Sprzedał XTB i wpakował kasę w Modivo na swoim IKE,do 58% portfela bo wierzy we wzrosty na tej spółce. Można posłuchać cały materiał, ale szczególnie od minuty 10:03 o Modivo.
W TV Biznes 24 w piątek analitycy też mówili że Modivo jest nadmiernie przecenione, walor jest wyprzedany i odreagowanie będzie dłuższe. Spółki konsumenckie zyskują wiatr w żagle (minuta 1:10)
Dnia 2026-04-11 o godz. 09:43 ~Anonimowy napisał(a): > To spadło z 240 zł a wy się cieszycie że teraz wzrośnie do 110. Serio?
Wzrosty przy przyzwoitych wynikach sięgną minimum 140 zł. C/Ebitda tu długoterminowo zawsze zmierza do 10, więc 140zł to obecny poziom równowagi, choć liczę na poprawę Ebitda do 2mld w przyszłym roku.
A 20% wzrostu w krótkim czasie to mało ? Ty wierzysz że to kiedykolwiek będzie np po 180 czyli wzrośnie 100%? Niby z jakiego powodu jak ta spółka nie ma pomysłu na rozwój a stary profil będzie się zwijał z roku na rok.
Moze dlatego, ze kapitalizacja 10 mld (ok 130 zl) to bylaby adekwatna przy wynikach powtarzalnych na poziomie 1,4-1,5 mld zl. Poprzedni rok byl tragiczny a zrobili 1,45 mld (pisze z pamieci ale 1,4 bylo na pewno). Ten rok w negatywnym scenariuszu to 1,8 mld, neutralnym 2-2,1 mld a w pozytywnym 2,4 mld jesli chodzi o ebitda. Wiec wzrost o 50% w krotkim okresie to nie bylby przesadny wzrost. Wszystko zalezy co pokaza w szacunkach na Q1 i jakie beda komentarze do kolejnych kwartalow
A co jeśli teraz wyceniamy przyszłość i ubiegły rok wcale nie był słaby tylko poprostu ten model biznesu się wyczerpuje? Byłeś np w którymś worldbox? Przecież to jest żenada ten asortyment jakby kupili jakieś końcówki z 2008r, Modivo sklep internetowy to samo. Oni bazują jak lata wstecz a klient się zmienia w Polsce i nie każdy chce już tandeta. A koszty to generuje ogromne przy tych powierzchniach
Właśnie nie wierzę. Ale też nie uważam że po takim spadku wzrost do 110 to dużo. Po prostu zarząd zmarnował spółkę. Ja nawet nie wierzę że to na trwałe wyjdzie na 110. Może na chwilę a potem znowu spadnie. Na razie nie widzę podstaw żeby mieć nadzieję na dobre wyniki. Bo skąd niby miałyby się wziąć
King85 deweloper z przedmiesc, co to koleczka kreci, tylko mu nie wychodzi, ale wiecznie na posterunku z obrzydzaniem mdv. A podobno na wakacjach jestes, niepelny milionerze.
Co mi dzbanie nie wyszło ? 11 z 12 krótkich wejść po 3% od początku marca ? Wyszedłem wtedy ze stratą 18% po 90 teraz jest 91 a u mnie +30%? Czy Xtb mi nie wyszło jak wchodziłem po 68 niedawno i wyszedłem 2 dni temu po 103,5 jak zresztą Marcin Podlaski którym się tu podniecacie to ja zrobiłem dokładnie to samo i napisałem dzień wcześniej że to robię jak każdy mój ruch. Śmiałeś się nieudaczniku że pewnie mam 100 a jak nie to mam wystawić zlecenie na 300tys to żeby ci udowodnić wystawiłem na 450 i co ? Wniosek jest jeden ja udowadniam tu realne zyski i realne środki w czasie rzeczywistym a ty mi piszesz ja też kiedyś zarobiłem i to lepiej :) to proponuję ci wyzwanie wrzucamy jutro po 100tys symbolicznie i piszemy co kto robi np do końca maja i zyski przekazujemy na jakieś hospicjum ? Tylko ty niestety straty nie przekażesz ale ja kilka lub kilkanaście tys chętnie nawet podatek wezmę na siebie
A ciszę to powinna zachować nieudaczna pretensjonalna bieda tu bo jak ktoś nie potrafi o siebie zadbać to jedyne co powinien robić to nad sobą pracować a nie się tu mądrzyć ewentualnie napisać jestem nieudacznikiem zrobiłem to i to nie róbcie tak jak ja. Ale lepiej mieć pretensje do zarządu do prezesa do knf do funduszy wszyscy źli a to przecież taka „zabawa” jedni zarabiają inni są dawcami kapitału jak wynalazca
Już uprzedzę odpowiedź wynalazcy że on nie musi niczego udowadniać pieniądze lubią ciszę i on przekazał w przeszłości mln zł na cele dobroczynne. Do tego dopisze jeszcze jakąś głupotę o mnie że jestem biednym nieudacznikiem później ze nowobogackim