą, że mam akcje i one urosną to wywoła ruch w górę.
  • Re: Przypominam wyceny TUZOW medtechu.....w USA.... Autor: ~Pezet [37.30.42.*]
    Powiem Wam szczerze , że ja to się cieszę nawet, że na tym forum jest taka aktywność..choć można mieć wiele do życzenia jak już zdążyłem zauważyć

I że są tutaj pasjonaci inwestycji i pieniędzy, którzy są tak zaangażowani, i poświęcają swój czas na analizy które przerzucają na klawiaturę

Gracz jest na czele tego pochodu w którym wszyscy maszerujemy, emocjonalny i ekspresyjny chłop, w jednej ręce dzierży megafon, a w drugiej taki jebitny sztandar z napisem ICE :D

Dodaje Animuszu,podnosi na duchu i jakby była jakaś ustawka to pierwszy będzie krzyczał Fuuuriooooza !!! :D

Góru to Mentor, spokój opanowanie chłodne rzetelne analizy niczym informacje zza światów, ludzie pieką mu ciasta, a jeszcze chwilkę i co niektóre dziewczyny będą mu rzucać staniki pod nogi :D

No i Kwinto Nasz Przyjaciel :D

Ja tam go lubię nawet mówię szczerze :D chłop też jest potrzebny, w zabawny tylko zrozumiały na swój sposób chłodzi zapały, wiesza wszystkich na hakach z miejsca bez znaczenia jaki dziś jest kurs czy jaki bedzie jutro :D

taki Nasz Smigol trochę, który chciałby być w posiadaniu pierścienia ale się boi do tego przyznać , czasem dla niepoznaki zakłada ten kostium Stańczyka z obrazu Matejki trochę tak Go widzę

No i nie mógłbym nie wspomnieć o Alicji z krainy czarów którą pozdrawiam :))

Dla mnie jedna i druga strona jest bardzo cenna, bo dowiaduje się o wielu nowych rzeczach, a co najważniejsze SAM WYCIĄGAM Z WSZYSTKIEGO WNIOSKI..

I Wciąż dokupuje akcje ICE jak tylko mam jakieś wolne pieniądze

To takie luźne przemyślenia, trochę uśmiechu, żartu i luzu w tym smutnym czasem jak p... Życiu

Pozdrówka dla Was wszystkich
    Oczywiście, tylko Ty masz odpowiednie doświadczenie i wiedzę, ale zrobię coś wbrew sobie, a dla Ciebie coś dobrego. Chętnie sprzedam Ci moje akcje po mnożniku 10x. ;-) Liczonym od tego 1 mld ;-)

Zanim odmówisz pomyśl perspektywicznie ile masz do wyjęcie....
  • Re: Przypominam wyceny TUZOW medtechu.....w USA.... Autor: alicja1992 [37.31.42.*]
    gracz ma wiele racji ale jak kiedyś pisałam, to można znaleźć też w opracowaniach giełdowych. P/E z NYSE nie są do osiągnięcia na GPW. Uważa się że P/E powyżej 30 jest bardzo ryzykowne, by mieć nazwać balonem już takiej spółki, to ogólnik ale jest stosowany. C/Z na poziomie 14 w przypadku GPW byłby marzeniem dla ICE. To moje zdanie, chociaż gracz ma wiedzę tylko trochę idzie na maxa w przypadku ICE. Ale to giełda i wszystko jest możliwe, jeśli ktoś dostrzeże ICE to Mercator będzie małym bratem tylko, w wycenie
    Dnia 2026-04-11 o godz. 08:20 nanako napisał(a):
    > W sunmie nie wiem kto jest w moim rankingu niżej dzieciak jak gracz który jest odklejony czy taki Kwino który w sumie nie wiadomo czy ma te akcje i nagania czy ich nie ma i straszy aby kupić. Tak czy inaczej bawi mnie jak dwóch intelektualistów na bankierze próbuje naganiać na akcje... zachodni kapitał bo jak rozumiem, żeby osiągnąć mnożniki 30x to chyba zachodni? Ale co tam prawa młodości też kiedyś myślałem, że jak powiem kolegą, że mam akcje i one urosną to wywoła ruch w górę.

Kto jest najwiekszym dzieciakiem??.....PREZES...zgedzie PREZES jest najwiekszym nagonem i dzieciakiem Odklejonym od rzeczywistosci................JA tylko Powtarzam Jego Slowa...jego przekaz zarowno jesli chodzi o Monetyzacje CoolCryo.....i o jkich kwiotach mowi......jak i informacji dotyczacych AtriClamp....

Wiec jesli masz jakie Pretensje PISZ...do Spolki i PREZESA...zebyy nie robil z siebie CIIAKA PUBLICZNIE....i nie rywalizowal w NAGONACH z KWINTO z forum parkietu.....

BBBBBUUUUHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAA.....

Ale ci JE....BLO na dekiel...koleś.....nie kumasz nawet DO KOGO MASZ PRETENSJE......to prezes mowi o kwotach za CC nie mniej niz ..250 M $ ( ale CC ma znaczne przewagio nad innymi i padla suma 340-350 M $ ) ..to prezes mowi o AC..ze nie mniej niz za CC....to prezes mowi ...ze spodziewa sie Certyfikacji AC w 1 polowie 2027 roku.....to prezes mowi o kolejnych lezacych w szufladach w w sumie 11 Projektach( wraz z tymi 4) .....i kolejnych ktore do nich ze swiata splywaja.....To prezes powiedzial ze kolejna komercjalizacja po tych 4 ...moze byc juz od 2029 Roku.....

Osobiscie zastanawiam sie ...JAK MOZNA BYC TAK TEMPYM....umyslowo i NIE ROZUMIEC...Prostych zdan wypowiadanych przez prezesa...Oczywiscie akcent ma troche inny ...ale TO CO MOWI JEST POWINNO BYC KLAROWNE....ale jak widac nie dla wszystkich.....

wiec jak porownujesz Pier.doi.ly KWINTO wypowiadane na forum...do przekazu Prezesa wypowiadanych w wywiadach....TO tylko jaknajbardziej o TOBIE i TWOIM BANIAKU zle swiadczy.....

P.S teraz mozesz naprezac muskuly jak NAROC.... i wywolywac na ustawke.....Bo nie masz zadnych innych cywilizowanych argumentów

HEJ.....
  • Re: Przypominam wyceny TUZOW medtechu.....w USA.... Autor: ~gracz [45.128.38.*]
    Dnia 2026-04-11 o godz. 08:29 alicja1992 napisał(a):
    > gracz ma wiele racji ale jak kiedyś pisałam, to można znaleźć też w opracowaniach giełdowych. P/E z NYSE nie są do osiągnięcia na GPW.

Jestescie wszyscy smieszni......

Caly myk polega na tym ze to NIE JA mam racje....TYLKO PREZES....qqqq...rde....Nie kumacie jednego ze JA tylko wyłuskuje rzeczy Ktore prezes Wypowiada w swoich czasami Dlugich wywiadach......JAK tego prostego FAktu mozna nie rozumiec.....

To nie sa jakies moje Wymysly ..jakie MOJE widzimi sie....tylko ja POWTARZAM ...SLOWA PREZESA....

Jedyna roznica miedzy MNĄ...a innymi jest taka ze JA UMIEM SLUCHAC....i ja zakaldam ze PREZES DOKLADNIE WIE CO MOWI....i ze to sie potem w realu SPRAWDZA.....

wlasnie dlatego ....JA stawiam nadal na MEDINICE...a OLEWAM np SCW...poniewaz nie UFAM prezesom SCW...MIALY BYC WYSOKIE MARZE ...mial byc Zyskowny biznes...a zamiast 11 M zysku przy przychodach 27 M pln...jest STRATA....NIE DOWIEZLI swoich prognoz wiec IM NIE WIERZE.....z tego powodu tez pewnie Spzredawal swego czasu pakiety akcji po 150-180 pln Koles Ktorey w tamtym roku wszedl do RN..inwestor gieldowy ......bo on jak wchodzil mowil ze SCW go zainteresowal, bo biznes sie sklejal i widzi potencjal wyskoich marz na tym biznesie....ALE TO POKI CO SIE NIE SPRAWDZILO....

NATOMIAST SPRAWDZILO SIE ....to o czym od KILKU miesiey mowi prezes ICE.....i dlatego zakladam ze rzeczy o ktorych niedawno mowil tez sie sprawdzą.....TO proste jak Budowa CEPA...ZADNA FILOZOFIA....tylko prosta kwestia..W BIZNESIE TZREBA MIEC ZAUFANIE....i WYBIERAC TYCH ...KTORZY DOWOŻĄ i MAJA KLAROWNE PRZESLANIA CO DO PRZYSZLYCH WYDARZEN....w spolce....

Co do osiaganych P/E....faktem jest ze u nas NIE MA WIELU SPOLEK ktore odniosly sukcesy....ktore moga pochwalic sie Renownoscia tego BIZNESU MED/TECHU.....w US Srednia P/E .....to jest obecnie jakies 27.5 .....i teraz zadam ci pytanie...ALICJO....JAkie P/E ma Synektik bodaj poki co ( bo koeljna bedzie Medinice)...JEdyna spolka ktora ma jakies regularne zyski w tym biznesie....NO PYTAM JAKIE ma P/E SYNEKTIK....otóż ma 24..... MOŻNA???...Q...rde...MOŻNA

innym podmiotem byl kiedys MDG....gdy byl jeszce rentowny....On mial najlepszy wynik Zysku Netto w 2016 roku ...byulo to 40 MLN ZYSKU.....Najwyzsza kapitalziacja MDG wynioska na poczatku 2017 Roku ...po pokazaniu sie wtynikow rocznych za 2026 rok.....i wyniosla 1.2 MLD PLN.....P/E wowczas wynosila 30 ....

Wiec Alicjo....jeszce RAZ...zanim zaczniesz epatowac na forum TYm co ci sie Wydaje .....to najpierw sprawdz FAKTY.....a nie pisz BZDUR....co jest mozliwe a co jest NIEmozliwe.....w POLSCE...w MEDTECHU....

Wykres P/E MDG.....

https://stooq.pl/q/?s=mdg_pe

Wykres P/E SNT...

https://stooq.pl/q/?s=snt_pe

MYSLENIE ..NAPRAWDE...NIE .BOLI......

HEJ.....

• Re: Przypominam wyceny TUZOW medtechu.....w USA.... Autor: acwsi [79.191.40.*]
    Cep ma prostą budowę ale jego obsługa to już wyższa szkoła jazdy. Nie jednego guza będziesz miał jak zaczniesz się nim posługiwać.
  • Re: Przypominam wyceny TUZOW medtechu.....w USA.... Autor: alicja1992 [37.31.32.*]
    Piszę o C/Z znacznie powyżej 30 bo takie najczęściej podajesz i takie są rzeczywiście spotykanenna NYSE. C/Z do 30 jest możliwy, tak, są spółki giełdowe, które mają tego okolice. Ja piszę, że z C/Z 14 byłabym bardzo zadowolona a czy będzie 24, może i będzie, jeśli spółka sprzeda drogo, jeśli będą stałe zyski, będzie się rozwijać. No i będzie grana, czyli będzie modna, jak kiedyś Mercator czy w pewnym momencie właśnie Scanway. Musi przyjść moda na tę spółkę także, jak z tą piękną panna, która wzięcie ma słabe. Oby przyszła
  • Re: Przypominam wyceny TUZOW medtechu.....w USA.... Autor: ~gracz [80.238.106.*]
    Dnia 2026-04-11 o godz. 12:36 alicja1992 napisał(a):
    > Piszę o C/Z znacznie powyżej 30 bo takie najczęściej podajesz i takie są rzeczywiście spotykanenna NYSE. C/Z do 30 jest możliwy, tak, są spółki giełdowe, które mają tego okolice. Ja piszę, że z C/Z 14 byłabym bardzo zadowolona a czy będzie 24, może i będzie, jeśli spółka sprzeda drogo, jeśli będą stałe zyski, będzie się rozwijać. No i będzie grana, czyli będzie modna, jak kiedyś Mercator czy w pewnym momencie właśnie Scanway. Musi przyjść moda na tę spółkę także, jak z tą piękną panna, która wzięcie ma słabe. Oby przyszła

Alicjo ....w US...Srednia mediana dla tych spolek z MEDTECHU ktore wmaja w ogole zyski to jest 27.5.....a nie powyzej 30.....

I teraz Alicjo...z Polskiego Medtechu...tylko SNT mial zyski w 2025 roku ....( SCP mial - 45 MLn PLN ).....Jaki P/E ma SNT ma 24.....Jest blisko medianej...w USA......MOŻNA i w Polsce wyceniac tak spolki ktore generuja kase ??...Mozna....

Alicjo czyli twierdzisz ze .....przy 1 MLD zysku....byalbys zadowolona gdyby Ice bylo warte 14 MLD PLN...lub i bardzo zadowolona gdyby kapitalziacja wynioasla 24 MLD PLN.....??...No to juz jest jakies NOWUM....bo wowczas mowilibysmy o cenie AKCJI.....od 1500 PLN za akcje...do.....prawei 2600 PLN za akcje...BRAWO......i tu nawet bym mocno nie prostestowal...bo nie takie wyceny sa I NA NASZYM RYNKU roznych spolek.....w Roznych FAzach rozwoju.......SZCZEGOLNIE nie zdziwilbym sie jesli AC dosytalby certyfikat zdobywalby olbrzymi rynek w Ameryce..ICE dostaloby za niego jakis UPFRONT....ale .......i Medinice Kosil np 30% przychodow ogolnej spzredazy AC w US.........NON STOP..przez X lat....

I dlatego smieszy mnie to jak ktos...rzuca no moze ursonie na 200 PLN...czyli na 1.9 MLD kapitazlaicji jak..z CC zgarnie 300-350 M $ ....czyli miedzy 1.1-1.4 MLD PLN....majac w zanadzu potem AtriClamp ..MiniMax....i kolejne projekty ktore czekaja na rozwoj......

Wlasnie dlatego olewam SCW...CRI...i inne spolki a skupiam sie na MEDINICE....bo potencjal wzrostu wartosci TEJ spolki w kolejnych miesiacach LAtach moze byc...PRZE---POTĘŻNY......o ktorym wielu nadal nie ma pojecia...bo te liczny sa dla nich po prostu za duze do ogarniacia.....

HEJ.....

• Re: Przypominam wyceny TUZOW medtechu.....w USA.... Autor: alicja1992 [37.31.32.*]
    Ale to nie zysk tylko przychód, te 1.1-1.4mld przecież
  • Re: Przypominam wyceny TUZOW medtechu.....w USA.... Autor: ~gracz [80.238.106.*]
    No oblicz jaki bylby zysk....z tych 1.1 MLD - 1.4 MLD pln??......

Potem te 2 Cyfry przemnoz przez 14-24...i jakie pzredzialy kapitalziacji ci wyjada??....

Potem wez pod uwage ze Prezes oficjalnie mowi ze AC pojdzie za NIE MNIEJ ....niz CC....co jest OCZYWISTA OCZYWISTOSCIA...jesli wszytkoi bedzie z nim OKEY i jesli dostanie FDA na STANY.....

Znowu alicjo rozmianisz sie na drobne....znowu detale przeszkadzaj ci widziec to co NAJISTOTNIEJSZE jest w ICE....nie widzialas prawdziwego potencjalu ICE...dlatego bawisz sie na PURE...i nadal siedzisz w inych spolkach....JAkbys widziala to CO JA JUZ JAKIS CZAS TEMU...zauwazylem....weszlabys tu....... ALL..IN.......

P.S czekam na twoje wyliczenia Zysku netto ....i jaikie przedzialy Kapitalziacji i Ceny akcji...przy P/E 14-24 ......

HEJ>....
  • Re: Przypominam wyceny TUZOW medtechu.....w USA.... Autor: ice_goru [109.243.220.*]
    1. Wybiegacie w rozważaniach w przyszłość, a na tu i teraz nie ma jeszcze sprzedaży. Z określaniem poziomu C/Z radził bym więc narazie się powstrzymać (temat analogiczny do dywidendy),
    2. A co do C/Z to też Medi nie ma szans się nawet zbliżyć do poziomu 30. Związane jest to ze strategia biznesową Spółki. Ten poziom realny byłby tylko gdyby potrafili rok rocznie osiągać stałe i powtarzalne zyski, czyli albo coroczna sprzedaż jakiegoś urządzenia (lub realizacja jakichś kamieni milowych) albo tantiem, najlepiej wysoki od sprzedanych urządzeń.

Ale to jest wszystko rozmowa nie prowadząca do żadnych wniosków na chwilę obecną. Pójdzie sprzedaż, wtedy jak zobaczymy jej formę i wysokość to będzie można podyskutować
    Dnia 2026-04-11 o godz. 15:46 ice_goru napisał(a):
    > 1. Wybiegacie w rozważaniach w przyszłość, a na tu i teraz nie ma jeszcze sprzedaży. Z określaniem poziomu C/Z radził bym więc narazie się powstrzymać (temat analogiczny do dywidendy),
    > > 2. A co do C/Z to też Medi nie ma szans się nawet zbliżyć do poziomu 30. Związane jest to ze strategia biznesową Spółki. Ten poziom realny byłby tylko gdyby potrafili rok rocznie osiągać stałe i powtarzalne zyski, czyli albo coroczna sprzedaż jakiegoś urządzenia (lub realizacja jakichś kamieni milowych) albo tantiem, najlepiej wysoki od sprzedanych urządzeń.
    > >
    > > Ale to jest wszystko rozmowa nie prowadząca do żadnych wniosków na chwilę obecną. Pójdzie sprzedaż, wtedy jak zobaczymy jej formę i wysokość to będzie można podyskutować

ALE na giledzie NIE KUPUJE SIE CHWILI OBECNEJ ANI PRZESZLOSCI.....tylko PRZYSZLOSC......

Masz jakies watpliwosci ze nie pojdzie...BO ja nie....prezes tez ich nie ma....zastawiajc sie ze Oczywiscie wszytko moze sie zdarzyc..ale to zdarzenie szacuje na mniej niz 5% ryzyka.....czyli mniej niz RYZYKO ZE CC...mogloby nie dostac certyfikacji FDA w Ostatniej Fazie rejestracyjnej......

Wiksza niewaidoma jest AC...ale jesli w testach przedklinicznych udowodni swoje atuty o ktorych SPolka mowi...to Ryzyko NIEREJESTRACJi..przez FDA..tez bedzie znikome...Bo to nie jest jakies skomplikowane urzadzenie ..tylko " prosty Plastik" taki jak Spinacz....prosty w produykcji prosty w kontrolowaniu jakosci tej proddukcji..........CYBERBEZPIECZNY--HAHAHHAHAHAHA---itp itd....wiec jesli tylko badania przedkliniczne wypadna swietnie....to bedzie znowu juz w TYM etapie 5-10 % ryzyka NIErejestracji ATRICLAMPA przez FDA.....----z tych wlasnie powodow prezes szacuje bardzo szybka rejestracje AC...przez FDA......na 1 Polowe 2027 roku.....pomimo ze jeszce nawet nie zaczeli badan przedklinicznych zgodnych z wytycznymi FDA>.....

W inwestowaniu najwazniejsze jest Kojazrenie pewnych faktow....i wybnieganie w PRZYSZLOSC..---bo jak wspomnialem na Gioldzie KUPUJE SIE/ LUB SPRZEDAJE.....ZAWSZE PRZYSZLOSC.......i dlatego na niektorych spolkach moze byc UBIERANIE W MARZENIA...a na innych BUDOWANIE ....AKTYWOW OPARTYCH NA WARTOSCI ICH W PRZYSZLOSCI.....dzieki wielkim zyskom...wielkim dywidendom..i chceci posiadania trych akcji przez coraz wieksza ilosc grubasow..nie tylko z Polski....

I warto....umiec rozorznic....spolki w Ktorych Kupujesz MArzenia..nie poparte Realiami...i te ktore SKOKOWO moga w niedalekiej przyszlosci REALNIE zwiekszac cash glow ...zyski...wypalty tych zuyskow swoim inwestorom.........TO JEST KLUCZ DO SUKCESU....budowania wartosci potrfela in FUTURE,,,,.

• Re: Przypominam wyceny TUZOW medtechu.....w USA.... Autor: ~gracz [45.128.38.*]
    No to jak alicjo....nie widze twoich wyliczanek.,...dopoki sama tego nie zrobisz mozesz nie wiedziec..o czym mowa....

P.S ....jescze raz przypominam P/E Synektiku..jaki jest i byl w przeszlosci na Polskiej gieldzie.....

https://stooq.pl/q/?s=snt_pe&c=10y&t=l&a=lg&b=0

Oraz....

MDG....wykres wieloeltni P/E o ile fgo w ogole mieli.....

https://stooq.pl/q/?s=mdg_pe

Dlaczego mowie o TYCH spolkach..... bo to sa jedyni przedstwiciele medtechu ktorzy potrafili regularnie pokazywac zyski.....w pewnych okresach czasu.......inni w ogole nie maja ...lub jak w przypadku SCP..mialo faktycznie jednorazowo..wynikajace tylko z jednego dealu..ktorego moga nie powtorzyc in FUTURE.....bo mozna uznac go za FARTOWNEGO......

HEJ.......
[x]
MEDINICE 0,69% 73,00 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.