Śmieszne to wszystko wcześnie wisiało na widłach górnych dwa dni dwoma akcjami i nie puścili a na dolnych 7 akcjami puścili. Teraz różnica między kupnem a sprzedażą 34% hehe chyba nie ma takiej drugiej spółki na gpw. Luksemburgu 1€ czechy podobnie 23 korony. Tak ogólnie to zanizaja wszędzie. Skup 500 mln akcji zatwierdzony i może dokonać się do końca 2 kwartału. Gotówka już na to przygotowana. Jeżeli z rynku zniknie prawie 40% akcji kurs powinien być grubo powyżej 6 zł zł..
Wyniki zysk netto 460 ml wobec 280 mln rok wcześniej czyli wzrost o prawie 60 %.Nav na akcję 1,32€ czyli 5,6 zl .Jak dojdzie do wykupu 40 % wszystkich akcji który jest już zatwierdzony kurs żeby być rzetelnie wyceniany powinien wynosić minimum 7,5 zł...
Tu jest dużo oczekiwań , ale tak naprawdę nikt, nic nie wie ... czego tu można się spodziewać , miało być 5 Euro dawno temu , miało być wezwanie .. trzymam to od 2 pln i dalej się zastanawiam
Dobra nie wiem czy mówię obiektywnie bo posiadam 111 tys akcji gniota od 15 lat oczywiście po latach usredniania bo pierwszą paczkę kupiłem po 38 zł jak spadło z 500 zł!!! Miałem nawet 170 tys akcji ale części sprzedałem na stracie bo miałem zyski na innych akcjach i żeby nie płacić podatku .średnia 2,51 zł obecnie
Do końca czerwca ma nastąpić zwrot porzeczek wewnatrz grupowych zatwierdzony przez walne zgromadzenie. Kwota 4 miliardy € czyli 17 miliardów złotych. Wykup akcji za 5 € to tylko niecałe 700 mln złotych!! Stać Vitka na to zwłaszcza co zrobił z wrócimy przejęciem gdy kurs by po 17 złotych. Sąd w Luksemburgu już uznał jego winę więc może wszystko zmierzać do tego by wykupił te resztkę akcji po i tak śmiesznej cenie w stosunku do tego jak na tym wrogim przejęciu skorzystał...
5 Euro za akcję, to mogłoby być na tzw. otarcie łez. Przeliczając 22 zł w stosunku do ponad 400 zł jak papier chodził, to jest ledwie 5% (minimum z minimum)